Selecteer een pagina

Nieuwe stationsroute: Almere Poort – Almere Oostvaarders

door | 5 feb 2019 | Home, Nieuws, Routes

De NS routes van MST zijn populair en worden graag gelopen. We krijgen geregeld positieve feedback over de routes, maar ook nieuwe initiatieven, zoals deze van Wouter Nieuwenburg. Hij heeft de “NS Almere Poort – Almere Oostvaarders Trail” ontwikkeld. We laten jullie graag kennismaken met zijn route!

Routeprofiel
Lange route: 47,6 km / 160 hoogtemeters Korte route: 31,5 km / 121 hoogtemeters

Route beschrijving
De Almere Poost-Almere Oostvaarders Trail voert van station Almere Poort door de buiten gebieden van Almere naar Almere Oostvaarders. Je loopt langs bijna alle stadsdelen van Almere zonder echt in de bebouwde kom te komen, door parken, bossen, langs weilanden, over eilandjes, een groene kathedraal en de bekende of berucht Oostvaardersplassen. Bij dat natuurgebied kun je edelherten en Konikpaarden zien, in de andere bosgebieden zal je eerder reeën of vossen tegen kunnen komen, net als vele (roof)vogelsoorten.

Route in het kort
De trail start aan de zuidkant van station Almere Poort. Je loopt een paar kilometer in zuidelijke richting tot je, tussen de rietkragen door, de A6 onderdoor gaat. In het Kromslootpark volg je een mountainbikeroute in oostelijke richting. Na dit park volgen een aantal bossen waarna je langs de grens van Almere Haven naar het Waterlandsebos waar je naar het zuiden afbuigt. In het Waterlandsebos is het ook mogelijk om af te steken zodat je route 15 km korter is. Kies voor je de langere route, dan kom je hierna door het museumbos waar ‘de berg van Almere’ is aangelegd en wat later langs de groene kathedraal. Hierna loop je terug naar het noorden langs Almere Hout en kruis je de A6 weer en volgen weer was bosgebieden terwijl je richting het oosten loopt van Almere Stad naar Almere Buiten en de Oostvaardersplassen. Via de Evenaar loop je terug in westelijke richting naar het eindpunt, Almere Oostvaarders.

Route in detail
Wil je de hele route in detail lezen, dan kun je hier de beschrijving van de NS Almere Poort – Oostvaarders van Wouter Nieuwenburg terugvinden. Het .gpx bestand van de 31km route kun je downloaden vanaf afstandmeten.nl

MST NS Routes
Op onze website vind je veel NS routes terug. Kijk op Mudsweattrails/routes voor een mooie route en ervaar het gemak van het reizen met de trein en het lopen van station naar station. Denk eraan foto’s te maken van de stationsklok bij het vertrek-en eindpunt, zodat je je looptijd kunt registreren bij de Fastest Known Times.

Splash this around