Selecteer een pagina

Als de herfst op zijn hoogtepunt is, organiseren we samen met Cabiner een self-guided trekking van 3 dagen door het Hart van Drenthe. Op slechts enkele uurtjes van huis beleef je de Indian Summer in één van de mooiste e en rustige natuurgebieden van ons land. Normaal gesproken alleen overdag toegankelijk, maar in de bijzondere, off the grid cabins van Cabiner kun je nu ook overnachten midden in dit gebied. Een aantal dagen ben je weg van alles en omringd door enkel natuur waarin je urenlang kunt rennen.

 

 

 

 

 

 

 

 


Programma
In samenwerking met Cabiner en ON Running bieden we een programma van drie (loop)dagen en twee overnachtingen. Overdag ren (en/of wandel) je op eigen tempo 1 of meer routes en ‘s nachts slaap je in een Cabin midden in het gebied. Gedurende de Trekking heb je de mogelijkheid om trail/wandelschoenen uit te proberen van ON Running.

Vrijdag 30 oktober of zondag 1 november:

  • 13.00-14.00 uur: Aankomst op de startplek in Drenthe.
    Je ontvangt hier de laatste informatie en kun je de eerste trail naar je Cabin beginnen! De afstand naar de Cabin is tussen de 6 en 12 km. Desgewenst kun  je er een lusje aanplakken op weg naar de Cabin of nadat je je rugzak hebt achtergelaten in de Cabin.
  • 17.00 uur: Aankomst bij jullie eigen Cabin. Voordat je kunt gaan uitrusten, moet de kachel eerst worden opgestookt om de Cabin en het water te verwarmen. Avondeten en ontbijt en lunch voor de volgende dag liggen voor je klaar in de Cabin. In de grote pan op de houtkachel kun je je eten bereiden.
  • ‘s Avonds hebben we nog een Night Trail voor je in petto. We lopen met hoofdlampjes op een een ronde langs de Cabins, waarbij de bewoners van de andere Cabins ook aan kunnen haken.

Zaterdag 31 oktober of maandag 2 november:
Je hebt de hele dag de tijd om naar je volgende Cabin te lopen of te rennen. Je ontvangt van te voren GPX-routes waarmee je zelf kunt variëren in de afstand die je loopt. Je kunt ook rechtstreeks naar de volgende Cabin lopen en van daaruit je extra ronde lopen, zonder rugzakje.

Aan het eind van de middag installeer je je weer in je Cabin. Ook hier ligt weer een maaltijdpakket klaar.

Zondag 1 november of dinsdag 3 november:
Deze laatste dag loop of ren je weer van de Cabin terug naar het startpunt. Ook hier zijn verschillende routes mogelijk.

Test-mogelijkheid ON-running schoenen
We bieden je de mogelijkheid om gedurende het weekend schoenen te testen van ON-running. Dit premium Zwitserse merk gespecialiseerd in running en hiking schoenen. Bij inschrijving kun je aangeven of je hiervan gebruik wilt maken. Je kunt zowel trailrun schoenen als wandelschoenen testen.

Kosten en inschrijving
De prijs van de Trans-Drenthe Trekking bedraagt 175 euro per persoon op basis van 4-personen. Boek je de Cabin voor 2 of 3 personen dan zijn de kosten per persoon uiteraard hoger (zie boekingssite).

Inbegrepen

  • 2 overnachtingen in een 4-persoons Cabin
  • 2 x maaltijdpakket met diner, ontbijt en lunch van biologische, lokale en vegetarische ingrediënten
  • Routekaart en GPX-bestanden
  • Night Trail op 1e avond
  • Gratis test-mogelijkheid wandel/trailrun schoenen van ON

Voor wie?
Deze Drenthe trekking is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde trailers, omdat je zelf kunt bepalen welke afstanden je wilt lopen. Je kunt het rennen ook afwisselen met wandelen. De trekking biedt ook de mogelijkheid samen met bv gezinsleden familie die zelf liever wandelen, terwijl jij gaat rennen. ‘s Middags kom je uiteindelijk weer gezellig samen in de cabin.
Vanwege Corona is het niet mogelijk om individueel in te schrijven en zijn de cabins uitsluitend in z’n geheel te boeken. Als deelnemer bepaal je dus zelf met wie je gaat.
Om de routes te kunnen lopen, stellen we GPX-routes voor je horloge, handheld of telefoon ter beschikking. Je kunt ook zelf je route uitstippelen, maar houd er rekening mee dat er geen gemarkeerde wandelroutes lopen tussen de Cabins.

Inschrijven en vragen
Inschrijven voor de Drenthe Trekking is mogelijk via onze boekingssite. Heb je vragen, mail ons op trailreizen@mudsweattrails.nl.

Voor het weekend en de midweek beschikken we over 4 cabins. Best bijzonder, omdat alle weekenden bij Cabiner tot zomer 2021 zijn volgeboekt. Wacht dus niet te lang met boeken, first come, first serve! Inschrijving sluit op 30 september 2020.

Splash this around