MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

#PNT15: Bergschenhoek bedekt met bruine sneeuw

Daags voor de Petzl Night Trail 2015 was Rotterdam en omstreken nog voorzien van een mooi laagje verse sneeuw. De combinatie met de gebruikelijke voorraad modder en de dooi leverde een mooi bruinromig toetje op voor de 750 deelnemers aan de Petzl Night Trail in Bergschenhoek. Enkeldiepe modder, spekgladde hellingen/glijbanen en gravelpaden haalden de snelheid er goed uit. De inmiddels legendarische finishbrug bij Outdoor Valley was opnieuw het smalle, wankele sluitstuk voor beide afstanden. Op de lange afstand ging Jeroen Vink met de Erdinger-vaas ervandoor, bij de dames werd 3 liter alcoholvrij bier soldaat gemaakt door de Bergschenhoekse Tineke van de Berg.

Parcoursbouwer Ronnie Duinkerken perste opnieuw het maximale uit het Hoge en Lage Bergsche Bos. In eerste instantie zou een belangrijk onderdeel van het parcours (heuvel B) niet beschikbaar zijn vanwege onderhoud aan de toplaag van de voormalige vuilnisbelt. In overleg met gastheer Outdoor Valley en de lokale autoriteiten werden deze werkzaamheden uitgesteld tot na de Petzl Night Trail. Met de belofte dat we komend jaar kunnen beschikken over een vernieuwde ondervloer!

Na afloop was het gezellig samenzijn onder aangename omstandigheden. Het kwik was op zaterdagmiddag weer ruim boven nul uitgekomen, met de beschutting van het finishterrein was het goed uitwasemen na de finish. Onder het genot van een Erdinger Alkoholfrei en een kop erwtensoep (bijna 300 liter!) werden de modderverhalen uitgewisseld. Na een korte douche konden de benen nog even worden gemasseerd door het BMS massageteam. Bever kon met gerichte aanbiedingen nog tientallen deelnemers helpen aan een nieuw of extra laagje voor onderweg of zelfs een nieuwe Petzl hoofdlamp. 

Door de ‘tijdritstart’ is het lang spannend wie de wedstrijd wint. Het verschil tussen de bruto en netto tijd loopt op tot 23 minuten per afstand. Dit jaar waren de uitslagen zelfs live te volgen via Live Tracking van Racetimer. Het moddergoud op de lange afstand ging deze editie naar Jeroen Vink. Met een tijd van 1.45,57 was hij de nummer twee Maarten Klein anderhalve minuut voor. Het podium werd gecompleteerd door Senglar Brand.

Bij de dames stond de winnares van vorig jaar, Marjolein Bil, niet aan de start. In plaats daarvan hielp ze bij de organisatie  De Bergschenhoekse Tineke van den Berg, vorig jaar tweede, leek ook niet te kunnen starten vanwege een blessure, maar probeerde het toch. En met succes, want in haar achtertuin liet ze de concurrentie minimaal 12 minuten achter zich op het 25 km lange parcours. 

Bij de heren op de korte afstand won de Zweed Dan Engberg. De in Zuid-Holland woonachtige Zweed vertrok als een komeet bij de start en bleek dat vol te kunnen houden. In 1.08 uur werkte hij de 16 km af. De Zweed is in eigen land vooral actief in het orientatielopen en kon dus goed uit de voeten in het lastige terrein. De Zweed werd gevolgd door Nick van Ingen in een eveneens sterke tijd van 1.12.08 uur en Richard de Vroome (1.16.24). Bij de dames was Annick Taselaar de snelste, gevolgd door Janneke Molenhuis en Mirjam Langstraat. 

Alle afstandwinnaars ontvingen van hoofdsponsor Petzl een exemplaar van de vernieuwde Petzl Myo RXP, een lichtgewicht lichtbron met een opvallend goede lichtopbrengst (370 lumen) en levensduur. 

Kijk hier voor een volledig overzicht van de uitslagen.

De fotografie was in handen van ByRyan. Hij vloog gewapend met zijn toestel zelf ook over het parcours voor een sfeerimpressie van de wedstrijd. De omgeving, het weer en de genietende deelnemers zorgden voor ideale omstandigheden voor een serie onvergetelijke foto’s. Daarnaast was Marathon-Photos aanwezig voor de fotografie van alle deelnemers. Deze persoonlijke foto's worden beschikbaar via de uitslagenlijst van de Petzl Night Trail..

De organisatie dankt de deelnemers, de vrijwilligers en sponsors Petzl en Bever voor hun bijdrage aan de Petzl Night Trail Bergschenhoek. De komende dagen zal de geur en smaak van modder nog regelmatig herinneren aan deze gedenkwaardige editie. Graag tot een volgende keer!

 

 


Klik door naar de uitslagen van de PETZL Night Trail 2015

Klik door naar de sfeerfoto's van de PETZL Night Trail 2015 door ByRyan Photography

Deze Trails worden mogelijk gemaakt door hoofdsponsor:

     
   
     

En subsponsors:

     
Erdingen Alkoholfrei logo
 
   

 

Berichttype: 

Sponsors

site: IanusWeb