MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Koning van Spanje valt met neus in de modder

edith en zach proosten met Erdinger

Enkele dagen na de tweede editie van de Salomon Koning van Spanje maken we als organisatie de balans op. Euforie overheerst door de weldaad aan complimenten, dankbetuigingen en opbouwende kritiek. Stiekem vragen we ons af of dergelijke regens aan complimenten gangbaar zijn na afloop van een wedstrijd. De terugkoppeling voelt in elk geval als een warme douche na aan lange, natte trail. Het is ons gelukt om de kwaliteit en de intimiteit van het evenement te behouden ondanks de verdubbeling van het aantal deelnemers. Iets waar we ook zelf best trots op zijn.

We prijzen ons gelukkig met de circa 700 deelnemers aan de start afgelopen weekend. Wat een heerlijke groep lopers is het! We proberen ons voor te stellen hoe bij een reguliere wegwedstrijd was gereageerd op de omstandigheden waarvoor de lopers van de KvS gesteld werden. Regenbuien waar geen einde aan komt, modder tot over de enkels en dan uitgerekend voor sommigen juist geen water bij de eerste drankpost en geen warm water na afloop. En toch alleen maar gelukkige gezichten na afloop. Het tekent de trailrunner. Die viel gewoon met zijn neus in de modder.

Onder deze honderden deelnemers waren ook vele bekende namen en gezichten, van binnen en buiten de traildiscipline. Inspirerend was het prille enthousiasme van Wilma van Onna en Jolanda Linschooten. Beide dames zijn natuurlijk gelouterde lopers maar werden tot hun grote blijdschap verrast met mooie paden. Voor Wilma was het haar eerste trail, voor Jolanda zeker niet, maar wel haar eerste Koning van Spanje. Beide hadden dit parcours en ambiance niet voor mogelijk gehouden in Nederland. Een groot compliment voor onze parcoursbouwer Patrick Franken.

Finishfoto Jolanda Linschooten

         Tim Pleijte en Jente Joly  

De sportieve prestaties laten zich moeilijk vergelijken met de eerste editie. Het parcours was aantoonbaar zwaarder door de weersomstandigheden. De extra twee kilometer was maar een klein deel van de reden dat de tijden gemiddeld wel 20 tot 30 minuten langzamer waren dan vorig jaar. De prestatie oogde in elk geval een stuk heldhaftiger dan vorig jaar. Deelnemers heffen de handen omhoog bij het zien van de finish, ontketend uit de modder. De lijven besmeurd met modder en soms de benen getekend door krassen en sporen van bloed. Ondanks de verschillen met vorig jaar kwamen toch de ijzersterke winnaars van vorig jaar opnieuw bovendrijven. Met Zach Freudenburg  en Tim Pleijte kreeg de Koning van Spanje weer twee onbetwiste eindwinnaars bij de mannen. Rian van der Burgt en Edith Kortekaas schitterden op respectievelijk de korte en lange afstand bij de dames. Voor een volledige uitslag van de wedstrijd klik hier.

 

Edith Kortekaas en Zach Freudenburg proosten met Erdinger Alkoholfrei

De golf aan mooie modderverhalen na afloop is zo mogelijk nog immenser dan op zondag zelf. Facebook ontploft en tweets vliegen over het scherm. Het web wordt gevuld met talloze video- en fotoverslagen van enthousiaste trailers. De blogs en wedstrijdverslagen kunnen rekenen op bijval van medelopers. Vrienden voor het leven. De bezoekersaantallen van MudSweatTrails gaan door het dak, duizenden extra bezoekers die op zoek zijn naar verdovende middelen om de roes te verlengen. Het lijkt wel of iedereen zo lang mogelijk de modder, het zweet en de trails wil blijven voelen, ruiken, proeven van afgelopen zondag.

Hierbij een selectie van online verslagen en fotoverzamelingen:

Foto reportage op picasa van MST (fotografie door Roy Gorres)

         Vanaf de Koning van Spanje door het hoge gras het bos is

Forum discussies en social media:

Hashtags die op Twitter gebruikt worden: #kvs / #kvstrail en #koningvanspanje
 

Persoonlijke blogs van deelnemers:

Kranten en tijdschriften

Zonder doorwrochte interne evaluatie is de onontkoombare conclusie dat er een derde editie moet komen. En die zal er komen, natuurlijk. Noteer maar vast het weekend van 11 en 12 mei 2013. Gelijktijdig met de dag van de moeder en de verpleging. En dat is maar goed ook, want die gaan de deelnemers volgend jaar zeker nodig hebben….

Tot slot nogmaals onze dank aan alle sponsors, vrijwilligers, deelnemers, toeschouwers, media en overige partners die dit evenement maken tot wat het voor ons allen is geweest. Tot ziens op de trails!

                               Mud Sweat Trails

Berichttype: 

Sponsors

site: IanusWeb