MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Herfst toont ware gezicht tijdens Asics Duinentrail

Code Oranje tijdens de Asics Duinentrail 2013 in Schoorl? Voor de meeste trailrunners was het slechts een indicatie dat de herfst echt is begonnen dit weekend. Zo’n 800 lopers trotseerden de regen en de weers- en verkeersvoorspellingen en waagden zich aan de start van de tweede editie van de Asics Duinentrail in de kop van Noord-Holland. Ook dit jaar waren er twee afstanden, met 15 en ruim 30 kilometer nog wat langer en pittiger gemaakt dan vorig jaar door de lokale parcoursbazen.

Net als de rest van de Nederland werd ook Schoorl getrakteerd op de nodige millimeters neerslag. De aantrekkende wind zorgde voor soms gure omstandigheden voor zowel de deelnemers als de vrijwilligers langs het parcours. Deelnemers in Schoorl maakten kennis met het fenomeen 'horizontale regen'. Gelukkig waren er onder de deelnemers veel lopers die wisten dat trailrunning betekent dat je je voorbereidt op de (veranderende) weersomstandigheden. Het leverde een bonte verzameling aan regenjasjes, arm sleeves en running caps op. Voor de nieuwkomers was het een uitkomst dat de witte gympen mochten worden geruild voor een testpaar van Asics om eens uit te proberen. De schoenen mochten met duinzand weer worden ingeleverd.

In de voorhoede van het veld waren nieuwe en bekende namen te bewonderen. Het meest spraakmakend waren de prestaties van Zac Freudenburg en Renée Vranken. Zachary toonde zich een ware winnaar. Door wat onverwacht oponthoud was hij pas 4 minuten na het officiele startschot zelf gestart. Als gevolg daarvan mocht hij later aansluiten bij de eerste grote trapbeklimming. Hij onderging deze file lijdzaam en vervolgde zijn inhaaltocht pas bovenaan de trappen. Het duurde tot aan de strandpassage tot hij de kopgroep in het zicht kreeg. Hij liep gemotiveerd door op zijn hoge tempo en achterhaalde de Belg Toulouse en de winnaar van vorig jaar Ralph Apeldoorn. Uiteindelijk finisht Zac in de bruto tijd van 2.14 uur, enkele minuten later gevolgd door de eerdergenoemde heren.

Renée Vranken won met haar podiumplaats bij de Koning van Spanje 2013 een startbewijs voor de Asics Duinentrail in Schoorl. Voor de wedstrijd in Schoorl doorkruist de atlete van Trail Team Caesar ons land van zuid-oost naar noord-west. De lange reis is haar niet in de benen gaan zitten want ze won met overmacht de hoofdafstand dit weekend. Overall werd ze ….e, waarmee ze haar enorme vooruitgang afgelopen voorjaar als trailatlete nog eens bevestigde. Met een groot glas Erdinger Alkoholfrei in de auto had ze genoeg drinken in de auto voor de terugreis.

Online staat een volledig overzicht van de uitslagen en de rangschikkingen per afstand.

Door het natte herfstweer was het ruime onderkomen van Sporthal de Blinkerd wederom een uitkomst. De ruime douche- en kleedfaciliteiten maakte dat de meeste deelnemers snel weer op temperatuur waren en okselfris konden nagenieten van het aanbod in de sporthal. Binnen in de sporthal waren Asics, Bever Outdoor & Travel, X-Kross en Sportmassage 020 aanwezig om de deelnemers te verwelkomen en te voorzien van productnieuws en warme handen. Bever had echt uitgepakt en bouwde een kleine winkel op in de sporthal. Door de deelnemers werd gretig geshopt. Het werd daarmee een complete dag, waarbij voor veel nieuwelingen op de trails er een wereld is opengegaan. Er werden dan op al volop afspraken voor volgend jaar gemaakt.

Een speciaal dankwoord namens MudSweatTrails en ongetwijfeld de deelnemers voor de vrijwilligers op de buitenposten dit weekend. De mannen van de parcoursbewaking en de vrijwilliger onderweg en bij start/finish hebben het zwaar gehad. De kou en de regen krijgt uiteindelijk vat op, ondanks alle verwarmende reacties van de lopers. Zonder deze groep mensen is een wedstrijd als deze niet mogelijk. Ontzettend bedankt voor jullie volharding in de Schoorlse duinen.

Er komt uiteraard een volgende editie, daarover later meer. Het eerstvolgende MST event is de Petzl Night Trail in Bergschenhoek. Deze avondwedstrijd in het Rotterdamse donker is op 8 februari. De inschrijving vanaf heden geopend! Graag tot ziens op de paden tijdens een van onze evenementen.


Hier ook een aangroeiend overzicht van verslagen van deze editie van de Asics Duinentrail in Schoorl. Heb je een leuk online verslag geschreven, laat het ons weten op info@mudsweattrails.nl.

Een blog van Daniel Andriessen

Een blog van Bob van der Weg

Een eerste trailervaring van Tjeerd Popkema op het MST-forum

Blog Ralph Apeldoorn op Dutch Road Runners

Blog Landlopers Pijnacker

Foto's Corné Bastiaansen

Link naar persoonlijke finishfoto en certificaat


Wijziging in uitslaggegevens
Mocht je geboortedatum / woonplaats / vereniging in de uitslagenlijst niet kloppen, stuur dan even een mail met je startnummer en de wijziging door naar info@runningpromotiongelderland.nl

Gevonden voorwerpen
Er zijn een aantal (waardevolle) voorwerpen achtergebleven in de Sporthal. Stuur een mail naar info@mudsweattrails.nl met de omschrijving van het item en je adres. We sturen het op tegen vergoeding van de verzendkosten.

Chip niet ingeleverd?
Heb je je chip aan de finish niet direct ingeleverd? Stuur deze zsm en in ieder geval voor 18 oktober naar MST / Bachlaan 42 / 6865 ER Doorwerth. Anders worden er kosten a 25 euro in rekening gebracht.

Berichttype: 

Reacties

We nodigen je uit je reactie te posten of vraag te stellen. Op die manier kunnen we als community elkaar inspireren en van elkaar leren. De redactie heeft het recht kwetsende of zuiver commercieel geladen boodschappen van het forum te verwijderen.
afbeelding van edboonders

Na flink wat spierpijn van de hoge veluweloop, gestart op mijn kortste afstand sinds tijden. Gelukkig kon ik soepel van de  30 naar 15 km . En wat heb ik genoten.  Begon na een km of 10 meer snelheid te maken en voor ik het wist hoorde ik de doedelzak al. . Naar beneden ging op ruim 21km, zag ik later op mijn Garmin. Bedankt voor weer een prachtige trail.

Het ziet er naar uit dat het lekker natte trailweer van gisteren de mooi weer fotografen heeft doen thuisblijven.

 

Hoi Jeroen,

klopt bijna helemaal. Ik heb zojuist 200 foto's naar de eeuwige jachtvelden verbannen. Het vocht in de camera en op de lens (en mijn beperkte techniek ongetwijfeld) leverden slechts zeer matige foto's op. Niet de moeite waard om te delen. Ik hoop dat er nog wat foto's verzameld kunnen worden via social media en andere kanalen.

zonde, jammer en helaas. We wachten vrolijk af. Het geeft toch altijd goede napret en ook de spierpijn is zo weer herleidbaar. 

Op MST Facebook is net een tweede serie geplaatst van Corne Bastiaansen. Voor het betere nagenieten!

  

Sponsors

site: IanusWeb