Selecteer een pagina

Afgelopen week werden de deelnemers aan de UTMB races bekend gemaakt. In vergelijking met de aanmeldingen het jaar ervoor was er een piek in het aantal aanmeldingen van 25% te zien.

Veel top elite runners zien we terug in de lijst van aanmeldingen, wat eind augustus weer het nodige vuurwerk garandeert! De UTMB race (100mijl en 10.000 hoogtemeters) is de meest populaire in het programma: waar 9.546 aanmeldingen voor binnen kwamen. Van de 111 aangemelde nationaliteiten spant Frankrijk de kroon met 4.110 aanmeldingen.

Op de lijst met favorieten ontbreekt (nog) de naam van Kilian Jornet. Regerend kampioenen Pau Capell (Spanje) en Courtney Dauwalter (USA) staan wel op de deelnemerslijst. Dat belooft een mooie competitie met mannen als Jim Walmsley Francois d’Haene, Luis Alberto Hernando en Xavier Thevenard. Bij de dames kan één van de grote uitdagers van Dauwalter wel eens uit Nederland komen. De ogen zullen, een jaar na haar klinkende overwinning bij de CCC, ook gericht zijn op Ragna Debats. De UTMB wordt dit jaar zeker weer een race om live te volgen!

Splash this around