MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Treality check I: de wedstrijdorganisator

afbeelding van fastfokkie

Trailrunning is aan de orde van de dag. Iedere zichzelf respecterende cross noemt zich een trailrun, al is het maar omdat je dan snel vol zit qua inschrijvingen. Sommige trails worden zo goed bezocht dat ervaren typistes (en –n) ’s nachts om 00.00 uur in de aanslag zitten om asap in te schrijven. Welke idioot verzint dat tijdstip, maar dat terzijde.

Een luxeprobleem voor de wedstrijdorganisaties zou je denken, maar restitutie van inschrijfgeld… ho maar! Je kunt hooguit je nummer overdragen aan anderen (onder bepaalde voorwaarden) op bijvoorbeeld startbewijshulp.nl en soms met bijbetaling van wel € 30,-. De organisatie beurt dus eerst € 60,- voor je inschrijving en dan nog eens € 30,- voor de omschrijving. Nu ken ik Iwan een beetje, misschien wordt het tijd voor uitschrijven.nl (©Bestaansverwondering 2014). Tegen een paar euro’s mag je ontsnappen, waar de wedstrijdorganisatie en Iwan en jijzelf beter van worden.

Ik heb zelf eenmaal een beetje een argumentje gehad met de organisatie van de Strong Viking Run. Ik schrijf maanden tevoren in voor € 49,- en trek binnen 4 dagen mijn inschrijving in vanwege werkgerelateerde verplichtingen. Geld terug is geen optie. Ik doe daarop wat research, met enkele juridische vakken in mijn achterzak en beroep mij op het wetsartikel dat de consument het recht heeft om een product onder bepaalde voorwaarden binnen 7 dagen na aflevering (of 14 dagen als de webwinkel lid is van Thuiswinkel.org) zonder opgaaf van reden te retourneren… Dat is in dit geval niet aan de orde, want het betreft zoals altijd de uitzondering die de regel bevestigt: het gaat hier om een aankoop van een specifiek product (startnummer op naam) dat niet overdraagbaar is. Maar dat weet de organisatie van de Strong Viking Run niet. Per ommega krijg ik netjes mijn euri’s teruggestort.

Eenzelfde akkefietje heb ik nog lopen bij de X-trails. Maanden tevoren meld ik mij af voor een trailweekend a € 148,-, maar retournering is geen optie. Ik vind dat nogal een bedrag persoonlijk. Nu heb ik zelf een congres- en evenementenburo gehad en heb me dus ook verdiept in annuleringsvoorwaarden. Het was aan de orde van de dag. Als het echter maanden tevoren is en je hebt als organisatie verder geen kosten gemaakt, wat is er dan op tegen om je flexibel op te stellen? Natuurlijk mag en kun je een bedrag inhouden om je administratieve uren te dekken. Daar is ook helemaal niets op tegen.

Ik vind het een onwenselijke, maar ook niet nette wijze van afhandeling.

Wordt vervolgd … Treality check II: de wedstrijdloper

Berichttype: 

Reacties

We nodigen je uit je reactie te posten of vraag te stellen. Op die manier kunnen we als community elkaar inspireren en van elkaar leren. De redactie heeft het recht kwetsende of zuiver commercieel geladen boodschappen van het forum te verwijderen.
afbeelding van fastfokkie

De macht van de pen is groot, maar de invloed van de klant ook. Ik heb contact gehad met organisatie Xtrails. Destijds waren de inschrijf- en annuleringsvoorwaarden veel strenger. Een aantal trailrunners heeft daar opmerking over gemaakt. Daar is naar geluisterd en een en ander is versoepeld. Ik krijg dan ook netjes mijn geld terug (ik hoop met inhouding van administratieve deel;-) Dank Wim De Doncker voor snelle en nette afhandeling. Wordt gewaardeerd!
Wim geeft tevens aan dat veel lopers zonder nadenken inschrijven. Bijvoorbeeld Trail des Fantomes: Iemand schrijft in voor 50. Wil naar 25. Wil annuleren. Schrijft dan toch voor 12k in. 'Daar word je als organisator toch gek van!', aldus Wim.

En ja, dat geloof ik wel... Wordt vervolgd … Treality check II: de trailrunner

Jan Fokke Oosterhof alias Fast Fokkie

janfokkeoosterhof@outlook.comhttp://janfokkeoosterhof.nl/ | @janfokke

afbeelding van rbeeren

Idem hier bij de Bear. 1 week voor het event krijg je je geld niet meer terug (schappelijk toch?). Alle mensen die ingeschreven hebben krijgen nog 2x een mail dat ze nog niet betaald hebben en vriendelijk verzocht dat alsnog te doen of anders even af te melden. Maar dat gebeurt zelden, dus zit ik met 70 ingeschreven mensen die niet betaald hebben of soms pas op de vrijdagavond voor het evenement betalen. pfff. Dus ik stap over op automatische incasso en administratiekosten bij afzegging.

 

afbeelding van fastfokkie

Raymond, lijkt me idd goed beslissing. Volgens mij moet er ergens een middenweg zijn. Ik zie nu dat iedereen zich als een gek gaat inschrijven uit angst er anders niet bij te zijn en dan willen mensen opeens weer uitschrijven. Beetje hyperig gedrag wellicht waar je als organisator gek van wordt. Daarom zijn sommigen wellicht strenger bij uitschrijven en overdragen startnummer. Net ook al die discussie met Bertus van SallandTrail. Jij bent net als Bertus heel flexibel, wellicht te flexibel, waardoor je met een onzekere opkomst blijft zitten, maar wel je kosten maakt. Ik geef het je te doen. Het was overigens weer perfect georganiseerd vorige week! Lekker warm in de braadpan;-)

Jan Fokke Oosterhof alias Fast Fokkie

janfokkeoosterhof@outlook.comhttp://janfokkeoosterhof.nl/ | @janfokke

Het probleerm wordt ook regelmatig gecreeerd door de organisator. Ik heb me bijvoorbeeld een maand geleden ingeschreven voor een race die doorgaat in juni 2015. Een race over 250 kilometer... Een blessure, een langere blessure of zelfs een andere ultra kunnen dit volledig omgooien. Waarom moet ik me nu zo vroeg inschrijven hiervoor? Wat is het nut hiervan? Waarom kan ik dat niet binnen een half jaar doen? Simpel, binnen een half jaar zit het vol en is er geen plaats meer, maar binnen een half jaar afmelden kost me wel een bom geld ...

Dus je schrijft deze tekst onder andere om je geld van de Xtrails terug te krijgen? 

Volgens mij is t vooral een kwestie van je eigen agenda goed op orde hebben en niet zeuren als je je geld niet geheel of gedeeltelijk terugkrijgt omdat je ziek zwak of misselijk bent of moet werken of een andere race gaat lopen. ( voor die laatste reden zou ik als organisator een boeteclausule opnemen) 

komt er ook nog een aflevering over al die hoge inschrijfgelden van al die zogenaamde zakkenvullende wedstrijdorganisatoren? Ik verheug me namelijk op die discussie en vraag me altijd af of diezelfde mensen ook bij de mercedes benz dealer gaan neuzelen over t feit dat dasia veel goedkopere autos maakt...

Sponsors

site: IanusWeb