MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Pratsj in plaats van poeder voor Polar Bear Trail (RR)

Op 26 januari vond de eerste editie van de Polar Bear Trail. De organisatie had gehoopt op een pak sneeuw, maar in plaats daarvan lag er een pak modder. Dit en het heuvelachtige parcours rondom Teuven met ongeveer 500 hoogtemeters verdeeld over 22km zorgde er voor dat het een zware trail werd.

Een week voor de start werd de inschrijving gesloten bij 500 deelnemers. Op de dag zelf vond de ontvangst plaats bij Green Valley in Teuven, zeg maar trailrunning bij de boer. Vanaf een heuvel naast de boerderij werden de deelnemers de berg af gestuurd, door de weilanden om meteen aan de eerste klim van de dag te beginnen. In de eerste kilometers werd meteen kennis gemaakt met de eerste modder partijen en werd de kop ingenomen door o.a. Tibor Gijssen, Jean-Francois Charlier, Bert Vanwersch en Ronnie Duinkerken. Gijssen moest al snel de tol betalen van de snelle start en had last van de glibberige ondergrond. Charlier, eerder nog winnaar van de Sint Pietersberg Trail, liep erg gemakkelijk en ging op jacht naar zijn 101e overwinning.

De eerste 13km tot aan de verzorgingspost was het parcours weliswaar modderig maar qua hoogtemeters nog vriendelijk. Daarna volgden de beklimmingen ten oosten van Teuven, tegen de Nederlandse grens, elkaar in snel tempo op. Hier kan Charlier zijn voorsprong uitbreiden en finisht na 1 uur en 31 minuten met een voorsprong van bijna 2 minuten op Bert Vanwersch die een thuiswedstrijd liep. Nog een dikke minuut later maakt Ronnie Duinkerken van Team Raidlight het podium compleet.

Bij de dames liep triatlete Kim van Wijck uit Maastricht gemakkelijk naar de overwinning in 1 uur en 51 minuten en een 41e plaats overall. Een parcoursverkenning een week eerder werpt zijn vruchten af en deed haar besluiten om rustig te starten en in de laatste en ook zwaarste kilometers haar voorsprong te vergroten. De tweede plaats ging naar de Belgische Ilse Heylen en de derde plaats naar Marleen van Aartrijk. Marjolein Bil, net hersteld van een blessure, deed het rustig aan en finishte op een verdienstelijk 5e plaats.

Heren:

  1. Jean-Francois Charlier 
  2. Bert Vanwersch            
  3. Ronnie Duinkerken        

Dames:

  1. Kim van Wijck              
  2. Ilse Heylen                   
  3. Marleen van Aartrijk      

Foto credits: Attention Builders .

 

Berichttype: 

Sponsors

site: IanusWeb