MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Kroning van Spanje 2015

Tot vorig jaar was het niet de vraag wie er won, maar komt ie lopen? Zac Freudenbrug was, afgezien van de eerste editie waar hij samen met Roger Smeets de zege deelde, de eerste 3 edities ongenaakbaar en ook vorig jaar vloog hij er vol in, met halverwege nog een voorsprong van 30 seconden op Iwan Kamminga. Deze Kamminga haalde Zac bij op het punt waar ze samen een verkeerde afslag namen ('niet door eigen schuld, sabotage'). De uitslag is bekend, Michel Verhaeghe uit Frankrijk liep iets minder verkeerd en kroonde zich koning. Iwan Kamminga maakte echter duidelijk dat hij serieus voor de overwinning liep en ook dit jaar is hij naast Zac Freudenburg en Michel Verhaeghe topfavoriet voor de kroon.

Uitdagers zijn er dit jaar volop. Pascal van Norden rijgt de laatste maanden de overwinningen aan elkaar, behalve in de Texel 60km waar hij Kamminga voor moest laten gaan. Dicht achter deze mannen finishte Tim Pleijte, de koning van de tussenafstand in Gulpen. Tim loopt echter ook de 37km en zal proberen zijn voet op het podium te zetten. Qua snelheid kan hem in elk geval niemand kloppen.

Erik Negerman is de laatste maanden in topvorm, in Schoorl liep hij een Nederlands Record M40 op 30km (1u39). Hij wil in Gulpen nu voor het eerst ook echt vol voor de winst gaan. David Hemstede blijft altijd een te duchten tegenstander, op een goede dag zijn er weinig lopers die hem kunnen afstoppen, dat geldt tevens voor Luc van Es, enkele jaren terug 2e in Gulpen, terwijl hij na 12km al zijn zolen onder zijn schoenen verloor!!

De winnaar van de DuinenTrail Pim Molenaar komt ook in het heuvelland zijn talent tonen. Andere namen om in de gaten te houden zijn Jeroen Vink (winnaar Petzl nighttrail en Salland Trail 75km), Bram van Rijswijk, Sander van den Hoogen, Hidde Bekhuis en de lokale matadoren Hector Rubio en Bert van Wersch.

Dames

Bij de dames komt Heleen Plaatzer proberen om een trilogie te voltooien. Bij haar eerste zege had ze een kleine voorsprong van 4 minuten op Renée Vranken. Renée is er dit jaar ook weer bij en toonde in de totaal verregende marathon van Rome goede vorm: 2u55. Een sterke marathon liep ook Suzan Nieman. In Rotterdam werd ze 5e op het NK in 2u59.

Naast deze 3 dames mogen we de ‘rookie of the year’ in de Ultratrail plaatsen: Irene Kinnegim. Deze veelzijdige atlete (ook triatlete op hoog niveau) heeft het afgelopen jaar enorme stappen gezet in de ultratrail. Wellicht is de afstand net iets te kort in Gulpen, maar worden de omstandigheden zwaar, dan zal zij zeker in het voordeel zijn. Lucie van Genugten is een dame die we ook hoog inschatten.

19km

May Kersten (vorig jaar 2e dame in Gulpen) start door een lange blessure periode niet op de langste afstand, maar de 19km en is daarmee direct de favoriete. Haar uitdager komt van de baan en weg en is een lokale heldin: Evelien Ruijters. Ruijters heeft echter ook al een zware blessure achter de kiezen en zal wellicht niet voluit durven en mogen lopen.

De trainer van Evelien, Michel van de Wall, zal zeker ook voor een dichte ereplek gaan. 

9km

Wilma van Onna heeft een patent op het hoogste podium op de korte afstand. Ze heeft dit jaar echter besloten om de 19km te gaan lopen en zal daar zeker ook redelijk van voren te vinden zijn. Op de deelnemers lijst vinden we niet direct een naam die we als potentiele winnaar  mogen betitelen, maar dat betekent ook dat er een verrassing uit de hoge hoed kan worden getoverd.

Bij de mannen lijkt de 9km een mooie afstand voor de lokale jeugd om zich te tonen. Vooral Koen Bastiaens (3e bij Alfa trailrun 13km) lijkt goede papieren te hebben om het podium te halen, maar we letten ook op de Zeeuwse Tim van den Broeke en Kenneth Visseren en Roel Lenssen (België). Jonge lopers die goed meekunnen op zware omlopen. 

Dus? Wie kronen zich bij jubileum editie tot Koning en Koningin van Spanje?


Klik door naar de resultaten van de Koning van Spanje Trail 2014

Berichttype: 

Sponsors

site: IanusWeb