Selecteer een pagina

Beëindiging samenwerking Stuwwalloop

door | mei 25, 2017 | Nieuws

Naar aanleiding van vragen en opmerkingen van lopers over de StuwwalTrail in Oosterbeek d.d. 27 mei informeren we jullie over het stopzetten van de samenwerking met de Stichting Stuwwalloop. In verschillende media wordt door de Stichting Stuwwalloop bewust nog wel een bestaande samenwerking gesuggereerd, onder andere door het gebruik te maken van ons beeldmateriaal. We vinden het vervelend dat hierdoor deze onduidelijkheid is ontstaan en geven dan ook graag openheid van zaken.

 Einde samenwerking

De samenwerking met de Stichting Stuwwalloop hebben we na 4 edities stopgezet. Ons initiatief voor het opzetten van een Trail in 2012 als toevoeging aan het programma van de Stuwwalloop bleek een groot succes. Meer dan de helft van de deelnemers aan het totale programma van de Stuwwalloop kwamen voor de Trail naar Oosterbeek en werden getrakteerd op een on-Nederlands gaaf parcours aan single tracks en hoogtemeters. Daarbij werd de limiet jaarlijks binnen no-time gerealiseerd. Het enthousiasme van de deelnemers naar ons als verantwoordelijke organisatie voor de Trails heeft ons team van mensen deze vier edities gemotiveerd. Net als de bijdrage die we hiermee aan het goede doel konden leveren en de sfeer die er door Rotary Club Oosterbeek op het binnenterrein werd gecreëerd. Tegelijkertijd werd het gebrek aan erkenning van de Trails vanuit de Stichting Stuwwalloop in toenemende mate gevoeld. De Trail kon immers niet meer als bijnummer binnen het programma worden neergezet.

Concreet wil dit zeggen dat MudSweatTrails in 2017 geen verantwoordelijkheid meer draagt over de informatievoorziening, het parcours ontwerp en het uitzetten hiervan. En een groot deel van de vrijwilligers, die de afgelopen jaren voor jullie klaar hebben gestaan, zul je helaas niet meer terugvinden bij deze editie van de StuwwalTrail. Vragen en opmerkingen kunnen verder aan de Stichting worden gericht.

We zien jullie graag weer op één van de andere uitdagende trails die we organiseren en zullen in dit gebied met regelmaat nog andere activiteiten organiseren!

Splash this around