MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

4-Trails Belgie 2013

Sport-Events.be organisator van meerdere trails in de Ardennen komt in 2013 met een noviteit voor de Benelux, een team etappe Trail. Gebaseerd op de Salomon 4-Trails. De Rentokil Hygiene 4Trails TeamTrail zal plaatsvinden van 11 t/m 14 juli. Exact een week na de start van de grotere broer in de Alpen.

De opzet heeft ook veel parallelen, waaronder de pasta-party, presentatie van de etappe van de dag nadien, een officieel finishershirt en het transport van de bagage voor iedere deelnemer. De route van de etappe wordt echter pas bekend gemaakt op de dag vooraf, dus ze worden niet op de website gepresenteerd. Dat maakt het zeker een stuk spannender voor de lopers.

Er zullen slechts 2 etappeplaatsen worden gebruikt: Aywaille en Durbuy, waardoor het qua accommodatie een stuk eenvoudiger is. Deelnemers kunnen op de site zelf aangeven of ze willen gebruik maken van de aangeboden accommodatie van de organisatie of dit zelf willen regelen. 

Op donderdag 11 juli zal ’s avonds gestart worden met een korte proloog, waarna er drie dagen volgen met etappes die varieren van 25-40km. De 1e editie is open voor 100 teams. De inschrijving voor dit evenement zal medio september open gaan.

Voor meer informatie verwijzen we naar de site van Sport-Events.be

  
 

Berichttype: 

Reacties

We nodigen je uit je reactie te posten of vraag te stellen. Op die manier kunnen we als community elkaar inspireren en van elkaar leren. De redactie heeft het recht kwetsende of zuiver commercieel geladen boodschappen van het forum te verwijderen.

..... om een tweede huis te kopen in de Ardennen!

Heb je dan al 1 huis in de Ardennen?

The trails are my home ;-)

Leuk nieuw initiatief. Het aansprekende van de door Plan B georganiseerde 4-Trails is de doorkruising van een bepaald gebied, je volgt een A naar B traject in 4 dagen. Volgens de beschikbare informatie gaat het hier om 4 trails (rondes) vanuit 2 standplaatsen.

Een mooi initiatief.
Het nieuwe zit hem dus in team verband lopen.
Voor meerdaagse trails , denk aan
La Foulée Verte (3 dagen 25/50/25 Km) , La Grande Course (2 maal ca. 50 Km)
Of de eenmalige Trail des Chateaux (3 dagen 4 etappes).
 

Lynx

afbeelding van Pascalvannorden

Cool

Make progress, not excuses!

Als iedere detailwijziging een noviteit oplevert, dan wel. Toch bestaat er al jaren de vierdaagse Transardennaise, van La Roche naar Bouillon, over een totaalafstand van ca. 160 km. Minder nadruk op de competitie, maar voor hoeveel van de deelnemers telt dat echt zwaar? Dit jaar nog van 26 t/m 29 augustus. Zie: http://www.europaventure.be/fr/voyages/fiche/e_175?V_ID=175

Dat klopt inderdaad. De nieuwigheid zit in het team aspect, zoals Lynx ook al aanhaalde. Persoonlijk lijkt me de TransArdennaise ook een stuk mooier, omdat je echt een gebied doorkruist, net zoals de echte 4-Trails in de Alpen.

 

@ Ronnie, Je bent welkom in ons tweede (eerste) huis hoor, en anders mag je wel in de boomhut.
Lijkt me overigens best zwaar om vier keer vroeg je nest uit te moeten en dan vier dagen te doen over een afstand van plm 150 k. Zouden ze ook een integrale organiseren? Anders gok ik toch maar op Andorra XXXXXL vgd jaar.

Sponsors

site: IanusWeb