Selecteer een pagina

Cauberg Trail 2017 (RR)

door | apr 5, 2017 | Nieuws, Trailen in het nieuws

Het lag eigenlijk niet in mijn bedoeling om deze trail te lopen. Ik heb hem twee jaar geleden ook gelopen en vond hem toen leuk, maar ook niet meer dan dat. Nu ben ik eigenlijk van mening dat ik daarbij deze trail te kort heb gedaan…

Mijn vrouw had voor deze race een hotelkamer geboekt in Valkenburg. Op vrijdagmiddag zijn we vertrokken richting Valkenburg aan de Geul. In het hotel aangekomen hebben wij snel de spullen naar de kamer gebracht en ben ik het startbewijs gaan ophalen. Toch wel leuk om hier weer te lopen! De grote trappen af, langs de oude Peugeot van de Amstel Gold Race, de sporthal in en het startbewijs opgehaald, waar de vriendelijke medewerkers mij feliciteerden met mijn gewonnen prijs. Heerlijk die gastvrijheid!
De volgende ochtend op tijd vertrokken richting de startlocatie om daar nog even een bakkie koffie te doen, wat oude bekenden te begroeten en rustig wachten totdat de start was.

Het startschot werd gegeven door een kanon.. een behoorlijk startschot! Onder gejuich en applaus van het publiek begon ik aan de dertig kilometer. Na een klein stukje asfalt begonnen we aan de eerste klim en slingerden wij omhoog richting het Casino. Jammer dat er best wat asfalt in zat. Wellicht ben ik verwend doordat ik vlakbij de Posbank woon, maar ik blijf asfalt wel jammer vinden.
De eerste verzorgingspost kwam al na vier kilometer en deze heb ik overgeslagen. Mijn doel was eigenlijk ook om hem helemaal selfsupporting te lopen. Het parkoers slingerde langs en over de randen van de Cauberg en ging constant op en neer. Ik had mij ook voorgenomen om, zeker tot de twintig kilometer, niet te wandelen. Dit is mij (alleen de trap bij de vijftien kilometer niet…) gelukt. De benen voelde goed en ik heb genoten van de route.

Ik was eigenlijk vergeten hoe mooi het parkoers en de omgeving was! Langs de mergelgrotten, over bruggetjes, genieten van vergezichten en geweldige (en vriendelijke!!!) vrijwilligers. Van de mensen op de verzorgingsposten tot de verkeersregelaars op de route. Alle lof hiervoor!
De verzorgingsposten waren top! Voldoende fruit, cola, sportdrank en water. Zelfs als je wat achter in het veld zou lopen, was er voldoende voor iedereen. De bewijzering was ook goed. Ondanks dat je sommige stukken meerdere keren loopt, ben ik niet verdwaald en heb ik ook niet één keer getwijfeld over de route.
Is er dan niets aan te merken op de Cauberg Trail? Wel iets, maar dat is persoonlijk. Ik vond het jammer dat er best nog wat stukken asfalt inzaten. Dit is gezien de route best begrijpelijk maar ik blijf het jammer vinden. Dit heeft echter het positieve gevoel dat ik aan deze trail heb overgehouden, zeker niet veranderd. Het is een mooie, uitdagende route. Een paar behoorlijk pittige klimmen, met voor Nederlandse begrippen, flink wat hoogtemeters!

Ik kijk terug op een zeer geslaagd weekend met een zeer geslaagde trail run die zeker voor herhaling vatbaar is.

Splash this around