MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Trailtour Ahrtal - 15 april 2018

Ga mee met onze Trailrunning tour: trainen over de paadjes en kammen van het Ahrtal (1 dag)

BEKIJK DE VIDEO VOOR EEN IMPRESSIE VAN DEZE TRAILTOUR

LEES OOK DE EERDERE ERVARINGEN VAN DEZE TRAILTOUR

INSCHRIJVEN KAN VIA DEZE LINK

Vind je het leuk om een buitenlandse trail ervaring op te doen? En zin in een stevig uitdagende training niet ver over de grens? Ga dan met ons mee de paadjes op van het Ahrtal in de omgeving van het Duitse Altenahr. Op de paadjes en kammen van het Ahrtal kun je kennis maken met uitdagend klimmen en dalen over steil en rotsachtige terrein met toppen tot 600meter hoogte. Door de handen en voeten passages en de hoeveelheid hoogtemeters wordt er van je verwacht vaker 30km Trails te hebben gelopen in Limburg, Eifel, Ardennen (of in de bergen) en je zeker te voelen als de paden steiler en ongelijker worden. Een mooie gelegenheid om verder ervaring op te doen, misschien wel als opmaat naar een buitenlandse Trail- of Skyrace in 2018!

We bieden een dagtrip naar dit mooie trainingsgebied aan. Samen met ons vertrek je vanaf een opstapplaats in Arnhem in de vroege ochtend van zondag 15 april 2018 in een touringcar naar Altenahr. Na een rit van iets meer dan 2 uur is het tijd om in actie te komen. Je krijgt de mogelijkheid om een aantal spullen te testen (stokken en rugzakken, we verwachten dat je zelf goede trailschoenen hebt).

Nadat we ons klaar hebben gemaakt bij de bus is het tijd om in verschillende groepen begeleid de verrassende paden van het Ahrtal te verkennen. Via rotsachtig klimmen en dalen bereiken we de eerste kam die op bepaalde stukken met handen en voeten moet worden gelopen. Op weg naar één van de weinige 'gipfels' die je dicht bij huis kunt vinden. Hardlopen wordt afgewisseld met powerhiken en handen en voeten passages. De totale ronde die we maken is rond de 20km waarin 1.500 hoogtemeters zijn opgenomen.

Na de tocht is het tijd om gezamenlijk de energietank aan te vullen in een gezellig lokaal restaurant op een passende locatie.

In de loop van de avond zet de bus jou in Arnhem weer af na een topdag van inspanning. Een minireis waarin ervaren, leren, testen en het sociale centraal staan. 
Heb je zin om mee te gaan? Schrijf je dan snel in. Wij kijken er naar uit om met jullie op pad te gaan!

!! Niveau !! 
Als deelnemer heb je in het afgelopen jaar in ieder geval een 30k+m Trail gelopen in Limburg / Eifel / Ardennen of in de bergen waarin 750 hoogtemeters of meer waren opgenomen. Je hebt geen hoogtevrees en bezit  doorzettingsvermogen om door weer en wind door te gaan.

Prijs van deze eendaagse verzorgde trip: € 69. Dit is inclusief;

  • Busreis Arnhem-Ahrtal-Arnhem in touringcar;
  • Circa 20km trail en ongeveer 1.500 hoogtemeters;
  • MST begeleiding op de route;
  • Testen van materiaal (stokken / rugzakken);
  • Maaltijd en een consumptie op start-finish locatie in Duitsland;
  • Sportdrank.

Zelf meenemen: schoenen waarmee je in heuvelachtig en glad terrein kunt lopen, verschillende laagjes (afhankelijk van de voorspellingen wind- of regenjack), opgeladen mobiele telefoon (!), een handdoek en een warme kledingset voor na afloop. Daarnaast natuurlijk je eigen energievoorraad voor onderweg (gels / bars / drinken). 


Voor vragen: trailtours@mudsweattrails.nl 

De reis gaat door bij minimaal 20 aanmeldingen (peildatum 1 maart). Na die datum vindt ook geen restitutie van inschrijfgeld meer plaats bij annulering.

Sponsors

site: IanusWeb