Selecteer een pagina

BUFF Epic Trail 2016

door | aug 28, 2016 | Nieuws, Trailen in het nieuws

Het WK skyrunning; de BUFF Epic trail, een event georganiseerd door de marktleider in neckwear zelf. Een merk dat naast vrolijke kleurtjes en technische materialen ook mooie evenementen organiseert en atleten sponsort. Een merk dat als pay off “Flat is boring” gebruikt. Een race die niet direct op het lijf lijkt geschreven voor onze laaglanders: 105 km (met 8000 hoogtemeters), 42 km (met 3200 hoogtemeters), 21 km (met 1677 hoogtemeters): afstanden en hoogtes die tot de verbeelding spreken. De verbeelding wordt werkelijkheid in onderstaande ervaringen van de atleten die er vanuit BUFF Nederland bij waren..

Ultra

Thomas:

Aan het begin van de tweede klim wijst een Tsjech naar boven en zegt: “up there it will be very rocky, only speedhiking there”. Ik antwoord dat ik daar juist goed in ben. Hij vervolgt met dat op 65 km de verzorging van Espot is. Dat je daar fit aan moet komen, daarna begint t pas ècht. “from there is the section that makes the Buff-epic real epic”. Hij loopt langzaam bij me weg…

…aan het begin van de laatste klim haal ik de Tsjech in. Hij kijkt me aan en zegt: “someone wasn’t fit enough at Espot.”

Marc:

Lees race report ‘Geef me spierpijn voor een week!!’

 

Marathon

Suzan:

De dag voor de race was er een fotoshoot met vele trail topatleten. Iedereen droeg de kleding van BUFF. We waren 1 geheel. BUFF bracht ons samen. De foto’s stralen uit waar BUFF voor staat; plezier en de beste in zijn soort!
Ik heb tijdens de race mijzelf meerdere keren afgevraagd of het wel echt was wat ik deed. Ik rende door het decor van de Lord of de Rings.  Steeds moest ik mijzelf eraan herinneren dat dit geen droom was. De ruige Bergen, de schoonheid en ik mocht hier zomaar lopen. De eerste klim ging naar 2700m. Een hoogtepunt in mijn nog korte skyrunningcarrière.

Willem:

Als gelouterde wegatleet ben ik veel met tijden bezig. Tijden waren mij deze race van ondergeschikt belang, ‘tijden kunnen alleen maar tegen je werken’, werd mij verteld. Tijd was echter wel hetgeen waar ik me op vast beet. Tijd om te genieten, tijd om foto’s te maken, tijd om te kijken naar de Spanjaarden die me voorbij vlogen in de afdaling en tijd om mensen te helpen. Ook tijd om te wachten op de finish van Thomas. Het emotioneerde me om te zien hoe kapot, moegestreden en voldaan hij over de finish kwam. Trailrunning is uniek. Niet te vergelijken met wedstrijden op de weg.

Halve marathon

Erwin:

Mijn ervaring met lopen in de bergen was zeer beperkt. Ik liep wel eens een stukje tijdens vakanties en thuis in Zeeland pak ik geregeld een duintje mee van 32 meter hoog. Boven de boomgrens kwam ik echter nooit. Dat voelde dan ook als een nieuwe wereld. Lopen boven de boomgrens. Eerst de glooiende graslanden, vervolgens de steeds steiler wordende hellingen naar de top. Dat moest wel het hoogtepunt zijn, die top…. maar wat daarna kwam overtrof alles. Balancerend over een kam met aan weerszijden een afgrond van tientallen meters diep, luidde onze afdaling in. Zover ik kon kijken staken de drieduizenders scherp af tegen de helderblauwe lucht. Hier kon ik de hemel aanraken.

Last… but not least!

Volgend jaar wordt de BUFF Epic trail van 7 tot 9 juli georganiseerd. Naast een Epische trailrun zullen er activiteiten zijn voor de kinderen, is er live muziek, films en nog veel meer. Een echt Mountain festival!

Splash this around