MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Kleding

Thermoshirt
Een thermoshirt is licht en neemt niet of nauwelijks vocht op. Kies een shirt dat wat strakker om je lichaam zit. De zorgt voor een goede vochtafvoer en gaat niet klapperen bij hardere wind.


Review X-Bionic kleding

Tight
Een lange tight meenemen de bergen in is aan te raden voor weer dat kan omslaan. Kies een model met ruime ritsen aan de onderkant om makkelijk met vieze of natte schoenen aan te trekken. Er zijn tights van verschillende stoffen verkrijgbaar. De stoffen bepalen de warmte en winddoorlaatbaarheid. Een warme tight bij je hebben is erg prettig. Er bestaan ook 2/3 tights, net tot over je kniën. Ideaal voor wanneer het nog te koud is voor een lange broek, maar je toch de lucht langs je kuiten wilt voelen! Tights volledig uit compressiemateriaal zijn ook beschikbaar.


Salomon Exoo Tight

Regenjas
Een regenjas kan beschermen tegen regen, maar ook tegen harde wind. Kies een regenjas die 'packable' is, dus heel klein op te proppen in je rugzak en ook licht van gewicht. Regenjassen met een ademend vermogen hebben als voordeel dat je iets minder transpireert, maar met de heftige inspanning wordt de binnenkant toch vaak nat. Zorg in ieder geval dat je een model hebt waarbij je de ritsen bij je oksel open kunt doen met een rits.

Hoofdbescherming
Zie voor meer informatie over cap de pagina hulpmiddelen. Andere mogelijkheid is kiezen voor een buff. Deze kun je gebruiken als hoofddeksel bij zon of als nekwarmer bij koude omstandigheden.

Handschoenen
Handschoenen of handschoenen met een overwant zijn ideaal voor de winterse rondjes over de paadjes. Handschoenen komen ook van pas in wat steviger beboste omgevingen of bijvoorbeeld bij het lopen op de Canarische eilanden, waar veel cactussen groeien met kleine naaldjes die vervelend lang kunnen blijven zitten. 

Sponsors

site: IanusWeb