MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Trail Lucioles Soironnasses

Trail van de vuurvliegjes.

Om half 5 vertrek ik van Berg met mijn tot camper omgebouwde bedrijfsbus naar Soiron (Pepinster). In Soiron is het al behoorlijk druk. Lopers met camelbags en hoofdlampjes. Om 17.50 uur is er een briefing met onder andere uitleg over het parcours in het Frans, waar ik niet veel van begrijp (lees: niets). Ik versta alleen parcours…..technique.

Om 18.00 is de start, de hoofdlampjes gaan aan en na een 'un.. deux.. trois' komt de meute op gang. Na een klein stukje verhard moeten we een weiland in, waar flink geklommen moet worden. Veel lopers gaan hier al wandelen. Het is een mooi gezicht om die lampjes (vuurvliegjes) te zien.

De eerste 6km gaan door weilanden, maar dan duiken we het bos in waar het ook al flink klimmen is. Een stuk omgekapt dennenbos waar we doorheen moeten. Later blijkt dat dit niet het laatste was , het lijkt wel Mikado (vroeger vond ik dat al een verschrikkelijk spel). Er zijn heel veel kamikaze afdalingen dwars door het bos. Veel singletracks en paden wat eigenlijk geen paden zijn. We gaan meerdere keren door water, dus natte voeten.

Voordeel van een avondtrail is dat je niet veel om je heen hoeft te kijken, het zal hier ongetwijfeld mooi zijn. Omdat het lampje alleen de twee meter voor je verlicht lijkt het net of je door een duikbril kijkt. Er volgen verschillende beklimmingen waar het handen en voetenwerk wordt. Na 15 km een stukje asfalt …straatlantaarns… heerlijk is dat, maar het is van korte duur.

We gaan het bos weer in voor de laatste 6km ( de duikbril kan weer op).

Op 19 km weer een flinke klim ( 25%). Ondertussen halen we ook de wandelaars in, wat heel erg leuk is. De meegereisde wederhelft kan een parcours van 6 km wandelen. Ik zie de kerk van Soiron, de finish komt in zicht. De trail van de vuurvliegjes zit er op. Er is spaghetti voor iedereen.

Ik vond het een geweldige ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Na 2.17 uur en bijna 1000 hoogte meters zit ik weer in mijn bus richting Berg.

John Bosch

Trail Lucioles Soironnasses

 

Berichttype: 

Reacties

We nodigen je uit je reactie te posten of vraag te stellen. Op die manier kunnen we als community elkaar inspireren en van elkaar leren. De redactie heeft het recht kwetsende of zuiver commercieel geladen boodschappen van het forum te verwijderen.
afbeelding van Heuvelrugloper

Leuk verslag. Of je zelf meeloopt. Lijkt me lastig om de makeringen bij tijds te zien.

Heuvelrugloper

afbeelding van rbeeren

De markeringen zijn reflectors, dus dat is goed te volgen. Ik heb al 4x meegedaan en dat is voor mij uitzonderlijk. Normaal doe ik 1 of 2x een wedstrijd als ik iets leuk vind. Deze is van buiten categorie.
Ray

In 2014 voor de 3de keer van de partij. Echt subliem.

Het parcour is nogal technisch, de reflectoren zijn zeer goed zichtbaar.

Jammer genoeg is deze steeds in minder dan een week uitverkocht!

Sponsors

site: IanusWeb