MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Test North Face Enduro Plus

Naast dat ik voor de lezers van Mudsweattrails.nl een paar snelle schoenen mocht testen kreeg ik ook nog de kans het nieuwste rugzakje van The North Face aan een veldtest te onderwerpen. De binnenkort op de markt komende Enduro Plus.

Bij het uit het plastic halen viel me direct op dat de schouderbanden en het rugpand gemaakt is van een zeer open materiaal, het oogt luchtig en prettig dragend. Het rugzakje is ligt en de afwerking is zoals je dat van producten van The North Face gewend mag zijn: top!

De waterzak is net als bij de rugzakken van Salomon van Hydrapak. Hydrapak maakt, in mijn ogen, momenteel de beste drinkzakken die er zijn. Zeer sterk, goed schoon te houden en perfect afsluitbaar. De grote vulopenening: een envelopsysteem aan de bovenzijde is ook tijdens wedstrijden makkelijk en zonder morsen snel bij te vullen. Deze Endura rugzak beschikt over een twee liter drinkzak.

Het waterreservoir is toegankelijk via het hoofdvak van de rugzak. Ik ben zelf nooit voorstander hiervan. Wanneer de rugzak vol zit met andere spullen is het bewerkelijk om water bij te vullen en moet je altijd uitkijken dat je kleren en andere zaken niet natmaakt als je haast hebt. Het systeem waarmee de waterzak vervolgens stabiel tegen je rug wordt getrokken oogt ingewikkeld. Een soort van korset van vissnoer is van buitenaf middels een draaiknop strak te trekken. Alles wat ingewikkeld oogt aan materiaal dat het altijd en onder de slechtste omstandigheden moet doen maakt mij altijd sceptisch. Dat moest dus grondig getest worden!!

De rest van het hoofdvak is ruim. Met gemak past er bijvoorbeeld een paar Hasaya trailrun schoenen maat 42 in :)

Verder beschikt het rugzakje nog over een kleiner vak dat duidelijk bedoeld is voor telefoon, sleutels, portomonee etc. In de praktijk passen er ook makkelijk mijn fietsreparatiespullen in.

Naast deze vakken beschikt de Enduro Plus nog over twee kleine heuptasjes voor gelletjes etc en een meshvak dat met een beetje lenigheid te bereiken is tijdens het lopen. Hier kunnen bijvoorbeeld een windjackje of handschoenen in.

Tot zover de beschrijving. Heel leuk en aardig maar hoe gedraagt hij zich on the trails?

De eerste kilometers heb ik het rugzakje getest over asfalt. Zes km heen naar mijn werk en zes km terug. Puur ter kennismaking en het juist afstellen van de schouderbanden etc. Het afstellen was in 3 minuten gebeurd en daarna voelde het geheel als heel natuurlijk. De rugzak zit vrij hoog op de rug. Dit is iets wat ik zelf als zeer prettig ervaar. Ik wil beweeglijk zijn tijdens het lopen en dat wordt geremd wanneer er van alles aan of op je heupen zit.

De eerste echte test is een ongeveer 30 km lange onverharde loop in de omgeving van Groesbeek en Berg&Dal. Ik heb veel meer bij me dan noodzakelijk, maar wil weten hoe de rugzak zich gedraagt bij volle bepakking. Dus daar loop ik bij goed weer met 2 liter roosvicee, 12 gelletjes, een regenjasje, regenbroek, extra thermoshirt, tweede paar sokken, zo goed als lege portemonnee en (daar kwam ik achteraf achter...) mijn pompje en reserve MTB bandje...

Het korset van vissnoeren heb ik stevig aangedraaid en het valt op dat de 2 liter zeer stabiel tegen je rug zit. Niets geen geklots en gezwabber wat met loshangende waterzakken nog wel eens wil gebeuren. De hele rugzak blijft overigens zeer stabiel op zijn plaats zitten. Ook wanneer je hard afdaalt of scherp door bochten rent.

De kleine vakken op de heupgordel zijn makkelijk bereikbaar. Dit is zeer prettig want niets zo frustrerend als wanneer je, al lopend, niet direct de spullen kun pakken die veel nodig zijn. Ik heb er gelletjes en mijn Ipod inzitten, maar een klein formaat digitale camera zou ook nog lukken denk ik.

Het meshvak op de rugzak is lopend minder makkelijk bereikbaar. Je moet behoorlijk mobiel in je schouder zijn om er iets uit te trekken. lopend met de rugzak op je rug er iets in terugstoppen lukt mij niet, de als testobject fungerende kledingstukken vallen bij herhaling op de grond.

Na een kleine drie uur is de algemene indruk positief. Bij normaal offroad gebruik voldoet de rugzak prima en draagt zeer comfortabel. Geen schuur- of drukplekken.

Als tussendoortje test ik de Enduro plus ook nog de nodige kilometers op de MTB. Hierover zal ik niet teveel uitwijden maar één ding is zeker: zelfs bij zeer intensief en technisch gebruik blijft de rugzak precies op de plek waar hij hoort te zitten. Juist ja op je rug en niet in je nek.

Na het langere werk is het tijd voor het misbruiken van de rugzak middels het snelle draaien, keren, klimmen en klauteren principe. Wederom met volle bepakking test ik de rugzak en mezelf op steile hellingen. Met sprongen en glijpartijen. Over boomwortelen en modderstroken: de rugzak hangt stabiel tussen mijn schouderbladen en remt me niet in mijn bewegingen.

Na een week of 5 intensief gebruik heb ik een zeer positieve indruk over de Enduro Plus. Ik ben tot nu toe Camelbak, Salomon en Quechua rugzakjes gewend en als ik deze rugzak daarmee vergelijk dan blijft het draagcomfort en toegangelijkheid van alle vakken van de Salomon op één staan. Dat is echter een veel kleinere tas qua inhoud. In de Endura kun je veel meer kwijt en ook wanneer je hem vol stouwt dan draagt hij zeer stabiel. Deze rugzak komt zeker in aanmerking voor de Ardennen Megatrail die ik eind juni ga lopen: 88 km door de Franse Ardennen met alleen maar water bij de verzorgingsposten en een behoorlijke lijst aan verplichte materialen, dat past allemaal in de Enduro Plus.

Minpunten of minder positieve punten zijn er ook. De drinkslang is vast te “zetten” middels een magneetje. Nou na drie passen danst de slang in de rondte. Dat magneetje is te slap. Verder vervang ik de mondstukken van alle drinkzakken altijd door Camelbak mondstukken, deze drinken het makkelijkst, grote slokken zonder krachtig slurpen. De meshzak op de rugzak zit te hoog om goed toegankelijk te zijn tijdens het lopen. Een meshzak op de onderkant van de rugzak zou al veel beter zijn. En dan nog dat vissnoeren korset: Het werkt tot nu toe prima! De waterzak is, ook wanneer hij bijna leeg is, stabiel op de rug te houden. Ik ben alleen bang dat de levensduur van dit systeem niet lang is. Het oogt wat kwetsbaar.

Het rugzakje komt voor ongeveer 125 euro op de markt. Of het veel of weinig is hangt af van de dikte van je eigen portemonnee. Ik vind het een bedrag dat past bij de kwaliteit van de rugzak.

Als laatste nog even terugkomend op de Hasaya trailrun schoenen die ik pas getest heb. De ultieme test volgde na plaatsing van het review. Ik schreef dat ik nog niet wist of het de Salomons of the North Face schoenen zouden worden waarop ik ging lopen tijdens de ultratrail Cretes de Spa. Het werden The North Face. 50 kilometer hebben ze me geen moment in de steek gelaten. De schoenen zijn gemaakt voor het lange en snelle Ardenner werk. Een mooie tweede plaats viel hen (en mij) ten deel!


Lees ook de test van de Enduro Plus die Jeroen Krosse eerder deed.

Hier de link naar de test van The North Face Hyasa schoenen.

En een link naar de test van de Enduro Plus door Martine Hofstede.


 

Berichttype: 

Reacties

We nodigen je uit je reactie te posten of vraag te stellen. Op die manier kunnen we als community elkaar inspireren en van elkaar leren. De redactie heeft het recht kwetsende of zuiver commercieel geladen boodschappen van het forum te verwijderen.

يعاني الكثيرين من مشاكل مع الحشرات و الباعوض و الفئران و غيرها من الحشرات و الآفات فى حياتنا اليومية مما يسببب معاناه كبيرة ومشاكل لجميع افراد الاسرة بسبب وجود هذة الحشرات بالمنزل كما تعد الحشرات الزاحفة من اكثر الحشرات المقززة و التى قد تؤثر عليك و على أسرتك بالسلب كما أنها تسبب الاذى لكن الحل مع شركة بسمة الامجاد0554713207
شركة مكافحة حشرات بالقصيم
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة رش مبيدات بالقصيم

مكافحة النمل الابيض بالمنزل
حشرة النمل الابيض من الحشرات الضارة التي لها مخاطر على الاثاث حيث انها تتغذى على مادة السليلوز في اخشاب اثاث المنزل ومحتوياتة كما ان هذة المادة توجد في المفروشات والاقمشة والملابس وغيرها فكل هذا سوف يلحق بة التلف والفساد حيث أن النمل الابيض يتكاثر بسرعة كبيرة
شركة رش مبيدات بالدمام
شركة مكافحة حشرات بجدة

مكافحة القوارض والفئران للمحافظة على البيئة
الفئران من أكثر اسباب معاناة السيدات فى المنزل و قد تسبب مشاكل كثيرة و خطر كبير في تلوث كما أنها تعيش في المجارى وشبكات الصرف الصحي
شركة مكافحة الصراصير بالرياض
شركة مكافحة النمل الابيض بالرياض

مكافحة الصراصير بالدمام
الصراصير من الحشرات التى تسبب ازعاج كبير داخل المنزل وذلك لمظهرها المقزز وما تنقل من بكتريا ومكروبات تلوث المكان وتنشر الامراض وتتواجد الصراصير في مكان يوجد بة مصدر غذاء مثل المطبخ فتتنقل على الاطعمة وتنقل معها الامراض مما يشكل خطر كبير على صحتك وصحة الاسرة وتظهر الصراصير بالمنزل من خلال تنقلها بشبكات وانابيب الصرف الصحى حيث انها تشكل مسكن جيد لهذة الصراصير البشعة
شركة رش مبيدات بالرياض
شركة مكافحة البق بالدمام
مكافحة البق " بق الفراش "
تسبب حشرة البق الازى الكبير للاشخاص وخاصة اثناء النوم لان هذة الحشرة تنتشر ليلاً وتختبئ نهاراً بالقرب من اماكن نوم الاشخاص فهى تحتل السرائر والمفروشات والمراتب وايضا الملابس وتقوم بلدغاتها السيئة فهى تقوم بافراز مادة مخدرة للمنطقة التى تقوم بغرز ابرتها التى تمتص بها دم الانساء حيث ان غذائها الرئيسي هو الدماء وتسبب الكثير من الامراض منها امراض جلدية فلدغاتها تسبب احمرار للجد وقرح دموية ولكن مع شركة بسمة الامجاد بالدمام يمكنك التخلص من هذة الحشرة المزعجة والسيئة للغاية
شركة مكافحة البق بالرياض
شركة مكافحة حشرات

شركة بسمة الامجاد تعد اكفء شركة مكافحة حشرات وتستخدم افضل المبيدات الحشرية المصاحبة للبيئة والامنة تماماً على صحتك وصحة اسرتك

Sponsors

site: IanusWeb