MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Voorne's Duin Trail (RR)

Vroeg uit de veren voor de 1e editie van deze trail, onderweg stortregen en stormachtige wind,  na de weersomstandigheden van afgelopen dagen beloofd het nog wat! Een warm welkom wacht mij  in Paviljoen de Duinrand door de organisatie. Het is inmiddels gestopt met regenen dat doet me goed. Niets vervelender dan te starten in een Moesson.

Tijdstip van vertrek voor de lange aftand is 11:15 uur. Alle deelnemers luisteren aandachtig naar de laatste update door Els Priester. Een bekend nummertje van de Transalpine Run schalt door de boxen en inderdaad het werkt, kippenvel!

De start aan de oever van het Oostvoornse meer maakt snel duidelijk wat ons te wachten staat. Droog maar stormachtige wind op de open vlaktes. De eerste kilometers testen direct de kwaliteit van het schoeisel, er staat zoveel water dat wel of niet gore-tex er niet toe doet.

Bij sommige passages staat het water al tot de enkels, hoop niet dat het de volgende 36 kilometer ook zo zal zijn. Als het lichaam op temperatuur is komt het gevoel van intens ‘trail-geluk’ wanneer de eerste 5 kilometer overwonnen zijn. Bospaden met veel plassen, nu en dan technisch  door boomstronken met af en toe een overstap over omgewaaide bomen.


 

Kort erna volgt na de duinen het eerste stuk strand. Heerlijk, die keiharde wind en even ´makkelijk´ lopen. Goed moment om het windjack uit te doen, toch al snel warmer dan verwacht, zeker de stukken die uit de wind liggen.

Na 11 km volgt de eerste verzorgingspost,  heerlijke ´warm´ soepie, voor mij de ultieme oppepper. Kort erna volgt een lang stuk strand langs de Noordzee, wat een wind, we hebben hem nu schuin van achter maar op de terugweg volop tegen zo werd gezegd bij de start. 

Na het strand helaas maar niet te voorkomen een aantal stukken asfalt. Voor volgend jaar, zo is me vertelt zal getracht worden dit te minimaliseren. Soms werkt een enkele grootgrondbezitter niet mee, of heeft geen begrip voor deze schitterende manier van hardlopen en moet je als organisatie met alternatieven komen.

Als we voor de tweede keer van het strand af komen, met wind tegen, en dik 20 kilometer in de benen hebben bemerk ik dat het strand behoorlijk aan de kuiten heeft lopen trekken. In gepaste draf besluit ik het rustiger aan te doen.

Zo rond het 30  kilometerpunt hoor ik de muziek van de finish en tegen beter weten in raak ik enthousiast over het feit we er bijna zijn… gefopt! Er staat een pijltje voor de korte afstand linksaf en wij, wij mogen rechtdoor. Een lusje extra natuurlijk, mooie bossen met veel heuvel en afgewisseld met duinen, uiteindelijk hoor je dan in de verte toch weer die speaker en is de finish binnen handbereik.

Nog wat fijne klimmetjes aan het eind en de laatste vrijwilligster die laat weten dat het nog 1200 meter is..., iets meer of iets minder het maakt niet denk je dan. Maar als kers op de trailtaart volgt een zwaar sompig graspad tussen rietvelden door, de ondergrond zuigt aan je schoenen en mijn kuiten protesteren.

Op moment van schrijven weet ik inmiddels dat het sluitstuk van deze trail inmiddels trending topic is onder de deelnemers. #swampytrails De laatste 100 meter van het parcours bestaat uit een moerassige waterpartij waar helaas niet aan te ontkomen is. Tot aan de enkels wederom spurt ik de laatste energie eruit en finish in 3:42 uur. Voorne: tot volgend jaar!

Tekst: Robin Kinsbergen


Lees ook het verslag van onder meer winnaar Ralph Apeldoorn en nummer 2 Ronnie Duinkerken op DRR.

 

Berichttype: 

Reacties

We nodigen je uit je reactie te posten of vraag te stellen. Op die manier kunnen we als community elkaar inspireren en van elkaar leren. De redactie heeft het recht kwetsende of zuiver commercieel geladen boodschappen van het forum te verwijderen.

Zo is het maar net, het was een mooi dag met een mooie trail.

Sponsors

site: IanusWeb