MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Eiger Ultra Trail - adembenemend in every way

Na het droomdebuut in 2013 kon de Eiger Ultra Trail direct rekenen op veel internationale belangstelling. Het plaatje is compleet: het afstandaanbod van 16 - 51 en 101km, de timing, een Zwitserse professionele organisatie en een indrukwekkend bergdecor op nog geen 8 uur van huis. Deelnemers uit 29 verschillende landen trokken hiervoor naar Grindelwald. Waaronder dit jaar maar liefst 116 Nederlanders en 23 Belgen!

In de dagen voor de wedstrijd kunnen lopers en supporters zich breeduit vermaken: de watervallen in het Lauterbrunnen dal van dichtbij bekijken, het treintje naar de Jungfraujoch op 3.400 meter, vanuit de kabelbaan een wandeling op hoogte maken en je wat verkoelen in het bergmeer... elke stap in dit panorama is adembenemend. 

Het MudSweatTrails 'kamp' wordt opgeslagen in het Hostel onderaan de Eiger Nordwand. In slaap vallen met het geluid van de rivier en wakker worden met een 'Eigerblick'! Trailer en kok Hans kookt met zicht op de Eiger nog beter en schotelt deze dagen de groep verse maaltijden voor. In het verleden blijk al dat 100% van de meegereisde lopers met deze basis kon finishen. Voor het MST reisgezelschap is een aparte briefing georganiseerd op het kantoor van de lokale berggidsen. De bagage wordt gecontroleerd en een lokaal 'Jungfrau' biertje wordt genuttigd als optimaal slaapmutsje zo vlak voor de wedstrijd. 


Het MST reisgezelschap met E16 / E51 en E101 deelnemers: 100% van deze groep zou de finish weten te halen!


Bij 30+ graden bieden de vele (berg)meren in de regio heerlijke verkoeling in de dagen vóór de race

Op zaterdagochtend starten alle afstanden vanuit het centrum. De 101km lopers gaan om 04.00 uur uit het centrum weg richting Grosse Scheidegg. Gevolgd door de E51 lopers om 07.00 uur en de E16 om 10.00 uur. Op de top van de Faulhorn (2.681m) zien we de E101 en E51 lopers in verschillende tempo's en fitheid bovenkomen. Na wat verzorging en met de nodige aanmoedigingen duiken beide afstanden de afdaling in over de kam naar Schynige Platte. Dit jaar ligt er weinig sneeuw, maar de afdalingen blijven in dit gebied een zeer inspannende bezigheid. 


Mark Huisman (E101 loper), komt na 33km door op de Faulhorn

Op de 101km is er een mooie strijd tussen Nederlandse damestoppers op de Ultra Trail: Susan van Duijl, Marjolein Bil en Mildred Haans. Via onze Facebook pagina is deze boeiende strijd te volgen. Tussen de dames in loopt Menno Heijstek naar een knappe tijd van 17 uur 22 minuten. Op de E51 zien we snelle finishtijden van Jasper van de Reep (binnen de 7 uur en daarmee 7e tijd) en Kaj Derks (net boven de 7 uur). De lopers worden enthousiast en in het half verstaanbaar Zwitsers binnengehaald bij het sportcentrum van Grindelwald. Om 23.00 uur moet de volumeknop in het dorp worden dichtgedraaid waardoor finishers van de 101km het na die tijd het moeten doen met een klein publiek en zonder speaker. Het geluk van het bereiken van de finish overstijgt dat gegeven vele malen! 

Op zondagmorgen start de gezamenlijke verwerking van deze tocht. Verhalen en foto's worden met elkaar gedeeld: blijdschap en vermoeidheid beide duidelijk zichtbaar. Een enkeling durft zich zelfs al weer uit te spreken over nieuwe ambities. Grindewald en de organisatie van de Eiger Trail hebben zich op z'n best laten zien. En onze deelnemers ook: 100% van onze groepsreizigers weet te finishen. Het was geweldig om deze intense ervaring met elkaar te kunnen delen! 


Marjolein Bil zou de E101 met fysieke ongemakken toch in 17 uur en 46 minuten finishen 

 
Eén van de mooiere passages in het E101 parcours: het pad onder de Eiger Nordwand. 

Schrijven jullie 'm alvast op? 18 en 19 juli 2015. Wij verwachten in bij openstelling van de race in oktober jullie een reisaanbod te presenteren! 


Klik door naar de resultaten van de Eiger Ultra Trail 2014 

Berichttype: 

Sponsors

site: IanusWeb