MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

22 augustus 2010 Trail des Fantomes

Robin Kinsbergen

 

Net thuis vanuit de Ardennen. Gisteren genoten van  de 1e editie van de Trail des Fantomes met start en Finish in Les Roche. 50 kilometer schoon a/d haak, grotendeels langs de oevers  van de Ourthe met een kleine kanttekening, hoogtemeters maar liefst 3000M! The day after is altijd weer makkelijk praten, voel me goed  en voel dat het herstel snel gaat maar t’ was enorm diep gaan en met jezelf in de weer.

Trail des Fantomes 2010 - start 50km La Roche-en-Ardenne

6:00 uur gestart in Les Roche met een deelnemersveld van 70 over deze afstand. 30 km en 20 km moesten later van start. Heerlijk eenvoudig werd  de briefing pal voor start afgegeven in Frans en NL. Vanuit La Roche direct  klimmen, de snelste onder de lopers vol van start, waaronder een enkeling  waarschijnlijk voor de eerste keer op de 50 km, dit opmakende

Uit het feit dat je ze later op de dag voorbij kwam zetten.  Alleen de afstand is niet het punt; de hoogtemeters maken het hier enorm zwaar.  Continu dalen en stijgen, de hoogste passage is uiterlijk op 550 meter dus eer  je er 3000 hebt geklommen! Grotendeels langs de oevers van de Ourthe wat  betekent dat we heerlijk door de bossen liepen. Warm zou het worden, maar in de  schaduw lopen maakt het dan toch aangenamer en geeft je minder snel het gevoel  van uitputting.

Trail des Fantomes 2010 - Klettersteig langs de Ourthe

Richting Nisramont waar we, door de Ourthe over te steken, doorsteken naar Engreux keren we via Maboge retour naar Les Roche. Na 19 km  staat mijn vrouw bij verzorgingspot 2 klaar met m’n stokken die ik vergeten was  mee te nemen. Niet echt nodig op deze trail, al kwamen ze de laatste 10 km mij  persoonlijk goed van pas. De warmte maakte me enigszins duizelig, eten dacht ik,  maar zoet kon ik niet meer verwerken. Veel, heel veel vocht tot mij genomen  maar het verlies gaat sneller. Klein hulpmiddel wat van pas kwam is  gletsjerzout, waardoor ik mij erna direct veel stabieler voelde. Dit had ik blijkbaar  echt nodig om de finish te halen, was even ervoor erg leeg geraakt.

5 verzorgingsposten om even water te vullen, fruit te pakken, iso en al het gangbare waar maar energie in zit. In juni mochten we de OHM trail (link) al meemaken in Aywaille en het primitieve van deze trails trekt me enorm. De organisatie in  zijn eenvoud met toch veel sportieve deelnemers die gaan voor een uitdaging die  eigenlijk nieuw en ongekend is! Niet dat massale van de gemiddelde  hardloopwedstrijd, waarvoor je je jaarlijks bijna de 1e inschrijfdag moet  aanmelden om erbij te horen, maar inschrijven, geld overmaken en onbevestigd constateren  dat ‘natuurlijk’ alles voor elkaar is.

Bij de diverse posten krakkemikkige campingtafeltjes waarop de calorieën staan uitgestald, bemand door vrijwilligers die je een warm hart onder de riem steken. Het betekent helaas ook geen enorme toeschouwers aantallen bij de finish, het blijft dus afzien deze sport, ook na de finish! Misschien wil ik niet anders!?

Zondag a.s. de georganiseerd door Mudsweattrails op de Posbank. Deze pikken we nog even mee voordat we dinsdag afreizen naar het  Beierse Ruhpolding om aan de start te verschijnen op zaterdag 4 september van de TransAlpineRun 2010!

 

Lees ook het MST verslag van de Trail des Fantomes

Website Trail des Fantomes

Berichttype: 

Sponsors

site: IanusWeb