MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Peztl Night Trail:modderballet met magische finish

De Petzl Night Trail 2014 was een editie om in te lijsten. Geen sneeuw zoals vorig jaar maar wel enkeldiepe modder, spekgladde hellingen/glijbanen en energiezuigende gravelpaden. Meer dan 500 deelnemers trotseerden terecht de weerberichten en kregen zo mogelijk de modderigste 15 en 25 kilometer voorgeschoteld onder verrassend goede omstandigheden.

Een recent gebouwde brug bij Outdoor Valley deed dienst als sluitstuk van beide afstanden. De smalle, gladde en met glowsticks uitgelichte brug was een passende finish voor het heroïsche parcours.

Na de enkele afstand van 19 km in 2013 kwam al snel het idee voor een tweede afstand in 2014. Parcoursbouwer Ronnie Duinkerken perste het maximale uit het Hoge en Lage Bergsche Bos. De deelnemers aan de korte afstand hadden het nauwelijks makkelijker. De spekgladde scherprechters rondom de skibult zaten immers ook in de het parcours van de 15 km.

Na afloop was het gezellig samenzijn onder aangename omstandigheden. De regen van vrijdag en zaterdagochtend had plaats gemaakt voor een heldere hemel. Onder het genot van een Erdinger Alkoholfrei en een kop erwtensoep (meer dan 200 liter!) werden de modderverhalen uitgewisseld. Na een korte douche konden de benen nog even worden gemasseerd door het BMS massageteam.

La Sportiva was present en had La Sportiva Ultra Raptors beschikbaar als testschoenen. De lopers die hun witte gympen inruilden voor de Italiaanse modderhappers waren na afloop vol lof. Ze waren anders nooit boven gekomen was de conclusie. De mannen van La Sportiva namen een tas retour die ten minste twee keer zo waar was geworden.

Door de ‘tijdritstart’ is het lang spannend wie de wedstrijd wint. Het verschil tussen de bruto en netto tijd loopt op tot 23 minuten per afstand. Bij de snelle mannen van de lange afstand misten de drie snelste in koers een afslag. Pascal van Norden, Maarten Kleijn en Erik Tange kwamen hierdoor niet volledig aan de ruim 24 kilometer. Hun diskwalificatie doet niets af aan hun goede prestaties. Toch ging het ‘non-Olympisch’ goud naar Vincent Langendam, vorig jaar nog tweede. Met een tijd van 1.49,32 was hij de nummer twee Rogier Wouters 40 seconden voor.

Bij de dames was vooraf duidelijk dat de strijd tussen de Bergschenhoekse Tineke van den Berg en Marjolein Bil hevig zou zijn. Tineke, die eerder was gestart, maakte al vroeg in de race 1 tot 2 bonuskilometers. Gemotiveerd zette de sterke triatlete aan en wist Marjolein nog te achterhalen. Tineke finishte dan ook als eerste dame maar de netto tijd van Marjolein was 40 seconden sneller. Bil prolongeert daarmee haar titel als nachtkoningin op de modderpaadjes.

Bij de heren op de korte afstand won de als laatst gestarte Dennis Postma. De Zuid-Hollander vermaakte zich uitstekend en zocht na afloop hulp bij het soldaat maken van zijn Erdinger-trofee. Alle afstandwinnaars ontvingen van hoofdsponsor Petzl een exemplaar van de Tikka R+, het nieuwe paradepaardje van Petzl. Kijk hier voor een volledig overzicht van de uitslagen.

De fotografie was in handen van ByRyan. Hij vloog gewapend met zijn toestel zelf ook over het parcours voor een sfeerimpressie van de wedstrijd. De omgeving, het weer en de genietende deelnemers zorgden voor ideale omstandigheden voor een serie onvergetelijke foto’s.

De organisatie dankt de deelnemers, de vrijwilligers en sponsors Petzl, Bever en La Sportiva voor hun bijdrage aan de Petzl Night Trail Bergschenhoek. De komende dagen zal de geur en smaak van modder nog regelmatig herinneren aan deze gedenkwaardige editie. Graag tot een volgende keer!

 

Deze Trails worden mogelijk gemaakt door hoofdsponsor:

     
   
     

En subsponsors:

     
Erdingen Alkoholfrei logo
Ianusweb webdesign & communicatie
     

 

Berichttype: 

Sponsors

site: IanusWeb