MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Salomon Koning van Spanje breekt opnieuw alle records

Zondag 12 mei was naast Moederdag ook de dag van de Salomon Koning van Spanje. Meer dan duizend enthousiaste trailrunners reisden vanuit heel Nederland en België naar de Zuid-Limburgse heuvels om deel te nemen aan de grootste trailrun van Nederland. Het evenement was al ruim een half jaar geleden uitverkocht. Bij deze derde editie verdubbelde het aantal deelnemers voor de tweede jaar op rij. Het illustreert de opmars van trailrunning in de Benelux.

Steeds meer topatleten kiezen voor de avontuurlijke paden

Trailrunning groeit als sport niet alleen in de breedte. Ook steeds meer topatleten van de baan, de weg en de cross maken regelmatig de overstap naar de avontuurlijke paden. Zo stond oud-Olympiër en Nederlands recordhouder Gert Jan Liefers aan de start van de middenafstand. Op de lange afstand gaf Erik Negerman (1.05.57 op de halve marathon) acte de présence. Bij de dames maakt Heleen Plaatzer haar debuut op de trails. Gelukkig wisten ook oud-winnaars als Zachary Freudenburg, Tim Pleijte en Rian van der Burgt de weg naar Gulpen weer te vinden.

De Salomon Koning van Spanje kende daarmee een ongekend sterk startveld. Het werd dan ook een ongemeen spannende race met een geweldig podium per afstand. De winnaars werden door hoofdsponsor Salomon en haar retailpartner in het zonnetje gezet.

Korte afstand (start-to-trail, 9,4 km)

Heren

Tijd

Dames

Tijd

1.Bernard te Boekhorst

 38:26

1. Wilma van Onna

 44.02

2.Rob Ribbink

 42.10

2.Cindy Holierhoek

 47.19

3.Raoul Spronken

 43.19

3.Mirthe Schmeetz

 48.18

 

Midden afstand (mini-trail, 16,8 km)

Heren

Tijd

Dames

Tijd

1. Tim Pleijte

 1.01.20

1.Ingrid Versteegh

 1.15.22

2. Gert-Jan Liefers

 1.05.31

2.Ciska Hensen

 1.20.02

3.Sander v/d Hoogen

 1.06.33

3.Marleen van Aartrijk

 1.21.29

 

Lange afstand (trail, 31,6 km)

Heren

Tijd

Dames

Tijd

1.Zac Freudenburg

 2.03.06

1.Heleen Plaatzer

 2.27.06

2.Luc van Es

 2.09.56

2.Renee Vranken

 2.31.56

3. Pascal van Norden

 2.12.20

3.Tineke v/d Berg

 2.38.32

 

Het lekkere sportweer zorgde voor een gezellige drukte voor en na de races. De extreme regenval in 2012 was ingeruild voor iets minder onstuimig weeer zodat na afloop – onder het genot van een Limburgse vlaai,een alcoholvrij Erdinger biertje en de ritmische dreunen van DJ Niels – na kon worden gepraat over de eigen belevenissen op de trails en de toekomstige avonturen. Het enthousiasme onder de deelnemers was overweldigend. Alle reden dus om ook volgend jaar weer een editie vast te plakken aan de Salomon Koning van Spanje. De organisatie MudSweatTrails bedankt alle deelnemers, vrijwilligers en partners voor deze onvergetelijke dag.

 

Berichttype: 

Reacties

We nodigen je uit je reactie te posten of vraag te stellen. Op die manier kunnen we als community elkaar inspireren en van elkaar leren. De redactie heeft het recht kwetsende of zuiver commercieel geladen boodschappen van het forum te verwijderen.

heren organisatoren: u verdient veel lof! wekenlange inspanning en stress mondden weer uit in een trailfeestje, als ik de eerste reacties bekijk. chapeau, langzaamaan mag de Koning van Spanje toch wel een klassieker genoemd worden. ik stel voor: groei door en check eens of er in het Krijtland niet een tweede koers kan komen van 50-65 km met meer dan 1500 hm. dat lijkt me een logisch volgend stadium. jullie organisatiekracht is in staat om een mooi rondje neer te zetten. en de regio leent zich er voor. een rondje Drielandenpunt erbij brengt je al een end in de buurt.

Helemaal mee eens, mig! En inderdaad, het was een buitengewoon strak georganiseerd feestje. Chapeau!

afbeelding van mauricepaulussen

Ik sluit me graag aan bij de vorige sprekers: het was weer genieten ten zuid-oosten van Gulpen vandaag. En voor wat de geopperde uitbreiding betreft: het zal toch geen toeval zijn dat Mig de term "Krijtland" laat vallen?

Goed georganiseerd trailfeestje. Ik reis graag naar het limburgse af voor afwisseling op de UHT-omgeving.

afbeelding van Burgerking32

Voor de 2de maal meegedaan met deze trail. Vorig jaar 12k als korte trail, dit maal 9,5k wat mij iets te kort is eigenlijk. Volgend jaar dan maar de middenafstand. Wat meer trainen dus. Maar waar ik voor wilde schrijven is om complimenten te geven. Het evenement is echt super. Dit jaar weer drukker zo leek het. Nu nog een keer een echte lentedag, volgend jaar dan maar. Met andere woorden, keep up the good work! Tot volgend jaar. Ps. Benieuwd naar de foto's!!!

afbeelding van Cor Terlouw

Na een geweldige ervaring in Spa en een in mijn ogen wat mindere bij de Loop van Vlaanderen was dit een onvervalste ouderwetse trail. Ik heb met volle teugen genoten van het prachtige parcours en de mooie omgeving. Alle ingrediënten waren aanwezig, blubber, water, regen, zon, bos, veel klimwerk. Super. De bewegwijzering was ook grandioos, die kon niet missen. Dank jullie wel voor het organiseren van dit fantastische evenement

afbeelding van Tim van Vliet

Dit was onze eerste deelname aan de Koning van Spanje. Met 5 Stigter Blue team lopers hebben we de 16,8 km gelopen en onze trainster liep de 10 km vanwege een blessure. Maar wat een feest was het. Die lange klimmen keer op keer geweldig gewoon. Schakelen tussen hardlopen en powerwalk we leken wel pro's maar dat zijn we nog lang niet daarom komen er nog meer Blue teamers naar de clinic dag. Onderweg worden we al herkend aan onze shirts en zelfs zonder shirt al door jullie top MST team! Bedankt MST voor deze unieke ervaring, onze trailkalender wordt steeds voller want jullie gaan ons weer zien op de Stuwwal, Veluwezoom, Duinentrail.....enzovoort. Ikzelf ben inmiddels helemaal asfaltmoe.

Wat een ontzettend mooie trail. Ik heb de #KvS 2013 voor het eerst gerend. Prachtige route. Ik kan op de site nergens een link vinden naar foto's of beeldmateriaal. Heeft iemand een tip voor mij?

afbeelding van JacquesV

He teammate,

Foto's al besteld via Sportograf.com we staan er weer vreselijk op. We moeten toch echt eens een media training gaan volgen crying

Zie je zondag bij de Meule  yes

Jacques.

 

afbeelding van Daan Gutierrez

Ten eerste bedankt voor de fantastische organisatie en te gekke sfeer, ook aan alle deelnemers!!

Vorig jaar had ik de pech dat een 40km voor Gulpen mijn auto het begaf, toen moest ik met tranen in mijn ogen mijn auto over de vluchtstrook duwen terwijl er in Gulpen gestart werd. Het zou toen mijn eerste MST event worden en had me er goed op voor bereid. Dus dit jaar moest het goed komen! Maar niet zonder uitdaging, 2 maanden geleden leek het een goed idee om weer eens op een skateboard te gaan staan! Niet dus, vol door mijn enkel en 2 maanden niks kunnen doen met hardlopen. Woensdag even 12km door de bossen in vught gingen goed, maar hoe de 31,6 van MST zouden worden was een beetje spannend. Ik was echt bang dat ik zou uitvallen omdat mijn enkel nog niet 100% genezen is. Maar ik ben gestart heb een rustig tempo kunnen vasthouden en voor ik het wist riepen ze langs de kant: je bent er bijna!!! Echt helemaal geweldig gegaan, ben nu nog aan het nagenieten en ben er volgend jaar zeker weer bij!! Ik vond het weer trouwens ook perfect met regen, zon, hagel, warm, fris etc. in een woord afwisselend. En wat een heerlijk biertje was dat zeg!!! Iedereen bedankt! :)

afbeelding van RZAlmere

Je moet er een autorit van 2,5 uur voor over hebben (en terug nog +1 uur ivm vakantiefiles), maar dan krijg je wel wat moois! Maximum aantal deelnemers is m.i wel bereikt. Zeker omdat er maar vier douches beschikbaar zijn. 

We willen vooral de organisatie van MST bedanken voor het weer geweldig organiseren van de Koning van Spanje trail. Altijd weer een hele organisatie waar altijd weer heel veel werk in zit; bedankt.

Vorig jaar ben ik op één dag op een neer gereden van Fryslan naar Gulpen. Nu in combinatie met Hemelvaart het hele weekend met het gezin naar Zuid-Limburg. Lekker genieten van het totaal andere deel van het land waar je als trailer je helemaal uit kunt leven. Voor mijn vrouw na Salland en Den Helder eerder dit jaar een 'echte' trail, en daarbij willen we absoluut niet af doen van deze andere twee trails, maar de heuvels van Zuid-Limburg maken het wel af. Enthousiast geworden wil ze volgend jaar wel meedoen aan de lange afstand, dit jaar om te proberen heeft ze deelgenomen aan de 16km.

We hebben erg genoten van de gezelligheid die we er met ons allen als hardlopers van hebben gemaakt.

Bedankt en hopelijk zien we een ieder weer bij een volgend treffen. Wij maken ons nu op voor de Hardloop4daagse in Apeldoorn aanstaand weekend.

 

Groetnis ût Fryslan, Bob en Ienskje 

afbeelding van JacquesV

Ik sluit me bij eerdere sprekers aan en niets dan lof. De suggestie van iets meer kilometers en dieper het krijtland land in met flink wat meer hoogtemeters klinkt mij als muziek in de oren. 

Wel vraag ik me daarbij af of niet de grens van het maximum aantal deelnemers bereikt is cq overschreden gaat worden. Ik heb op al eerder op dit forum eens mijn zorgen (als bewoner van het krijtland) over de uitdeinende outdoor-evenementen uitgesproken.

Een initiatief als "start to trail" is misschien iets wat MST aan lokale loopgroepen/organisaties moet overlaten. Deze wedstrijden (uit het pre-trail tijdperk) denk aan bijv. de Mesherbergloop of Bemels Beste. zijn prima om als "start to trail" te zien. Goed georganiseerd en nog goedkoop ook. Bovendien zijn dergelijke lopen op veel plaatsen in Nederland prima te organiseren cq worden al jaren georganiseerd.

De mannen en vrouwen van MST zijn gelukkig bij uitstek een club die de zakelijke, sportieve en ecologische belangen in balans weet te houden.  Ik ben benieuwd naar het vervolg smiley

Ik heb hem voor de tweede keer gelopen,verleden jaar was die iets zwaarder dat dit jaar.Ik heb echt genoten van deze trail!!De organisatie MudSweatTrails en vrijwilligers bedankt.Volgend jaar ben ik er zeker weer bij.

 

official louis vuitton

coach crossbody bags

popular sunglasses

hugo boss

michael kors australia

louis vuitton zippy wallet

gucci bags

coach outlet online

michael kors

trx workouts

burberry backpack

michael kors hamilton tote

oakley sunglasses

MCM Bags

nike free run

michael kors outlet

louis vuitton purses

burberry online

gucci purses

Nike Hyperdunk 2015

ugg uk

ugg boots

prada loafers

michael kors

louis vuitton handbags on sale

nike australia

Ralph Lauren

michael kors outlet

chanel australia

hermes uk

hermes handbags

oakley australia

chanel tote

ugg boots ireland

burberry handbag

christian louboutin shoes

trx

hermes outlet

Nike Kobe 9

Polo Ralph Lauren

burberry bags

mizuno shop

michael kors crossbody

louis vuitton travel bag

abercrombie australia

louis vuitton uk

gucci backpack

nike all

louis vuitton neverfull

louis vuitton artsy

birkin bag hermes

louis vuitton outlet

nike australia

black uggs

burberry outlet

christian louboutin online

longchamp bags

clk benz

chanel bags prices

nike air jordan

michael kors factory outlet

burberry purses

louis vuitton wallet for women

nike sweden

ugg boots

louboutin shoes

ray-ban sunglasses

coach online

louis vuitton bags

mcm tote bag

mcm tote

burberry outlet uk

louis vuitton bags

TRX Straps

ugg boots uk

Polo Ralph Lauren

michael kors outlet

michael kors outlet

gucci sunglasses for women

mcm rucksack

belstaff jacket

true religion uk

nike free run sko2

tiffany co

official coach

pirate system

louis vuitton neverfull mm

nike norway

prada-crossbody

coach outlet online

Ralph Lauren

christian louboutin shoes

prada purses

prada handbags

louis vuitotn speedy

Ralph Lauren Shirts

ugg australia

hermes birkin uk

burberry outlet

burberry australia

michael kors canada

Ralph Lauren Polo

paul smith uk

michael kors australia

christian louboutin shoes

timberland boots uk

louboutin heels

gucci handbags outlet

nike free danmark

asics shop

Coach outlet online

nike online

sheepskin boots

tiffany co

yeezy boost 350

mizuno shoes

prada clutch

christian louboutin shop

michael kors outlet store

ray-ban

coach outlet

ugg boots uk

hermes belt

oakley sunglasses

ugg boots

gucci luggage

nike shopping

christian louboutin shoes

louis vuitton bags

TRX Exercises

asics gel kayano

louis vuitton artsy

louis vuitton belts

trx for sale

Ralph Lauren UK

nike air max

gucci diaper bag

prada bags

nike shop us

chanel flap bag

jordan retro shoes

michael kors australia

gucci clutch

louis vuitton belt

louis vuitton outlet

louis vuitton australia

burberry wallet

Kate Spade Australia

michael kors purses

michael kors tote bags

michael kors bags on sale

Oakley Outlet

Mens Sunglasses

burberry belts

michael kors purses outlet

louis vuitton outlet online

louis vuitton shoulder bag

kate spade

salomon shoes

Salomon Shoes

coach outlet

Ralph Lauren UK

air jordan nike

Michael Kors Outlet

free shoes

louis vuitton monogram

nike jordan shoes

louis vuitton

ralph lauren polo

chanel bags outlet

nike air

longchamp bag

michael kors hobo bag

louis vuitton online

burberry britain

true religion uk

prada tote

asics shoes

Cheap Ray Ban

michael kors satchel

mcm duffle bag

ugg boots

burberry

titan watches

Burberry Outlet

free nike

gucci online outlet

prada outlet

Prada Outlet

MCM Bags

France Favourites

christian louboutin shoes

louis vuitton damier

nike shoes

outlet michael kors

MCM Outlet

nike jordan

louis vuitton outlet

prada crossbody bags

louis vuitton uk

burberry bags on sale

true religion jeans

louis vuitton tote bag

mcm purses

trx straps

ugg boots

jimmy choo australia

jordan retro

mizuno wave

TRX Bands

michael kors canada

louis vuitotn speedy

ugg australia

coach bags on sale

nike run

abercrombie fitch nederland

michael kors tote

kate spade uk

coach purses on sale

michael kors outlet

louis vuitton messenger bag

TRX Workouts

louis vuitton bags

louis vuitton alma bag

burberry uk

burberry

coach carter

basketball shoes

led lights

louis vuitton diaper bag

change points uk

ray-ban sunglasses

asics shoe

ugg boots

balenciag bag

Longchamp Outlet

abercrombie fitch france

Gucci Outlet

louis vuitton uk

cheap michael kors purses

Ray Ban Outlet

gucci handbags

burberry outlet online

asics running shoes

official abercrombie

hermes outlet

longchamp le pliage medium

Burberry bags

gucci online

cheap gucci belts

Michael Kors Outlet

sunglasses on sale

abssice 360

nike air shoes

coach australia

louis vuitotn speedy

trx exercise

hermes purses

Lebron 13

abercrombie milano

market 365

mcm clutch

ray-ban sunglasses

Burberry online

Burberry outlet online

MCM Backpack

Hermes Outlet

louis vuitton bags

hermes outlet

longchamp tote

louis vuitton outlet

mcm bags

louis vuitton uk

coach outlet store

louis vuitton factory outlet

TRX Training

louis vuitton outlet

cheap michael kors handbags

christian louboutin online

louis vuitton australia

nike danmark

cheap louis vuitton purses

abercrombie india

longchamp sale

prada belts

louis vuitton perfect

burberry london

ugg boots for women

coach australia

michael kors black handbags

michael kors handbags on sale

hugo boss uk

christian louboutin shop

louis vuitton australia

coach sunglasses

Michael Kors Watches

hermes bag

coach outlet store

ray-ban sunglasses

nike show

10 dollars

ugg boots

prada handbags

prada handbags sale

fendi outlet

prada messenger bag

canada goose outlet

christian louboutin shoes

oakley sunglasses

mcm backpack

primark online uk

louis vuitton duffle bag

TRX Workout

longchamp le pliage large tote

KD 8 shoes

Chanel Outlet

nike shoes

mcm bag

nike air

kate spade uk

louis vuitton australia

adidas super star

nike australia

louboutin shoes

fendi outlet

hermes birkin price

ugg boots

air jordan shoes

air jordan retro

hugo boss uk

nike year

michael kors black purse

louis vuitton watllets

louis vuitton shoes men

longchamp backpack

nike air jordan

Kate Spade Australia

gucci online

Ralph Lauren Polo

louis vuitton eva clutch

mcm handbags

michael kors clutch

burberry australia

Sponsors

site: IanusWeb