MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Het verschil tussen Crosslopen en Trailrunning

Het verschil tussen Crosslopen en Trailrunning

Trailrunning heeft veel raakvlakken met het in Nederland bekende crosslopen. Er zijn echter wezenlijke verschillen tussen deze twee hardloopdisciplines…

Parkoers
Een cross speelt zich af op een afgezet parkoers dat meerdere malen wordt afgelegd. Terwijl een Trail is uitgezet op 1 vaste (vaak grote) ronde.

Periode van het jaar
Crosslopen vindt in Nederland grotendeels in de winter plaats. Trails worden het hele jaar door gelopen. Zeker in het buitenland zijn in het voorjaar en de zomer legio georganiseerde Trails te lopen.

Afstand
Crosslopen zijn gemiddeld niet langer dan 12 km, bij een Trail zijn afstanden korter dan 10km een zeldzaamheid. Doordat de afstand bij crossen korter is,  kan gebruik worden gemaakt van crossspikes. Voor trails men echte Trailrunning schoenen nodig.

Crosslopen - www.mudsweattrails.nl

Motivatie
Crosslopen wordt vooral gebruikt als middel om de winter door te komen, om met meer kilometerwerk en kracht goed voor de dag te komen op de atletiekbaan of bij wegwedstrijden. Trails worden vooral gelopen voor de beleving: het pure genieten van de omgeving en voor slechts een kleine percentage ook om te presteren.


Lokaties
Traillopen wordt over de hele wereld gelopen en vaak in onherbergzaam gebied, zoals de Alpen, de Schotse Hooglanden maar ook de Himalaya. Crosslopen is beperkt tot een beperkt gebied.


Crossen/boslopen met een trailkarakter:

Danikerbosloop Geleen – erg zware omloop rondom hellingsbos, 5 en 10EM

Soester Bosmarathon – 4 rondes van 10km, ook een halve marathon en 10km

 

Reacties

We nodigen je uit je reactie te posten of vraag te stellen. Op die manier kunnen we als community elkaar inspireren en van elkaar leren. De redactie heeft het recht kwetsende of zuiver commercieel geladen boodschappen van het forum te verwijderen.

Gisteren een mooi verslag op Studio Sport van NK cross in Hellendoorn ter illustratie van dit artikel: http://nos.nl/video/220416-samenvatting-nk-cross-mannen.html

Sponsors

site: IanusWeb