MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Devils Trail Rijk van Nijmegen

Als Trailer ken je dat gevoel wel: het is weekend, een graad of 15-16 en de afgelopen week heeft het stevig geregend. De bladeren zijn gekleurd en bedekken de modderige paadjes. Er op uit! Met een grote behoefte aan zweet, modder en als het kan nieuwe paadjes. In racevorm of als individuele zwerverij. Dit weekend waren er in racevorm een aantal opties: de BearTrail in de Voerstreek (waar na-inschrijving nog mogelijk was), een nachttrail in Voorne en de Devils Trail in het Rijk van Nijmegen. 
 

In Berg en Dal konden lopers zich inschrijven voor de Lucifer / Moenen of Helse Trail. De afstanden worden in de communicatie Duivels gepresenteerd als resp. 11,11 / 22,22 en 33,33 km. In de praktijk blijkt dit echter lastig te ontwerpen. Zo werd de 33,33 km op GPS gemeten 38 kilometer. Gratis extra kilometers, misschien niet iets waar iedereen rekening mee had gehouden? Het grootste deel van de deelnemers koos voor de Lucifer en Moenen Trail. Altijd leuk om op dit soort 'instapafstanden' weer nieuwe gezichten op de paden te zien!

De sfeer rond start-finish is goed, de locatie is ruim opgezet en parkeren doe je in het grasveld naast de start. Omkleden gaat vanuit je kofferbak of voor de liefhebber van wat meer privacy in de faciliteiten van de Camping. De parcoursen zijn aangepast ten opzichte van de eerste editie. Bijvoorbeeld de Leemkuil is uit het parcours gehaald ivm de drukte met wandelaars op zondag. Ook zijn het aantal afsplitsingen met de verschillende afstanden teruggebracht en duidelijker aangegeven. Foutlopen was eigenlijk uitgesloten en anders bracht de GPS wel redding.

Het parcours is ontworpen door de inmiddels in Zwitserland woonachtige Maarten Hendriks. En is een combinatie van een stukje N70 natuurroute, een stuk ATB route, een stuk tegengestelde route van het Cuijck-Nijmegen traject en nog wat stevig hellende wandelpaden. Het parcours van de Helse Trail leidt deze editie ook over de St. Jansberg en de Mookerheide. Stevige kuitenbuiters en mooie technische afdalingen die de quadriceps testen. Zullen de lopers hier nog oog hebben gehad voor de schitterende uitzichten vanaf de Mookerheide? In ieder geval was het opletten bij de slalom om de Schotse Hooglanders die weinig onder de indruk waren van hijgende figuren met hoge kousen en een rugzak. De kilometers over de heide waren misschien wel de mooiste passages uit de Helse Trail. 

Als we een punt van verbetering willen benoemen: de verkeersoversteken bij de Provinciale wegen. Blij om achteraf te horen dat iedereen 'veilig over' is gekomen. De verzorging onderweg was prima, bij de finish kon je een herstelbevorderende massage en een biertje meepakken. Een heerlijke sportieve herfstdag die stevig invulling gaf aan de behoefte naar zweet, modder en nieuwe paadjes!


Klik door naar de uitslagen van de Devil's Trail 2014

Meer foto's van de Devil's Trail worden hier gedeeld. 


Running reporter MudSweatTrails: Marc Weening
 

Berichttype: 

Sponsors

site: IanusWeb