MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Instructies PETZL Night Trail

Hoofdlamp

 • Deelname aan de Night Trail kan ALLEEN met een eigen hoofdlamp. Hiervoor dien jezelf te zorgen. Denk aan het opladen van de batterij(en) of het meenemen van reservebatterijen.
 • Mocht je voor de start tegen een probleem met de hoofdlamp aanlopen, loop dan even langs de aanwezige PETZL stand voor ondersteuning. Doe dit niet last-minute, de kans is aanwezig dat alle testlampen zijn vergeven.

Starttijd

 • Deelnemers aan de 42 km afstand starten als groep om 18.00 uur.
 • Deelnemers aan de 25 en 15 km starten in ‘tijdritvorm’, dat wil zeggen: om de 30 seconden start een groep van 10 lopers.
 • De 25 km start om 19.00 uur. Aansluitend start de 15km afstand. De laatste deelnemers zijn ongeveer om 19.45 uur van het startterrein.
 • De deelnemers zijn op de startlijst ingedeeld in blokken van 10 minuten. Een link naar je startnummer is in de bevestiging naar je gestuurd.
 • De indeling is willekeurig gemaakt, los van snelheid.
 • Wil je met je maatjes lopen? Zorg dan dat je bij elkaar in het aangegen startblok bij de start gaat staan. 
 • Zorg ervoor dat je op het aangegeven tijdstip bij de start aanwezig bent!
 • De tijdslimiet is gesteld op 22.15 uur. En voor de marathon op 0.00 uur.

Parcours

 • De routes zijn uitgepijld met reflecterende pijlen. De pijl geeft de richting aan van de te lopen route. Ter ondersteuning van de uitpijling wordt ook reflecterend lint gebruikt. Blijf de ingeslagen route volgen totdat je een nieuwe richtingspijl ziet. Blijf gedurende de hele wedstrijd alert. GA DAARBIJ NIET AF OP KEUZES VAN JE VOORLIGGERS OF LAMPEN IN DE VERTE! Er loopt namelijk ook publiek / fotografen en pers rond het parcours. Het volgen van de juiste route maakt onderdeel uit van trailrunning.
 • Deelnemers die het parcours afsnijden worden uit de wedstrijd genomen.
 • Op een beperkt aantal (lastigere) knooppunten rijden mensen van de organisatie op ATB om de lopers ‘te geleiden’. 

Afval
Elke loper neemt zijn eigen afval weer mee het bos uit. Het wegwerpen van afval in de natuur heeft diskwalificatie tot gevolg. Bij de verzorgingspost kun je je afval kwijt in een vuilniszak. Laat niets anders achter dan je voetsporen!

Verkeer
Er worden een aantal verkeersluwe wegen overgestoken. Deelnemers dienen hier de verkeersregels in acht te nemen.

Zelfvoorzienendheid
Op de 15 en 25 km afstand is er één verzorgingspost. Op deze verzorgingspost zijn sportdrank, koek en bananen aanwezig. Let op! Vanaf 2014 zijn de events van MudSweatTrails bekervrij. Neem daarom zelf een herbruikbare beker mee om te gebruiken op de drankpost. Op de 42km is er ook een 2e verzorgingspost (na 29km).

Elke finisher wordt verwelkomd met een warme chocomel! En op vertoon van het startbewijs is er voor de deelnemers ook een heerlijk warme kop erwtensoep!

Er wordt geadviseerd om zelf extra vocht en voeding mee te nemen.

Terug naar de pagina van de PETZL Night Trail

Sponsors

site: IanusWeb