Selecteer een pagina

De inschrijvingen voor de 9e editie van de Dolomiti Extreme Trail zijn geopend. Het evenement in Val di Zoldo heeft de afgelopen jaren meer dan duizend deelnemers uit 34 landen deze prachtige regio laten ervaren. Ook voor 2022, racedata 10 tot en met 12 juni, worden vijf afstanden georganiseerd: 103km, 72km, 55km, 22km en 11km. De Dolomiti Extreme Trail biedt ook de mogelijkheid voor kinderen om deel te nemen: de Mini DXT. Op die manier kunnen deelnemers van alle niveaus en leeftijden het bergrennen ervaren.

Wie zich inschrijft vóór 31 december, kan profiteren van een gereduceerd tarief: 135 euro voor de 103km, 105 euro voor de 72km en 85 euro voor de 55km. Voor degenen die zich tijdens deze periode inschrijft, is er ook de optie van terugbetaling van 50 procent in geval van annulering van het evenement of onmogelijkheid om deel te nemen.

De “Dolomiti Extreme Trail” of kortweg DXT,  beleefde zijn eerste editie in 2013 en is uitgegroeid tot één van de meest populaire wedstrijden in Italië vanwege de organisatie, gastvrijheid en charme van de routes. De Val di Zoldo gemeente, die ver weg is gebleven van het massatoerisme, heeft de charme van de berg en zijn oude paden kunnen behouden, waardoor een “pure” route wordt gelopen door ongerepte bossen, rotsformaties en uitgestrekte puinvelden. Onderweg steek je kleine beekje over, loop je over boomwortelpaden en beklim je steile hellingen. Alles met uitzicht op enkele van de mooiste toppen van de Dolomieten die door UNESCO tot werelderfgoed zijn verklaard.

De bijzondere sfeer die wordt gecreëerd in het start- en finishdorp Forno, laat deelnemers de warmte voelen van een gemeenschap die zich rond het evenement verzamelt. Het is dankzij meer dan 300 lokale vrijwilligers mogelijk om dit evenement te organiseren.


Meer info en inschrijven kan via: Dolomiti Extreme Trail 2022