MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Trailrunning hot topic op Bergsportdag 2012

Afgelopen zondag was het weer tijd voor de jaarlijkse Bergsportdag van het NKBV. Als kennispartner van het verbond verzorgde MST een workshop over Trailrunning.  De workshop werd ingeleid door Marc Weening en nader ingevuld met een afwisselend mengsel van theorie en praktijk, in de vorm van persoonlijke verhalen.  Timo de Boer verhaalde over zijn ervaringen van afgelopen jaar tijdens de Transalpine Run. Lara Klaassen vertelde, ondersteund door fotobeelden, toch vooral haar persoonlijke levensverhaal. Een leven dat zo onlosmakelijk met trailrunning is verweven. De workshop wordt bezocht door enkele tientallen bezoekers. Na afloop bleken er nog veel vragen en interesse in de clinics. Een geslaagde workshop!

slide workshop trailrunning

Op de druk bezochte Bergsportdag ligt de nadruk vooral op de klimmende en wandelende medemens. Desondanks viel er naast de MST workshop genoeg te beleven voor de trailrunner. Door de aanwezigheid van merken als La Sportiva en Haglöfs sloeg het hart van de trail gear freak een paar keer over van nieuwsgierigheid. Zo hebben we diverse schoenen in handen gehad die we graag nog eens aan een nader onderzoek zouden onderwerpen.

Ook op het vlak van buitenlandse reizen was er een behoorlijk aanbod. Speciale aandacht hadden we voor het aanbod uit Marokko, Spanje, Vallee d’Aosta en Trentino. Met het groeiende aanbod van low cost airlines richting Marrakech komt het Atlasgebergte en het natuurgebied rond de Toubkal in meerdere opzichten steeds dichterbij. Kortom, genoeg informatie en inspiratie opgedaan om de bucket list voor de komende jaren mee te verrijken.

Al met al een geslaagde dag. Volgend jaar nog meer trailrunning en trailrunners op de Bergsportdag?

Berichttype: 

Sponsors

site: IanusWeb