MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Review: Raidlight Laserdry 8L Racevest

Het Laserdry racevest van Raidlight is van de bovenste categorie als het gaat om vesten voor op de lange trails. In de bergen of tijdens lange trainingen kun je hierin supercomfortabel je pakket warme kleding, EHBO set en voeding in kwijt. We testen het vest tijdens verschillende trainingen en races. Hier een kleine samenvatting van het kunnen van het Raidlight Laserdry 8L racevest. 


Totaalbeeld van het vest, met als belangrijk detail de stelknoppen aan de zijkant

Wat direct opvalt is het comfort. Het vest zit zacht en schuitft en zakt niet doordat het goed is af te stellen. Zelfs bij de wildste afdalingen blijft het vest op z'n plek. Het geheim van het afstellen zit hem in de draaiknop aan beide kanten van het vest waarmee het met een draai perfect sluit (zie 1e detailfoto onderaan). 

Het hoofdcompartiment is gemaakt van een stretchmateriaal, waardoor je makkelijk veel dingen kunt 'proppen'. Zelfs op het moment dat je aan het racen bent gaat dit eenvoudig / snel. Als we het merk in de review iets mee mogen geven is dit compartiment te voorzien van een rits of andere sluiting waardoor het helemaal is afgesloten. Misschien is dit uit gewichtsbesparing niet gedaan. Tijdens wildere afdalingen blijven alle spullen overigens in de rugzak. Het rugzakje is in deze opzet in ieder geval vederlicht en daarbij houdt het de inhoud goed strak op de rug. Hoewel ik graag nog een extra aantreksysteem (op de banden) zou hebben gezien heb ik er geen last van gehad. 

Aan de zijkanten vind je elastische bandjes (zie 2e detailfoto onderaan) waar je eventueel je stokken onder kan opbergen. Ook heeft Raidlight in het hoofdvak een waterdichte zak gestopt voor de kostbaarheden. Deze heb ik zelf echter voor gebruik verwijdert omdat de grote roze sluiting in mijn ogen impact heeft op de sublieme pasvorm van de tas. Dan gebruik ik liever een waterdichte zak met een rolsluiting, bijvoorbeeld van Sea to Summit of Osprey. Zo is dit detail gemakkelijk opgelost en de pasvorm blijft optimaal. 

Aan de voorkant: vier zakken, twee op elke schouderband. Wat goed is, is het formaat. Vooral in de onderste zakken kun je kilo's aan repen kwijt. Hoewel de bereikbaarheid van de onderste repen wat te wensen over zou laten, zouden handschoenen, mutsen en buffs daar minder last van hebben. De bovenste zakken zijn gereserveerd voor de meegeleverde softflasks met lange drinktuit, welke daar goed op hun plek zitten en daarmee makkelijk bereikbaar zijn (zie detailfoto 3). Ook hier zien we dat de stretchzakken net als het hoofdvak niet af te sluiten is. Deze hadden met een stevig elastiek oid kunnen worden afgewerkt om zeker te stellen dat de spullen binnen boort blijven. 

Eigenlijk hebben we dan het vest besproken. Het is een recht toe - recht aan vest en daar hou ik van. Kan ik hem aanraden? Dat hangt af van je verwachtingen van een racevest. Ben je op zoek naar een racevest dat gewoon 100% goed zit? Dan kun je het best gaan voor deze Laserdry. Want hij zit simpelweg het meest comfortabel. En zijn de sluitmogelijkheden van de zakjes met een beetje eigen creativiteit zo op een eigen manier ingericht. Sowieso houd ik er wel van met een beetje creativiteit een rugzak te customizen. 


Website Raidlight Laserdry

Stelknop om het vest nauw aan de
rug aan te laten sluiten

Bandjes en klipjes aan de zijkant 
voor het snel opbergen van de stokken

De stretchzakken a/d voorkant 
incl. de meegeleverderde
softflasks met lange tuit
Berichttype: 

Sponsors

site: IanusWeb