MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Schoenen: TECNICA Inferno Xlite

In lage landen zijn de trail schoenen van Tecnica een vrijwel onbekende verschijning. In de (Italiaanse) Alpen kom ik ze al jaren tegen. Dat lijkt me ook niet zo raar aangezien het Italiaanse Tecnica al Jaren hoofdsponsor is van de Tor Des Geants. Inmiddels zijn ze ook in Nederland te koop. Een review van de Technica Inferno Xlite 2.0.

Eerste indrukken
Felle kleuren, flitsend oranje en fel groen. Italiaans design. Ik vind ze bijna te flitsend om mee door de modder te stampen en van m’n 9 jarige dochter mag ik ze ook “gewoon” aan.

Het geheel is voorzien van een grof profile Vibram zool die voor en achter wat oploopt, met een stevige bumper aan de voorzijde. Uiteraard zit zo’n stukje Italiaans design vol met intelligente technologie. Gewicht 320 gram in maat 42. Een luchtig bovenwerk, voor het sneller drogen van nat geworden voeten. Hier vind je een mooie uitleg over de constructie van deze schoen. 

 

Hoe zit het?
In één woord : Lekker. Het soort van schoenen dat je nieuw uit de doos aantrekt voor een 80 km trail. Genoeg ruimte bij je tenen voor lange afdalingen en een stevige binnenzool. De veters hebben een schuif snelsluiting. Dat werkt prima al heb ik handigere snelsluitingen gezien.

Test
Ik test de Tecnica Inferno Xlite 2.0 tijdens m’n duurloopjes en heuvel trainingen Die laatste bestaan uit een ruige single track met wat rots, boomwortels en veel losse stenen in alle maten.  De Tecnica Inferno Xlite 2.0 is in beide gevallen uitstekend op z’n plaats.

Zo’n goede zool heb ik nog niet eerder onder m’n trail sloffen gehad. De firma Vibram heeft iets bijzonder effectiefs gemaakt. In de modder een goede grip en het profile loopt niet vol met bagger.

Op rots een uitstekende grip. Ook op natte, scheve en bemoste rots blijf ik staan als een huis, zonder dat je de noppen door de zool voelt. Superzolen ! En gezien de reputatie van de firma Vibram vermoed ik dat het met de levensduur wel goed zit.

Ze lopen soepel met een direct grondcontact en zijn comfortabel. De ‘voorbumper zorgt bij veel losse keien voor een goede bescherming van je tenen.

Wat valt er te zeuren?
De maatvoering. Tecnica schoenen vallen groot. Dat is mooi als je last hebt van uitzettende voeten bij een lange trail. Maar het is minder praktisch voor zij die hun schoenen altijd op internet bestellen. Ik vermoed dat ze 0,5 tot 1 maat groter uitvallen dan de meeste andere merken.

De verkrijgbaarheid in de Benelux is nog niet optimal. Meer info bij via importeur TCK Sports

Conclusie
Een dynamische  schoen op alle soorten terrain. Een snelle look. En wat een zool, die mogen ze van mij onder iedere schoen plakken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gideo Zadoks is lid van het Tecnica NL Tor des Geants team

Klik door naar de overzichtpagina van Gideon zijn eerdere reviews en artikelen 

   
Berichttype: 

Sponsors

site: IanusWeb