MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

BUFF® Duinentrail - 29 oktober 2017

Op 29 oktober 2017 organiseert MudSweatTrails de zesde editie van de Duinentrail. Dit keer met als nieuwe hoofdsponsor BUFF. Vanuit Schoorl wordt gestart op drie afstanden door het duinlandschap in de kop van Noord-Holland. De 35 km afstand vormt de meest complete ronde over alle toppen van de hoogste duinen van Nederland!   

Afstanden BUFF Duinentrail 

 • 10 km (start to trail) 
 • 17 km (mini Trail) 
 • 35 km (Trail) 

!! DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN !!

Onder aan deze pagina vind je alle info die je nodig hebt voor, tijdens en na de wedstrijd.

 

formulier voor Nederlanders

 

form for runners living outside of NL

De Duinentrail met start- en finish in Schoorl kent in 2017 zijn 6e editie. Deze trails gaan door het schitterende en uitdagende duinengebied bij Schoorl, Bergen, Hargen en Camperduin. De duintoppen zijn hier het hoogste van Nederland. De langste afstand heeft ruim 700 hoogtemeters. Dit in combinatie met de weersomstandigheden in die periode in de duinen en aan zee maken deze tocht een ware uitdaging!

Wedstrijdinformatie BUFF Duinentrail

Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd
Locatie en bereikbaarheid Routes / wedstrijdprofiel Uitslagen
Kosten en inschrijving Starttijden en limieten Foto & Video
Annulering en wijzigingen Verzorging onderweg Gevonden voorwerpen
Parkeren EHBO en verkeer Feedback
Startnummers Uitslagen en prijzen Info eerdere edities
  Milieu Betrokken partners
  Deelnamevoorwaarden Overnachten

 

Voor de wedstrijd (before the race)


Locatie en bereikbaarheid

Kosten, inschrijving en betaling

​De start en finish locatie van de Duinentrail is bij de Blinkerd in Schoorl. Het adres is Heereweg 150, 1871 EM Schoorl.

Voor OV-adviezen verwijzen we graag door naar OV9292. Spaar kosten, het milieu en parkeerruimte, zoek een carpoolafspraak op het MST-forum.

Deelnameregistratie van de BUFF Duinentrail verloopt via www.inschrijven.nl. Betaling geschiedt dmv incasso. De deelname is definitief na e-mail bevesting en ontvangst van de betaling. De kosten verschillen per afstand:

 • Start to Trail (10 km): 18 euro
 • Mini Trail (17 km): 22 euro VOL
 • Trail 35 km) 29 euro

Voor het bovengenoemde bedrag bieden we je een mooie trailervaring door de duinen van Staatsbosbeheer, tijdsregistratie, verzorging onderweg en aan de finish, voldoende kleedruimte en een warme douche bij de finish. 

Parkeren bij het evenement

Wijzigen afstand en deelnemer (overdracht startbewijs)

Er is BEPERKTE parkeercapaciteit direct bij de sporthal. 
Maak zo veel mogelijk een carpool afspraak of kom met de fiets. Via de eventpagina op Facebook kun je een oproep plaatsen: 

De beste mogelijkheid om te parkeren bij de P 'Sportlaan' aan de Molenweg in Schoorl. Neem vanaf de Laanweg de afslag de Molenweg op. Deze P is 1,5 km lopen van de Blinkerd. Houd dus rekening met 15 minuten wandelen!

Alternatief is de parkeerplaats Staatsbosbeheer (Oorsprongweg 1, Schoorl). Of de betaald parkeren opties in het dorp. 

LET OP: het is NIET toegestaan te parkeren bij VV Duinrand (Smeerlaan 2H, Schoorl) of in de woonwijk bij start / finish. Hierop zal door de politie op worden toegezien. 

NEEM BOVENSTAANDE INSTRUCTIES MEE EN PRINT DE KAARTJES VAN HET PARKEREN EN DE LOOPINSTRUCTIES NAAR DE START-FINISH

Ben je verhinderd? Zoek iemand die je startbewijs wil overnemen en draag je startbewijs over aan de nieuwe eigenaar door de naam, woonplaats en het e-mail adres door te geven van de nieuwe deelnemer.

Afstand wijzigen? Het is alleen mogelijk om te wijzigen naar kortere afstanden.

Geef je wijzigingen tot 1 oktober 2017 door via mutaties@mudsweattrails.nl Mail de naam / geslacht / e-mail adres en woonplaats van de vervanger. De mutaties worden na 1 oktober verwerkt en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Na die datum kunnen er alleen op de dag zelf nog wijzigingen worden doorgevoerd tegen 3 euro administratiekosten.

Ophalen startnummers

 Deelnamevoorwaarden en wedstrijdreglement

Het ophalen van startnummers kan op de volgende tijdstippen:

 • 28 oktober 2017 van 17.30 uur tot 19.00 uur in Sporthal de Blinkerd
 • 29 oktober 2017 vanaf 8.30 uur bij de Sporthal de Blinkerd

Neem hiervoor je persoonlijke bevestiging mee. Deze ontvang je na inschrijving per e-mail. Andere startnummers dan die van jezelf worden alleen met deze bevestiging meegegeven. Er wordt dus GEEN startnummer naar je huis gestuurd.

Houd je e-mail bevestiging bij de hand voor een snelle uitgifte van je startnummer. Kort voor de wedstrijd kan het druk zijn bij de uitgifte van startnummers. Voorkom onnodige stress voor je zelf en kom op tijd.

De definitieve lijst met deelnemers kun je 5 dagen voor de wedstrijd hier terugvinden. Onthoud je startnummer, dit maakt het ophalen van je startnummer een stuk eenvoudiger. .

Door inschrijving en deelname aan dit evenement verklaar je je ook akkoord met de deelnamevoorwaarden van MudSweatTrails.

Het organiseren van een sportevenement gaat gepaard met de nodige risico's. Als organisatie spannen wij ons in om die risico's voor deelnemers te beperken. De deelnamevoorwaarden zijn er onder meer op gericht om de aansprakelijkheid van MudSweatTrails voor onverhoopte problemen te beperken. Lees deze voorwaardenover deelname en aansprakelijkheid goed door voordat je je inschrijft.

Daarnaast geldt er een reglement met hierin zaken over het parcours, behoud van de natuur, verkeer en verzorging. Zorg ervoor dat je hiermee bekend bent op het moment dat je deelneemt. 

Tijdens de wedstrijd (during the race)


Routes en hoogteprofiel

Starttijden en tijdslimieten (starting times and time limits)

De BUFF Duinentrail kent onderstaande drie afstanden. De route wordt een week voor de Trail naar de deelnemers per e-mail toegestuurd en wordt niet online gepubliceerd.

 • 10 km / 350 hoogtemeters
 • 17 km / 450 hoogtemeters
 • 35 km / 750 hoogtemeters

Voor een overzicht van de kijkpunten voor toeschouwers klik hier

De drie afstanden kennen aparte startmomenten en logischerwijs verschillende tijdsgrenzen om te finishen. De voorlopige starttijden zijn als volgt:

 • Start to Trail 10 km: 10.45 uur. Tijdslimiet is 1,5 uur.
 • Mini-Trail 17 km: 10.00 uur. Tijdslimiet is 2,5 uur.
 • Trail 35 km: 10.30 uur. Tijdsimiet is vastgesteld op 5 uur.

De gestelde tijdslimieten zijn gebaseerd op de uitslagen van voorgaande jaren. Houd deze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Verzorging onderweg (food plan)

EHBO en verkeersbegeleiding (First Aid)

Op de START-TO-TRAIL afstand is er GEEN verzorgingspost onderweg. 

Op de MINI-TRAIL is er één verzorgingspost onderweg.

Op de TRAIL (35 km afstand) zijn er 2 verzorgingsposten opgesteld.

Vanaf 2014 zijn de events van MudSweatTrails bekervrij. Neem daarom zelf een herbruikbare beker mee om te gebruiken op de drankpost.

Elke finisher wordt verwelkomd met een Erdinger Alkoholfrei!

Bij warm weer wordt geadviseerd om zelf extra vocht mee te nemen.

Tijdens dit evenement is EHBO aanwezig. De EHBO bevindt op of rondom haar eigen EHBO post en is herkenbaar aan haar kleding. De EHBO staan je graag bij het verzorgen van je wonden die je onderweg hebt of andere fysieke ongemakken die zijn ontstaan tijdens de wedstrijd.

Op gevaarlijke verkeerspunten op de route worden gecertificeerde verkeersbegeleiders ingezet voor een zo veilig mogelijke oversteek. De routes van de Duinentrail zijn niet exclusief beschikbaar voor hardlopers op de dag van het evenement. Let dus zelf ook goed tijdens het lopen en in het bijzonder bij het oversteken van wegen.

Uitslagen en prijzen

Milieu (environment)

Voor de Start to Trail, de Mini Trail en de Trail zijn er prijzen voor de eerste drie dames en heren. 

Prijzen worden beschikbaar gesteld vanuit hoofdsponsor en de subsponsors.

Er wordt geen verdere leeftijdsindeling gemaakt.

Bij twijfel over de juiste rangschikking van deelnemers beslist de wedstrijdleiding van MudSweatTrails. 

'Leave nothing but foot prints'.

Dit trail evenement wordt georganiseerd in een prachtig natuurgebied, grotendeels beheerd door Staatsbosbeheer. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten.Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen.Een schoon parcours vergroot te kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking.Deelnemers die zich niet aan deze spelregels houden kunnen door de wedstrijdleiding worden gediskwalificeerd.

 

Na de wedstrijd (after the race)


Uitslagen en correcties

Foto en video

De tijdregistratie bij dit evenement in uitbesteed aan een gespecialiseerde leverancier voor tijdsregistratie. Voor vragen over jouw tijd of rangschikking kun je direct contact opnemen met de leverancier van de tijdsregistratie.

LEES DE INSTRUCTIES HOE HET STARTNUMMER MOET WORDEN BEVESTIGD

Tijdens het evenement worden er foto's gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto's beschikbaar gemaakt via MudSweatTrails. De foto's zijn eigendom van MudSweatTrails. De beschikbaar gestelde foto's kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via sociale media. Voor commerciele toepassing van de foto's dient toestemming te worden verkregen van MudSweatTrails.

Gevonden voorwerpen

Feedback

Na afloop van een evenement blijven er geregeld gevonden voorwerpen over. Oude kleding die lijkt te zijn gebruikt om kort voor de start af te werpen zal worden verwijderd en als textiel worden afgevoerd. Waardevolle spullen worden overgedragen aan de eigenaar van de evenementlocatie.

Ben je dus wat kwijt? Neem dan contact op met de Blinkerd. Als zij jouw gevonden voorwerpen nog in bezit hebben kun je met hen afspraken maken over het terugkrijgen van je spullen.

Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens de BUFF Duinentrail? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten?

Laat het ons weten via info@mudsweattrails.nl.

In de dagen rondom een evenement kan het erg druk zijn. In dat geval kan de reactie een aantal dagen op zich laten wachten.

Op spoedeisende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.  

Verslagen eerdere edities

Overnachten aan de duinrand

Van vorige edities van de Duinentrail is op deze site nog de nodige informatie te vinden. Naast de verslagen van de organisatie zelf vind je er ook links naar de verslagen van deelnemers.

Overnachten aan de duinrand: dat kan bij Eureka vankantiehuisjes! Gelegen in het gezellige en rustige Groet, net boven Schoorl. Praktisch aan de duinrand, een makkelijke toegang naar zee en dichtbij de start en finish van de Duinentrail. Het kleinschalige park heeft 4- en 6 persoons huisjes te huur. Deze kunnen worden geboekt tegen voor de SPECIALE PRIJS van 150 euro excl. toeristenbelasting. 

Deze Trail wordt mogelijk gemaakt door:

     
           Hagedoren - De Echte Bakker    

 

Gemeente Gulpen-Wittem

 

 

 

 

   

 


Deelname en aansprakelijkheid

Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. Er bestaat als dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch op vergoeding van (im)materiële schade. Er bestaat ook geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch vergoeding van (im)materiële schade bij evt niet volledig af (kunnen)leggen van het uitgezette parcours. 


 

Sponsors

site: IanusWeb