MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Olne-Spa-Olne en de confrontatie met een gems

afbeelding van Pascalvannorden

Het plan was om ruim op tijd aanwezig te zijn. Helaas was er iets fout gegaan waardoor ik 10 minuten voor de start mijn auto neerzette nabij de startlocatie. Stresssssssss! Snel nummer halen, overtollige kleding dumpen, rugzakje om, fellcross aanrijgen, Garmin aan…grrrrr....al mijn pre-race gewoonten overboord.

Net voor het startsignaal schuif ik het vak in en hobbel redelijk vooraan mee. Pfff, did it. Nu mijn vooraf bekokstoofde plan uitvoeren en de eerste km’s niet wild weggaan. Eerst de kat uit de boom kijken en pas na 10km versnellen naar tempootje 'lekkah'.

Ik loop de eerste 5km met een aantal voor mij onbekende mannen. Er wordt gekeken, afgetast en kort in het Frans gesproken. Het gaat allemaal langs me heen, ik probeer ontspannen te blijven en mijn ding te gaan doen.

Na een aantal leuke km’s gaat het fout, een krijtstreep op het bladerdek was niet duidelijk en …- grommm- we lopen verkeerd. Draaien en terug naar de krijtstreep om vervolgens achter aan te sluiten.

Vanaf dat moment ben ik meer gas gaan geven en ga ik de inhaal race starten om weer vooraan te komen. Hans Jurriaans storm ik voorbij en - en passant - krijg ik een paar opbeurende woorden mee!

Na een km of 14 loop ik op kop en komt er “in the middle of nowhere” een UFA (unidentified forest animal) naast me rennen dat nog het meest lijkt op een gems en een berggeit. Wat is dit nou? Wel maf, want hij loopt lekker mee, gaat voor me lopen en wil niet dat ik hem inhaal. Het duwt zijn lijf tegen me aan als ik via rechts voorbij wil. Zelfde als ik naar links uitwijk...humm nu vind ik het niet leuk meer. Ik wil niet door een wilde Belgisch georiënteerde gems uit de race geduwd worden. Uiteindelijk ben ik hem voorbij en neemt hij afscheid en rent het pad af het bos in.

Naar blijkt is deze crazy gems later ook nog gespot op de trailroute:

Foto: Bert Vanwersch

Na 25km sluit Xavier met zijn begeleiding bij me aan. Samen lopen we heel wat km’s stuk. Klimmen doet hij sterker, in de afdalingen ga ik hem voorbij. Zo vullen we elkaar mooi aan. Hij is een locale tri atleet kent de paden en weet wat er gaat komen, handig om erbij te blijven.

Wat een mooi parcours,door de mist waan ik me soms in sprookjesland, vele modderpaadjes en bospaden volgen waarin het spel om de eerste en tweede positie tussen Xavier et moi wordt gespeeld. Bij het dalen loop ik iets weg en bij het klimmen gaat hij er over heen. Mooie sportieve strijd zo!

Foto: http://jogging.lavenir.net

Bij 50km komt het niet volgen van mijn pre-race gewoonten me te duur te staan. Shit ik moet kakken,de koek moet gelost worden anders loopt het echt niet meer lekker. Na een sanitaire stop is er een gaatje tussen Xavier  en moi ontstaan en probeer het in eerste instantie naar beneden nog te dichten ik kom wat dichterbij maar in de laatste km’s zitten de zwaarste stukken, zigzaggen omhoog met de handen op de knieën. Ja dit is zijn terrein en probeer terug te schakelen van de inhaalmodus naar de overlevingsmodus. Heb wel een eer hoog te houden: lachend over de streep heen! Xavier is de sterkste!

Nu een dag later heb ik naast mijn pijnlijke bovenbenen vooral een trots gevoel.  Top race gelopen tijdens het Belgisch trail kampioenschap.

Heerlijk afgezien, lekker in de modder gespeeld en genoten van het lopen door deze mooie omgeving. Ik ben maar een heel klein beetje jaloers op de mensen die hier iedere dag kunnen trainen, ik wil morgen weer terug!

 

 

 

Berichttype: 

Reacties

We nodigen je uit je reactie te posten of vraag te stellen. Op die manier kunnen we als community elkaar inspireren en van elkaar leren. De redactie heeft het recht kwetsende of zuiver commercieel geladen boodschappen van het forum te verwijderen.

Soms zijn de momenten dat je moet stressen heerlijke adrenaline momenten, ken ze me nog goed herinneren, dus begrijp helemaal wat je meemaakte. Enorm goed gelopen en wat ben je goed bezig. Ik geniet van zulke prestaties en dadendrang.

afbeelding van edboonders

Plezier spat er weer af van je verslag. En super resultaat natuurlijk. En nu met natuurlijke hindernissen,was zelf ooit flink bang voor een zwaan op een parcours,maar dit lijkt me wel wat heftiger.

Mooie race Pascal. Goed opgebouwd en uiteindelijk geklopt door iemand die simpelweg net iets sterker was. Nog een pluspunt: je weet nu meteen wat je huiswerk is voor de komende tijd :-)

=komen trainen in de Limburgse heuvels!! Ik leid je/jullie wel rond...

hey pascal,

 

je schrijft nog sneller dan dat je loopt. die gnoe lag zeker al op de grill toen ik passeerde. wat me het meest opviel aan je verhaal is dat je Xavier inhaalde naar beneden: klasse! want weinig laaglanders weten hoe ze naar beneden moeten lopen. kom maar eens op trainingsstage in Purnode en omstreken, om wat meer bos en technische 'deniv' op te snuiven. vette bak gelopen man.

Geweldige prestatie, mooi verslag en heel herkenbaar die spierpijn: als ik in het bos moet hurken om te scheiten krijg ik dat ook altijd :-)

Klasse; in het buitenland moeten ze nog serieus rekening gaaan hoden met die 'Ollanders'.  Weet je zeker dat 't een gems was ? Geen verdwaalde wolf met hoorntjes ?

 

 

afbeelding van Ralph Apeldoorn

Weer een mooie prestatie en mooi verhaal! Top gedaan!!

Ha die geit (?) kwam ik ook tegen. Vond die grote hoorns ook een beetje spannend zo vlak achter me. Looptalentje wel, want bleef zeker twee kilometer meehobbelen. 

Mooi avontuur tijdens het avontuur :-)

Was hem al weer bijna vergeten tot ik dit verslagje schreef voor mijn clubgenoten op www.bblopers.nl

afbeelding van Hans Jurriaans

Maar goed dat er fotografisch bewijsmateriaal is van die gems, want ik vraag me af of ze mij thuis zouden geloven met zo'n verhaalwink. Moet een maffe ervaring geweest zijn.

afbeelding van Pascalvannorden

Ha @ Hans...was blij dat er zondagavond  een foto van de gems van Bert voorbij kwam op FB, tuuuuurlijk Pa zeiden ze thuis met een lachend gezicht...te lang gelopen waardoor je weer waanbeelden kreeg?

 

Thnx @Patrick, Ed, Ronnie, MiG, Thomas, Gideon, Ralf.

Weet waar ik aan moet gaan werken & zoek jullie graag eens op !!!

 

 

 

Make progress, not excuses!

Sponsors

site: IanusWeb