MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Column 100% MIG: Hello Kitty en siliconen in de ROUT

Griekenland, Rodopi gebergte, Rodopi Ultra Trail (ROUT).

Donderdagavond, de avond voor de race. Yorgos overhandigt me zijn smartphone. Of ik een foto wil maken van hem en de hoogblonde dame. Yorgos is ongeschoren en heeft stevige baardhaargroei, net als de meeste Grieken. De dame heeft vooral een strak modellenlijf met twee borsten, waaraan op strategische plekken wat siliconen zijn toegevoegd. “De foto is voor een vriend van me”, zegt de Griek. Ja ja… Niks menselijks is hem vreemd.

Zondag, de dag na de race. Langzaam druppelen alle verhalen binnen. Naast het normale lief en leed dat lopers na een lange race delen valt het verhaal dat ik in brokjes te horen krijg over ene Asimina Inglezou, miss Universe Greece 2015, redelijk uit de toon in het doorgaans niet opwindende ultra-wereldje.

De sex-bom was vertrokken aan de wedstrijd van 100 mijl door redelijk stoer terrein met weinig meer dan een dun jasje aan en een handheld waterflesje van Hello Kitty. Dat is zelfs voor een model enigszins underdressed in een wedstrijd waar de verzorging schaars is. Zolang dat goed gaat is iedereen natuurlijk vooral verbaasd over zoiets.

Maar het ging niet helemaal goed met Hello Kitty. In de nacht, na ruim 100 km werd Kitty moe en koud en kon ze niet meer verder. Reddingsdiensten moesten met een brancard het duistere bos in, op zoek naar de wulpse dame. Toen ze gevonden was en op de brancard werd gesnoerd kermde zij wat aanstellerig. De reddingswerkers, die normaal weinig meer te doen hebben dan het fixeren van wat uit de kom geraakte schouders en het verbinden van enkels, hadden de nacht van hun leven. De reddingsactie van Asimina had heel wat voeten in de aarde en duurde een uur of vier. Nadat Asimina per brancard door vier mannen enige kilometers verder was gedragen stapte ze van de brancard af en liep ze op eigen kracht door naar een checkpoint iets verder op. Daar zakte ze in elkaar en stapte ze alsnog uit de race. Koud, moe en onvoldaan.

Op zaterdag, terwijl de finishers zich een voor een meldden aan de finish stapte Asimina fris gedouched en in uitdagende kledij gehuld uit een auto. Onder de aanwezige Grieken steeg een luid gejuich op. De aanwezige Nederlanders zijn achteraf wat minder enthousiast over de act van Asimina. Het zullen de culturele verschillen tussen Noord en Zuid zijn. Toegegeven, het is inderdaad een vreemde gewaarwording om iemand in een 100 mijls trail te zien rondlopen met twee siliconen reservoirs onder haar kin, in plaats van softflasks in een racevest, maar anderzijds heeft het ook wel wat. Het geeft zo’n wedstrijd net wat anders.

Hello Kitty Asimina heeft natuurlijk een boodschap, die door meer mensen zal worden begrepen dan die van wat stinkende ultralopers die zo extreem mogelijk doen. Niemand verwacht een sexy fotomodel aan de start van een van de langste trails van Griekenland. De trailerij is volwassen geworden. Het is niet alleen meer het terrein van beesten en extremisten. Je kunt zonder rugzak en stokken, en meer aandacht voor je achterwerk dan voor intensief heuveltrainwerk best meer dan 100 km technisch trails verslinden, met in je hand niet meer dan een Hello Kitty drinkflesje. Misschien lukt het Asimina de volgende keer wel om aan de finish te komen. Voor velen zal dat even wennen zijn. Voor mijn gevoel zou het best nog wel eens interessant kunnen worden, in het bos.

Berichttype: 

Reacties

We nodigen je uit je reactie te posten of vraag te stellen. Op die manier kunnen we als community elkaar inspireren en van elkaar leren. De redactie heeft het recht kwetsende of zuiver commercieel geladen boodschappen van het forum te verwijderen.

Ik stel me wel vragen bij die 4uur durende reddingsoperatie...

Wat een amusant stukkie lezen was dat weer Mig. Die 2 siliconen reservoirs waren ons tijdens de briefing al niet ontgaan. Tevens de uitvoerige fotoshoot vlak voor de start toen ze als ware zij Mrs Monroe zelf. Extra leuk omdat wij samen de nacht hebben doorgeploeterd en nog even heerlijk een speednappie namen op dezelfde plek waar Kitty haar Waterloo vond...

Ik dacht eerst, dat het een beschrijving was van een hallucinatie, maar anderen hebben haar dus ook gezien? "Na ruim 100 km"...deze dame is niet voor de poes. Toch is, als je start, de finish bereiken wat telt. Anders is het toch een beetje mislukt. Ik probeer altijd zo weinig mogelijk mee te nemen. Misschien kan het ietsje minder.  Wel wil ik altijd nog mijzelf kunnen redden.

 

 

Miss Greece Greece is een wezen van uitersten:

Ultra light wat bepakking betreft. Ik vind zelf dat lichtgewicht-gedoe een beetje stom: je traint voor een langloperij onder zware omstandigheden, wat maakt een kilootje minder of meer dan uit?

Ultra wat uiterlijk betreft, volgens de wijzen die zich daarover gebogen hebben. Of de commercie, daar heb ik geen kijk op. Vrouwen die zich vooral op hun uiterlijk richten hebben opeens geen excuus meer om geen lange afstanden te lopen in Griekenland. De Hello Kitty actie legteen boeiende link tussen de loperij en minder sportieve aangelegenheden.

En toch vraag ik me bij Asimina Inglezou meer dan bij enig ander af waarom...?

 

Als je dan toch ultralight wilt gaan kun je beter ook die siliconen weer verwijderen. Misschien ook de ontstane ruimtes even opvullen met helium.

Zijn er ook Hello Kitty backpacks?

 

Vast wel, maar die hebben waarschijnlijk een vrij belabberde pasvorm als je langer dan 1 meter 20 bent

Sponsors

site: IanusWeb