MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Duinentrail Schoorl kent geslaagde eerste editie

Facebook ontploft. De uitgelaten reacties en loftuitingen stromen binnen. Als een winnaar zonder ervaring van pijn of vermoeidheid leggen we als organisators het getergde lijf op de bank te rusten. Het was twee dagen keihard bikkelen met een ongelooflijk team van vrijwilligers om de Duinentrail te maken tot wat hij/zij vandaag was. Het enthousiasme van gelouterde en beginnende trailers is de warme douche na twee dagen van voorbereiding in de stromende regen. De kracht die vrijkomt bij evenementen als mensen op basis van vrijwilligheid en passie samenwerken is ongekend. Daar kan geen team van betaalde professionals tegenop.

De vraagtekens vooraf zijn omgezet in uitroeptekens. Zou het ons lukken om de Duinentrail in haar eerste editie goed neer te zetten? Met een nieuwe sponsor, in een nieuw gebied op een nieuwe startlokatie. De norm was gezet met de tweede editie van de Koning van Spanje, zouden we dat niveau al kunnen halen bij de premiére van de Duinentrail? Kon de haast onvervangbare rol van onze ‘Pat’ toch worden vervangen door lokale helden uit Schoorl en omgeving. Vandaag kwam het antwoord.  De mensen die verantwoordelijk waren voor het parcours hebben als beesten gewerkt.  Op zaterdag werd bijna al het daglicht gebruikt om de routes uit te zetten. Op zondag werd vanaf het eerste licht de route nogmaals nagereden om ‘grappenmakers’ geen kans te geven. Ook dit jaar bleek dat geen overbodige luxe. Onderweg waren er cruciale aanduidingen van richting veranderd.  Onze parkoershelden kenden geen twijfel en herstelden deze misplaatste grappenmakerij.

In de sporthal verliep de organisatie van de uitgifte van startnummers en shirts als een geoliede machine. Wachtrijen waren nooit langer dan 3 of 4 wachtenden. In korte tijd werden totaal meer dan 500 startbewijzen en functionele Asics-shirts uitgedeeld. Na afloop werden er evenveel finisher shirts uitgedeeld aan de rechtmatige eigenaars. Vergezeld van tips vooraf en felicitaties vooraf. Ook hier vormden de vrijwilligers een onmisbare schakel in het welslagen van dit evenement. Voor de laatste pijntjes en spierverhardingen konden de tafels van Massage072 worden bestegen. Hier werd vooraf en vooral na afloop ruim gebruik van gemaakt. Ook de liefhebbers van mooie trailspullen kwamen aan hun trekken door de aanwezigheid van X-Kross met haar collectie sportbrillen en UltrAspire met haar drinksystemen. Met veel belangstellingen werden de producten betast, bekeken en besnuffeld.

De wedstrijd zelf verliep grotendeels onder droge omstandigheden. Voor het eerst sinds jaren hadden de weergoden enige sympathie voor de evenementen van MudSweatTrails. De eerder voorspelde 3mm/uur en windkracht 6 NW bleven gelukkig uit, de omstandigheden waren zwaar maar wel een stuk milder.

Bij de 14 km was de overmacht van Tim Pleijte weer groot. De getalenteerde Zeeuw kende weinig moeite met Noord-Hollandse zand. Na de Koning van Spanje was hij opnieuw de sterkte tijdens dit MST-evenement.  Bij de 28 kilometer (of toch eigenlijk 26,5 km) was het langer spannend wie zou winnen, al was de top 3 vooraf wel te maken. Uiteindelijk pakte Ralph Apeldoorn de ovewinning, net als vorige week tijdens de eveneens mulle Wijckloop. Mark Huisman en Ronnie Duinkerken, die elkaar tijdens de Apeldoornse 4-daagse ook al tot grote prestaties dwingden, completeerden het podium.

Bij de dames maakten Linda McFarland en Marjolein Bil het ongemeen spannend. Uiteindelijk trok Marjolein aan het langste eind ondanks een duivelse eindsprint van Linda. Marjolein, die kort geleden nog het podium haalde tijdens een internationale (volledige) Ironman, werd uiteindelijk op grond van de tijdsresultaten uitgeroepen tot winnaar. Marjolein beloofde terug te komen volgend jaar hetgeen Linda ruim de kans geeft nog eens de degens te kruizen. Top gedaan dames!

Ook bij de 14 km was het bij de dames een nek-aan-nek race. Hier zat er uiteindelijk één seconde verschil aan de meet tussen Suzanne van der Weide en Esther Kalkman, in het voordeel van Suzanne.

Uiteindelijk zou het 3 uur en 48 minuten duren voordat alle lopers die waren gestart binnen waren. Het betere weer zorgde ook voor een gezellige drukte  bij de finish. Lekker napratend onder het genot van een alcoholvrije schuimkraag werden de lopers onthaald. De laatste 40 meter werd online al omschreven als de mooiste wedstrijdfinish ooit. Met muzikale begeleiding van bagpiper Steve ploegde, dartelde, en alles daartussen de lopers zich een weg  naar de finish, door het mulle zand. Daar was het een weerzien met oude bekenden en loopmaatjes.

Voor vertrek naar de sporthal werd me vaak de hand gedrukt en de schouders geklopt. De dankbaarheid was zo mooi om mee te maken. Geen onvertogen woord gehoord. Hou het klein zei een van de deelnemers tegen me. Bang om zoiets dierbaars kwijt te zullen raken in de massaliteit. Volgend jaar toch nog wel een keer? Kan ik nu al inschrijven? De Duinentrail in Schoorl krijgt wat ons betreft zeker een vervolg (13 oktober 2013) maar inschrijven….nog eventjes niet!  

Met dank aan Simone Prins voor de snelle en mooie foto's

Bekijk de schitterende fotoreportage van Corné Bastiaansen


Zie ook:

Het verslag van Ronnie Duinkerken (what's in a name...)

Foto's en het verslag van Cor Terlouw

Foto's en het verslag van Running Gerard

Foto's en verslag van Henk Kerkhof

Foto's en verslag van Els Gies

Verslag van Lange Trail winnaar Ralph Apeldoorn (bij de vrienden van DRR)

Verslag van Michiel van der Blij

 

De link van MyLaps naar de uitslagen van de korte en lange afstand van de eerste editie van de Duinentrail Schoorl zie je door hier te klikken.

De uitslagen zijn slechts een statistische weergave van wederom een gedenkwaardige dag. Deelnemers, de vrijwilligers en het weer maakte deze eerste editie van de Duinentrail weer een waar feest voor trail runners. Hartelijk dank allemaal!

 

De Duinentrail Schoorl 2012 werd mede mogelijk gemaakt door:

 Erdingen Alkoholfrei logo   Squeezy Sports NutritionX-Kross sportbril          

 

De komende dagen zullen er nog vele verhalen, foto's en video's volgen....

Berichttype: 

Reacties

We nodigen je uit je reactie te posten of vraag te stellen. Op die manier kunnen we als community elkaar inspireren en van elkaar leren. De redactie heeft het recht kwetsende of zuiver commercieel geladen boodschappen van het forum te verwijderen.

Ik heb vanuit Limburg met jullie meegeleefd en ben erg blij met het resultaat, klasse bal.

De vervangbare Pat!

het ziet er naar uit dat heel perifeer nederland binnenkort lokaal aan de trailerij kan. hulde aan de organisateurs en vrijwilligers!

afbeelding van edboonders

In het mooiste gebied van nederland ( sorry Jan.)  Zo een prachtige tail neerzetten, respect ik heb genoten en plekken gezien waar ik nooit geweest was .Zeker op het strand met flinke wind, liep  ik alleen maar met een lach op mijn kop.Aan alle vrijwilligers en organisatie bedankt.

afbeelding van Burgerking32

Gister meegedaan aan deze trail. Na De Koning van Spanje eerder dit jaar is deze trail qua landschap en diversiteit erg mooi om te lopen. De diversiteit maakt het daarnaast wel zwaar maar goed te doen.
De organisatie en alle mensen die hebben geholpen hebben van de trail een waar feestje gemaakt! Dus bedankt voor de mooie dag!!
Volgend jaar zal ik hoogstwaarschijnlijk wel weer mee doen aan editie 2 want ik neem aan dat, na zoveel lovende woorden, die niet kan uitblijven!
 

Het was mijn eerste trailervaring en ik vond het fantastisch! Wat een prachtig parcours in een nog mooier gebied. Het stuk strand was heerlijk om even te herstellen van het klimmen en dalen. De finish was helemaal super, met meteen een halve liter bier in je handen, alcoholvrij weliswaar, maar toch heel lekker! Superbedankt voor de organisatie. Wij waren met een aantal leden van Loopgroep03 uit Haarlem en ik geloof dat we allemaal zijn aangestoken door het trailvirus en hebben in ieder geval 13-10-13 in onze agenda gezet!
Frank van der Laan

afbeelding van thaisie

Het was voor mij mijn tweede echte trail. De eerste was Trail des fantomes maar daar ging ik helemaal stuk, nu met betere conditie heb ik de 14km lekker kunnen lopen en kunnen genieten van de mooie trail die uitgezet was. De finish was ook helemaal top, en de high five over de finish maakte het helemaal af.
Ook al was het voor mij de tweede trail, ik zag nu al bekende gezichten, grappig om te zien dat het zo leeft om een select groepje trailrunners. Zal ze vast vaker gaan tegenkomen want beviel me weer goed, eerst volgende voor mij is de Voorne duinentrail, kijken of ik dan weer wat bekende gezichten zie :-)

afbeelding van runninggerard

Wat een onwijs mooie trail. Ik heb er van genoten. Onderin mijn verslag staat een link naar foto's die ik onderweg heb gemaakt.  Kijk voor het verslag en foto's op www.runninggerard.nl

afbeelding van manshande

Met een lichte prettige nerveusiteit aan de start met een flinke pittige loop in het vooruitzicht, iets te snel van start, waardoor hartslag de eerste 5km iets te hoog was, maar deze mooi terug kunnen brengen, en ondertussen mooi genieten van de omgeving en de traktatie van zon, wind en een paar spatjes regen, de vriendelijke verzorging en de spectaculaire finish vanaf de klimduin en de leuke ontvangst onder de boog. Geweldig gedaan mensen!!, een groot compliment!!!

Met sportieve groet,
Wim Manshande
 

afbeelding van Ralph Apeldoorn

Een schitterende ronde over mijn favoriete ondergrond met een hele mooie finish. En erg goed georganiseerd. Ik heb er ook een verslagje over geschreven: http://www.dutchroadrunners.nl/profiles/blogs/duinentrail-schoorl-mul-zand-blauwe-plekken-en-winst
Bedankt en tot volgend jaar. Groet, Ralph

afbeelding van Heuvelrugloper

Dit is echt de mooiste loop die ik in Nederland in mijn 30 loopjaren heb gelopen. En zoals altijd een top organisatie van MST en de vele vrijwilligers.

Heuvelrugloper

afbeelding van Tim van Vliet

het woord wedstrijd in de kop hoort er eigenlijk niet thuis. Bij een wedstrijd is er sprake van competitie, sneller willen zijn dan de anderen, als eerste over de finish......wij wilden helemaal niet finishen zondag, we wilden dat het gewoon door zou blijven gaan met nog meer heuvels, duinen, bospaden. Ja natuurlijk wilden we ook die enorme zandduin afrennen naar de finish waar de MST loper (sorry ben je naam even kwijt) van de clinic iedereen persoonlijk binnenhaalde, maar we wilden ook weer rechtsomkeert maken om nog meer Schoorls natuurschoon te berennen. Dus voor een eerste trailwedstrijd van het Stigter Blue team konden we geen betere uitzoeken, we zijn als een blok gevallen voor deze loop. Zondagochtend deden we onze chip voor de eerste keer op een trailschoen in plaats van eenn gewone hardloopschoen en wat ons betreft gaat deze er ook niet meer af, net als die glimlachsmiley.
Soms heb je een schot in de roos......MST dit is er zeker één!
Namens het Blue team bedankt! 

namens die MST loper die het heerlijk vindt om een beetje onder de radar te blijven ;-)

official louis vuitton

coach crossbody bags

popular sunglasses

hugo boss

michael kors australia

louis vuitton zippy wallet

gucci bags

coach outlet online

michael kors

trx workouts

burberry backpack

michael kors hamilton tote

oakley sunglasses

MCM Bags

nike free run

michael kors outlet

louis vuitton purses

burberry online

gucci purses

Nike Hyperdunk 2015

ugg uk

ugg boots

prada loafers

michael kors

louis vuitton handbags on sale

nike australia

Ralph Lauren

michael kors outlet

chanel australia

hermes uk

hermes handbags

oakley australia

chanel tote

ugg boots ireland

burberry handbag

christian louboutin shoes

trx

hermes outlet

Nike Kobe 9

Polo Ralph Lauren

burberry bags

mizuno shop

michael kors crossbody

louis vuitton travel bag

abercrombie australia

louis vuitton uk

gucci backpack

nike all

louis vuitton neverfull

louis vuitton artsy

birkin bag hermes

louis vuitton outlet

nike australia

black uggs

burberry outlet

christian louboutin online

longchamp bags

clk benz

chanel bags prices

nike air jordan

michael kors factory outlet

burberry purses

louis vuitton wallet for women

nike sweden

ugg boots

louboutin shoes

ray-ban sunglasses

coach online

louis vuitton bags

mcm tote bag

mcm tote

burberry outlet uk

louis vuitton bags

TRX Straps

ugg boots uk

Polo Ralph Lauren

michael kors outlet

michael kors outlet

gucci sunglasses for women

mcm rucksack

belstaff jacket

true religion uk

nike free run sko2

tiffany co

official coach

pirate system

louis vuitton neverfull mm

nike norway

prada-crossbody

coach outlet online

Ralph Lauren

christian louboutin shoes

prada purses

prada handbags

louis vuitotn speedy

Ralph Lauren Shirts

ugg australia

hermes birkin uk

burberry outlet

burberry australia

michael kors canada

Ralph Lauren Polo

paul smith uk

michael kors australia

christian louboutin shoes

timberland boots uk

louboutin heels

gucci handbags outlet

nike free danmark

asics shop

Coach outlet online

nike online

sheepskin boots

tiffany co

yeezy boost 350

mizuno shoes

prada clutch

christian louboutin shop

michael kors outlet store

ray-ban

coach outlet

ugg boots uk

hermes belt

oakley sunglasses

ugg boots

gucci luggage

nike shopping

christian louboutin shoes

louis vuitton bags

TRX Exercises

asics gel kayano

louis vuitton artsy

louis vuitton belts

trx for sale

Ralph Lauren UK

nike air max

gucci diaper bag

prada bags

nike shop us

chanel flap bag

jordan retro shoes

michael kors australia

gucci clutch

louis vuitton belt

louis vuitton outlet

louis vuitton australia

burberry wallet

Kate Spade Australia

michael kors purses

michael kors tote bags

michael kors bags on sale

Oakley Outlet

Mens Sunglasses

burberry belts

michael kors purses outlet

louis vuitton outlet online

louis vuitton shoulder bag

kate spade

salomon shoes

Salomon Shoes

coach outlet

Ralph Lauren UK

air jordan nike

Michael Kors Outlet

free shoes

louis vuitton monogram

nike jordan shoes

louis vuitton

ralph lauren polo

chanel bags outlet

nike air

longchamp bag

michael kors hobo bag

louis vuitton online

burberry britain

true religion uk

prada tote

asics shoes

Cheap Ray Ban

michael kors satchel

mcm duffle bag

ugg boots

burberry

titan watches

Burberry Outlet

free nike

gucci online outlet

prada outlet

Prada Outlet

MCM Bags

France Favourites

christian louboutin shoes

louis vuitton damier

nike shoes

outlet michael kors

MCM Outlet

nike jordan

louis vuitton outlet

prada crossbody bags

louis vuitton uk

burberry bags on sale

true religion jeans

louis vuitton tote bag

mcm purses

trx straps

ugg boots

jimmy choo australia

jordan retro

mizuno wave

TRX Bands

michael kors canada

louis vuitotn speedy

ugg australia

coach bags on sale

nike run

abercrombie fitch nederland

michael kors tote

kate spade uk

coach purses on sale

michael kors outlet

louis vuitton messenger bag

TRX Workouts

louis vuitton bags

louis vuitton alma bag

burberry uk

burberry

coach carter

basketball shoes

led lights

louis vuitton diaper bag

change points uk

ray-ban sunglasses

asics shoe

ugg boots

balenciag bag

Longchamp Outlet

abercrombie fitch france

Gucci Outlet

louis vuitton uk

cheap michael kors purses

Ray Ban Outlet

gucci handbags

burberry outlet online

asics running shoes

official abercrombie

hermes outlet

longchamp le pliage medium

Burberry bags

gucci online

cheap gucci belts

Michael Kors Outlet

sunglasses on sale

abssice 360

nike air shoes

coach australia

louis vuitotn speedy

trx exercise

hermes purses

Lebron 13

abercrombie milano

market 365

mcm clutch

ray-ban sunglasses

Burberry online

Burberry outlet online

MCM Backpack

Hermes Outlet

louis vuitton bags

hermes outlet

longchamp tote

louis vuitton outlet

mcm bags

louis vuitton uk

coach outlet store

louis vuitton factory outlet

TRX Training

louis vuitton outlet

cheap michael kors handbags

christian louboutin online

louis vuitton australia

nike danmark

cheap louis vuitton purses

abercrombie india

longchamp sale

prada belts

louis vuitton perfect

burberry london

ugg boots for women

coach australia

michael kors black handbags

michael kors handbags on sale

hugo boss uk

christian louboutin shop

louis vuitton australia

coach sunglasses

Michael Kors Watches

hermes bag

coach outlet store

ray-ban sunglasses

nike show

10 dollars

ugg boots

prada handbags

prada handbags sale

fendi outlet

prada messenger bag

canada goose outlet

christian louboutin shoes

oakley sunglasses

mcm backpack

primark online uk

louis vuitton duffle bag

TRX Workout

longchamp le pliage large tote

KD 8 shoes

Chanel Outlet

nike shoes

mcm bag

nike air

kate spade uk

louis vuitton australia

adidas super star

nike australia

louboutin shoes

fendi outlet

hermes birkin price

ugg boots

air jordan shoes

air jordan retro

hugo boss uk

nike year

michael kors black purse

louis vuitton watllets

louis vuitton shoes men

longchamp backpack

nike air jordan

Kate Spade Australia

gucci online

Ralph Lauren Polo

louis vuitton eva clutch

mcm handbags

michael kors clutch

burberry australia

Sponsors

site: IanusWeb