Selecteer een pagina

PERSBERICHT:

De nieuwe Polar Grit X is een lichtgewicht outdoor multisporthorloge met lange batterijduur en nieuwe functies zoals Hill Splitter™, weersvoorspellingen en routebegeleiding. 

Polar Grit X
De Polar Grit X is speciaal ontworpen voor outdoor-liefhebbers, met een robuust, lichtgewicht ontwerp, uitstekende batterijduur en geheel nieuwe Smart Coaching-functies. Of je nu op een berg staat of je thuis oefent ter voorbereiding op een nieuw avontuur: Polar Grit X biedt je alle essentiële ingrediënten om de grootste uitdagingen te doorstaan.

Ultra lange batterijduur
Polar Grit X is ontworpen conform de militaire standaard MIL-STD-810G en kan de zwaarste omstandigheden aan. Met slechts 64 gram is het horloge ongelooflijk licht, zonder in te leveren op batterijduur. Die gaat tot 40 uur mee in volledige trainingsmodus en zelfs tot 100 uur met verschillende energiebesparende functies: perfect voor lange avonturen zoals een ultra trail.

Anticiperen op variabel terrein
Het begrijpen van en anticiperen op de intensiteit van variabel terrein is de belangrijkste uitdaging voor outdoor sporters. De nieuwe Hill Splitter™-functie detecteert automatisch of je heuvelop of –af gaat. Deze gedetailleerde prestatie-informatie na elke sessie biedt verregaande inzichten in de intensiteit van je sessie en hoe je je snelheid in diverse stadia kan aanpassen voor een meer gestructureerde training.

Voedingsassistent
Daarnaast is consistente inname van voeding en water cruciaal om de zwaarste trainingen effectief en met plezier te doorstaan. Polar’s FuelWise™ slimme voedingsassistent biedt op maat gemaakte, automatische herinneringen die je helpen bij het behouden van het juiste niveau van hydratatie en voedingsstoffen gedurende lange sessies.

Andere nieuwe functies van de nieuwe Polar Grit X zijn de integratie met Komoot voor routeplanning en –begeleiding en tweedaagse weersvoorspellingen, voor het ter plekke aanpassen van plannen wanneer weerscondities veranderen.

Navigeren met de Polar Grit X

Polar Grit X beschikt ook over diverse Polar’s Smart Coaching-functies:

  • Polar’s Precision Prime™: hartslagmeting op de pols met unieke sensorfusie-technologie
  • FitSpark™: gepersonaliseerde dagelijkse trainingsbegeleiding gebaseerd op je fitnessniveau, trainingshistorie en herstelinformatie
  • Nightly Recharge™: nachtelijke herstelmetingen die laten zien hoe goed je herstelt van je inspanningen overdag. Ontvang gepersonaliseerde tips en oefeningen waarmee je betere keuzes maakt voor je gezondheid en het bereiken van je trainingsdoelen.
  • Training Load Pro™: voorkom over- en ondertraining en train zo effectiever. Training Load Pro combineert je cardiobelasting, spierbelasting en ervaren belasting tot één makkelijk te begrijpen inzicht.
  • Sleep Plus Stages™: meet je slaapcyclus en levert gedetailleerd inzicht in de kwaliteit van je slaap.
  • Hardloopvermogen: meet via je pols je spierbelasting tijdens het hardlopen, dé ijkmethode om elke sessie met de juiste intensiteit te sporten.
  • Polar Flow: in onze mobiele en desktopapplicatie analyseer je je prestaties en plan je trainingen tot in detail.

Bovenstaand persbericht hebben we ontvangen direct na introductie van de Grit X. Op dit moment zijn we het horloge zelf aan het testen. Binnenkort lezen jullie onze verdere ervaringen over dit model.

Splash this around