Selecteer een pagina

MudSweatTrails Materiaalmateriaal

BUFF® ondersteunt lopers naar Epic Trail / WK Skyrunning

door | feb 18, 2016 | Nieuws

De BUFF Epic Trail is deze zomer gastheer van de WK Skyrunning. Na een EK in Italië in 2013 tijdens de Trans dHavet (Skyrace 22km / 1.700d+ en de Ultra van 80km / 5.500d+), een WK in het Franse Chamonix in 2014 (Marathon Mont Blanc met 2.500+ en 1.400 d- en de Ultra met 80km en 6.000d+) werd er in 2015 een EK georganiseerd tijdens de Ice Trail Tarentaise in Val d’Isere (65km / 5.000d+). Op 23 en 24 juli is het de taak van de Spaanse organisatie van de BUFF Epic Trail wereldtitels bij zowel de mannen als de vrouwen te verdelen over de Verticale kilometer, de Sky Marathon en de Ultra.

De Aigüestortes (centraal gelegen in de Spaanse Pyreneeën) is na de Alpen en een Dolomieten een waardige opvolging qua parcours voor een weekend vol Skyraces. De lopers bevechten hoge toppen, bovengemiddelde stijgingspercentages en technische paden van rotsblokken en puin. Eind juli kunnen de lopers normaliter ook rekenen op een stevig zengende hitte in dit UNESCO natuurgebied.

Vandaag kondigt Wereld- en Europees Kampioen Luis Alberto Hernando aan opnieuw een gooi te doen naar de wereldtitel. BUFF® international ziet tijdens deze kampioenschappen natuurlijk graag hun sterren Nuria Picas, Zaid Ait Malek, Pau Bartoló en Gerard Morales schijnen.
Vanuit BUFF® Nederland is de handschoen opgepakt een viertal lopers naar deze race toe te ondersteunen. Voor Renée Vranken (Nederlands Kampioene Trailrunning) en Willem van ’t Veer zal het een spannende stap zijn in dergelijk terrein. Zij zullen aan de start zijn van de Sky Marathon: 42 kilometer en ruim 3.000 hoogtemeters. Met als maximale hoogte 2.750 meter en steile stukken van meer dan 50% helling een marathon van formaat!

Ja, dit is een indrukwekkende hoeveelheid goodies die je zonder probleem mee kunt zeulen

Op de Sky Ultra zullen Thomas Dunkerbeck en Marc Weening starten. Een 105km race met in totaal 8.000 hoogtemeters en een gemiddeld stijgingspercentage van 15%. Voor Thomas is dit na Chamonix zijn 2e WK race en zal deze race één van de hoogtepunten vormen van lang en afwisselend seizoen. Marc kon vorig jaar met ondersteuning vanuit de NKBV deelnemen aan de Ice Trail in Val d’Isere. Mogelijk komt er dit jaar nog een selectie vanuit de NKBV voor dit kampioenschap, waardoor er verdere Nederlandse vertegenwoordiging in deze Skyraces kan komen.

“Ik heb de Nathan Journey gebruikt op meerdere dagtochten en tijdens een driedaagse tocht en kan niet anders zeggen dat ik hem met veel plezier heb gedragen.”

Gisteren kwam het team voor de eerste keer samen voor een kick-off in Egmond aan Zee. In de verdere aanloop én tijdens de race in juli zullen we verslag doen van de BUFF Epic Trail.

Website BUFF Epic Trail
Website ISF WereldKampioenschap Skyrunning

Splash this around