MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Review NATHAN HPL 020 Race vest - 2.0L

Tijdens de Bever Trailrunning dag kwam ik in aanraking met een voor mij nieuw merk: Nathan. Op die dag zijn er verschillende modellen beschikbaar om te testen tijdens de clinics. Ik kan die dag o.a. het NATHAN HPL 020 Race vest testen en dit rugzakje heb ik ook de afgelopen tijd intensief gebruikt.

Het eerste wat mij opvalt is zijn lichte gewicht en de hoeveelheid opbergzakjes. Mijn telefoon of fototoestel is makkelijk mee te nemen in een zakje aan de voorkant (op de borst) die ook afgesloten kan worden met een rits. Aan de voorkant zit nog een klein zakje voor eventueel een reep of tweetal sportgels. Aan de ander zijde van de voorkant zit een zakje met trekkoord waar bijvoorbeeld een klein flesje in mee genomen kan worden.

Tijdens het lopen is de pasvorm goed af te stellen doormiddel van de diverse  koortjes en de borstband. Het drinkslangetje wat vast zit op de borst door middel van een klemmetje vond ik in het begin een beetje hinderlijk. Na wat loopjes gedaan te hebben zie ik het voordeel er wel van in en kan ik het klemmetje ook zonder te kijken makkelijk vinden.

Op de achterzijde zitten twee compartimenten die afgesloten worden met een rits. In het grote vak zit de waterzak die vulbaar is tot 2 liter (!). De waterzak wordt afgesloten middels een schuifsysteem (soort 'slider') dat snel en handig werkt. De waterzak kan daardoor volledig open waardoor het bij vullen erg makkelijk gaat. Hierdoor kun je ook tijdens de trails makkelijk bijvullen maar is het schoonmaken en laten drogen van de waterzak ook een stuk eenvoudiger. De slang is makkelijk volledig los te koppelen van de waterzak, dat maakt het schoonmaken en drogen eenvoudig.

Het tweede vakje is een stuk kleiner, een haakje voor eventueel een sleutel, een zakje voor een opgevouwen kaart, en ruimte voor wat eten. Aan de achterkant zit een elastieken koort. Hier kun je makkelijk een regenjas, windjackje of extra shirt achter vastsnoeren.

Mijn inziens is het rugzakje goed te gebruiken bij een training of een race van een dag waarbij de organisatie niet eist dat je een bepaalde hoeveelheid aan kleding, stokken, EHBO en voeding dient mee te nemen. Op Facebook heb ik echter al wel gezien dat er lopers zijn die in de rugzak behoorlijk wat mee kunnen nemen... Ik geef in dat geval de voorkeur aan een iets grotere rugzak om spullen ook makkelijk eruit te kunnen halen en de rest ook weer eenvoudig terug te kunnen stoppen.

Het gewicht van de totale rugzak is ca 0,17 kg. Via Google kom je het vest al tegen voor ongeveer 67 euro. Wat mij betreft een nette prijs is voor deze kwaliteit en uitvoering.

Veel trail plezier! Mark Groeneweg

 

Berichttype: 

Sponsors

site: IanusWeb