MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

MST presenteert Dutch SkyGames Team 2012

Voor de vierde keer in de geschiedens wordt er een wereldkampioenschap SkyGames georganiseerd op deze planeet. Nederland is er deze editie onverwacht voor de eerste keer aanwezig met een waar Nederlands team. Dankzij het initiatief van Ragna Debats en de ondersteuning van ondermeer La Sportiva en Tugawear staat er een all ladies team om door een ringetje te halen. Met gepaste trots stellen we als team partner u graag voor aan het Dutch SkyGames Team. Om te beginnen met onderstaande update door Ragna en de verwijzing naar onze speciale sectie (met introductie van de teamleden) over de SkyGames 2012.

The Road to the SkyGames 2012 (verslag door Ragna Debats)

Een paar weken geleden schreef ik een oproep om teamleden te werven voor de Skyrunning Wereldkampioenschappen. Alhoewel Nederland geen officieel lid is van de ISF (International Skyrunning Federation), werd er toch toestemming gegeven om een Nationaal Team samen te stellen en aan deze kampioenschappen deel te nemen.

Zelf woon ik sinds enige jaren in Spanje en voor zover ik wist, bestond skyrunning of trailrunning helemaal niet in Nederland. Maar na een eerste contact met de NKBV kwam ik erachter dat ook in Nederland deze sport beoefend wordt en ging er ineens een wereld voor me open!

In Spanje is trailrunning en trailwalking de laatste jaren echt “booming” en ik zie dat dat in Nederland nu ook aan het gebeuren is. 

Dankzij de enthousiaste en positieve instelling van MST kwam ik in contact met een aantal actieve en gepassioneerde trailrunners en kon ik een veelbelovend WK damesteam samenstellen. Zo gaan Lara Klaassen, Marjolein Bil, Chantal van der Geest en ik (Ragna Debats) Nederland tijdens de SkyGames 2012 vertegenwoordigen. Op de speciale SkyGames-sectie binnen MST zijn foto’s en presentaties te vinden over de verschillende teamleden, die op basis van ervaring en motivatie zijn geselecteerd.

Inmiddels zijn we met hulp van MST en de NKBV druk bezig met de organisatie van dit grote avontuur dat plaatsvindt van 29 juni t/m 8 juli in de Spaanse Pyreneeën (Ribagorça Romànica). Ongetwijfeld zal ons damesteam zich maximaal inzetten voor goede sportieve prestaties, om een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling en promotie van skyrunning en trailrunning in Nederland en ons oranjegevoel tot grote hoogte te laten stijgen.

Er zijn verschillende samenwerkingsmogelijkheden ontstaan. Zo wordt de kleding van het team gesponsord door de Catalaanse firma Tuga Active Wear. Tuga Active Wear is een bedrijf dat ontstaan is uit passie voor natuur en sport. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwerp en realisatie van gepersonaliseerde sportuitrustingen, zowel voor individuele atleten als voor clubs en teams. Tuga staat bekend om kwaliteit en flexibiliteit en streeft ernaar iedere atleet te motiveren om met de benodigde passie zijn of haar voorgenomen doelen te bereiken.

Het ontwerp voor de verschillende kledingstukken is nog in volle ontwikkeling, maar hier toch al de eerste designs:

 

Ook wordt het Nederlandse Team gesponsord door het schoenmerk La Sportiva oftewel "Powered by La Sportiva footwear"". Anders dan vele andere merken, heeft La Sportiva een ruime ervaring met de klim- en bergsport. De trailschoenen in hun collectie zijn vooral geliefd om hun technische profiel, dat zowel op rotsachtig als vochtig terrein vertrouwen en zekerheid biedt. Verder staan ze bekend om hun goede pasvorm en lichte gewicht.

                                             La Sportiva Vertical K

Daarnaast gaat Infisport ons waarschijnlijk van sportvoeding voorzien. Infisport is een erkend en ervaren merk dat een rijk assortiment aan voedingsproducten te bieden heeft om het lichaam voor, tijdens en na het sporten van de juiste brandstof te voorzien. Binnenkort gaat de firma haar horizon verbreden en zal dan ook op de Nederlandse markt vertegenwoordigd zijn.

Wordt vervolgd...!

Berichttype: 

Sponsors

site: IanusWeb