Selecteer een pagina

Atletiekvereniging Ciko’66 uit Arnhem kun je kennen van de baan- en wegatletiek. Daar wordt in september ook een trailrunning afdeling aan toegevoegd.

De trainingen die zijn ontwikkels zijn specifiek gericht op het rennen in de natuur op onverharde paden. Dat wordt gedaan in het Nationaal Park de Veluwezoom. Bij voldoende belangstelling worden ook uitstapjes naar de Ardennen, Duitsland en wellicht naar de Alpen gemaakt. Ciko’66 werkt voor het trailprogramma samen met Atletiekunie en MudSweatTrails.

In een groep van 10 tot 15 lopers leer je de beginselen van trailen. Op het programma staat onder andere trailtechniek, advies over materiaal en lopen met GPS. Voor de groep staan ervaren trailers die je veel adviezen kunnen geven.

Gestart wordt er elke zaterdag op een uitdagende plek op de Veluwe in de omgeving van Arnhem, Rozendaal of Velp. De trainingen beginnen om 9 uur, en duren 1,5 uur.

Je hoeft je nog niet meteen als Ciko-lid in te schrijven. Je kunt met een 10-rittenkaart per kwartaal deelnemen. Stuur voor vragen en bij interesse een mail naar iktrail@ciko66.nl en je ontvangt verdere informatie. De focus ligt op de beginnende trailer met enige basisconditie. Als basis gaan we ervan uit dat je 10 km kunt hardlopen in een rustig tempo. Wil je verder of harder dan bestaan daarvoor ook mogelijkheden in een andere groep via Ciko.

 

Splash this around