Selecteer een pagina

Alternatief stuk Mookerheide Trail

door | feb 18, 2017 | Nieuws, Routes

Op onze website bieden we een aantal routes aan die van station naar station lopen. Het concept is eenvoudig: je pakt de trein vanaf de finishplek van de Trail en treint naar je startplek. Zo veel mogelijk over interessante paden loop je weer terug naar het station waar je die ochtend je treinreis bent gestart. Je hebt dus alleen een treinkaartje enkele reis nodig en de stationsklokken zorgen voor een ‘sluitende’ tijdenadministratie.

 32 km schoon aan de haak

De meest belopen Trails zijn die van de Utrechtse Heuvelrug route (UHT), waar we in december, januari en februari ook de maandwinnaars publiceren. Een andere route is die van Station Cuijk naar Nijmegen, over een afstand van 32 km. Deze is ook mooi om als trainingsronde in te plannen. Je passeert hier plekken als de Mookerheide, St Jansberg, Groesbeek en Berg en Dal.

De routes van Station naar Station zijn een soort optimale combinatie van een directe route en de meest interessante paadjes van de omgeving. Op de routes kun je variaties bedenken die je uiteindelijke tocht nog meer kilometers, hoogtemeters of fraaie passages geven.

 Alternatieve route

De route Cuijk-Nijmegen heeft in totaal nog best wat verbindende, onvermijdelijke verharde kilometers. Henry Spronk kwam met een alternatieve route, waarbij de verharde stukken rond Groesbeek geheel worden vermeden. Heb je komende tijd in de planning zo’n afstand te maken, probeer deze route eens. Houd m anders in je achterhoofd voor september, wanneer de paarse heide op de Mookerheide op z’n mooist is!

Info

De alternatieve route Cuijk – Nijmegen op Afstandmeten.nl. Hier kun je ook het gpx bestand downloaden.

Totale route; 34,6 km en 700 hoogtemeters.

Splash this around