Selecteer een pagina

Teun Geurts zette dit weekend de snelste tijd neer op het Pieterpad. Maar lang heeft hij niet van zijn FKT mogen genieten. Addie van der Vleuten eindigde maandagavond 17 mei in de ENCI-groeve ergens ten zuiden van Maastricht, 78 uur en 10 minuten nadat hij in Pieterburen was gestart. Een hele scherpe nieuwe Fastest Known Time.

De aflopen week mocht ultratrail-snelletijden-minnend Nederland achtereenvolgens genieten van een snelle start van Irene Kinnegim, een steady performance van Teun Geurts en een dapper strijdende Addie van der Vleuten. Alle drie de lopers brachten hun eigen verhaal naar het Pieterpad.

Addie liep er ter nagedachtenis aan zijn vader die aan kanker overleed, en om geld bijeen te brengen voor het Kankerfonds. De jonge loper is een rijzende ster in ultraland. Net als Teun liet ook Addie in de Legends Trail zien hoe je lange afstanden loopt. Samen met Wouter Huitzing -de eerste FKT loper op het Pieterpad- liep Addie dit jaar ook de Duinhopper, een bizar loopproject georganiseerd door het underground duo Maarten en Marek.

We feliciteren na Teun nu ook Addie met zijn fenomenale prestatie. Gelukkig gaan beide lopers de FKT boeken in als de snelste. Teun – die met een rugzak van 6 kilo liep- in de categorie ‘Unsupported’ en Addie – met ondersteuningsteam- in de categorie ‘Supported’. Als je precies wil weten wat die categorieën inhouden vind je hier meer info.

Zo en nu maar hopen dat de rust snel weerkeert op het Pieterpad. Alle dagmars wandelaars werden langzaam een beetje gestresst van al die renners op hun pad.

Splash this around