MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Franse voorjaarstrails

Het zuidelijke deel van het Centraal Massief in Frankrijk bestaat uit grillig kalksteen gebergte. Logisch dat daar in het voorjaar prachtige trails georganiseerd worden. Een goede reden voor een sportieve mini-vakantie. Ik heb 3 evenementen geselecteerd die er voor mij uitspringen en die ik kort zal beschrijven.

Deze trails hebben het volgende gemeen:
Warm: dus hier weinig ‘mud’ maar veel ‘sweat’.
Technisch: veel single-tracks met rotsachtige ondergrond.
Hoogtemeters; de bergen zijn niet hoog maar klimmetjes tot 700 hoogtemeters zijn geen uitzondering. Eten: dat is in Frankrijk altijd goed, bij de langste routes zit dit vaak bij de prijs in. Zowel voor als na de Trail. De ‘ravitos’ onderweg zijn in Frankrijk altijd uitgebreid.


La 6666 occitane: Trailrunning in Frankrijk

1) De 6666 Ocitane
Vailhan, departement Herault op 22 april 2011

118 km met 6.666 D+ solo of als estafette met z’n 2-en of 3-en lopen kan ook.

Georganiseerd door Antoine Guillon, één van Frankrijks beste en meest sympathieke ultra-trailers .Prachtig parcours met een start in de avond. Hoogvlaktes, eeuwenoude dorpjes, bergkloven, en paadjes die zelfs de wilde zwijnen nog niet ontdekt hebben wisselen elkaar af. Alle finishers van de editie 2010 waren unaniem enthousiast over organisatie en parcours.

Een ideale voorbereiding voor mensen met UTMB ambities, qua start-tijd, s’nachts lopen en profiel, maar aanzienlijk technischer!

Een mooie video impressie van deze trail is hier te zien.


Festa Trail Pic Saint Loup

2) Festa Trail Pic St Loup
St Mathieu de Tréviers, departement Herault op 20 mei 2011

Keuze uit 12 km 300mD+  / 17km met 800mD+ / 42km met 1.800mD+ of 120km 6000mD+

De eerste editie van dit evenement ziet er al veelbelovend uit, check de fotoserie op hun website (button linksboven aan pagina). Op het programma staan technische single-tracks, veel ‘maquis’ (bush), en prachtige landschappen.


Verdon Challenge: Trailrunning in Frankrijk

3) Verdon Canyon Challenge

op 11 juni 2011

Keuze uit 8 km 500 mD+, 17km 1.235 mD+, 50 km 3.125 mD+  of de 100 km met 6.530 m D+

De Gorge du Verdon is Europa’s smalste en diepste canyon. Het parcours gaat  de canyon in en uit is zeer technisch, voert over dorre hoogvlaktes en gaat door ruige tunnels. Het  lange parcours kent door de hitte altijd een groot aantal uitvallers. Het landschap is hier bijzonder indrukwekkend! Dat blijkt wel uit de schitterende foto's.

 Trail Verdon: Trailrunning in Frankrijk

Ik heb zin in deze schitterende avonturen en houd jullie op de hoogte van mijn ervaringen!

Door: Gideon Zadoks

Berichttype: 

Sponsors

site: IanusWeb