Selecteer een pagina

Eerste IJmuiden Kusttrail zaterdag 30 september

door | jul 21, 2017 | Nieuws

Natuurmonumenten en MudSweatTrails organiseren op zaterdag 30 september voor het eerst de IJmuiden Kusttrail in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Natuursporters worden uitgenodigd voor een uitdagende trailrun over hoge duintoppen, door bossen met eeuwenoude eiken en langs duinmeren en romantische landgoederen. Dankzij de samenwerking van MudSweattrails en Natuurmonumenten leveren alle deelnemers een bijdrage aan de bescherming van de natuur in het gebied.

Sporters welkom

Boswachter Jowien heet de sporters van harte welkom: “Landgoed Duin en Kruidberg als onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een natuurgebied waar veel wordt gesport. Natuurmonumenten juicht dat toe, want zo komen deze sporters uit de sportschool en ontdekken ze onze schitterende natuur in de buurt. Ik ben heel blij met de bijdrage van de deelnemers aan ons gebied. Daarmee kunnen we de natuur hier verder versterken”. Het parcours van de Kusttrail IJmuiden loopt deels over het strand en deels door het duingebied. Samen zorgen we een route die de natuur- en de cultuurhistorische kenmerken toont en respecteert. Eind september is de impact op planten en dieren minimaal.

Samenwerking Natuurmonumenten en MudSweatTrails

Natuursport van Natuurmonumenten en MudSweatTrails starten een samenwerking op gebied van trailrunning. Natuursporter Jakko Mur van Natuurmonumenten: “We delen onze fascinatie en bewondering voor de natuur. Met respect voor de natuur willen we de trailrunners laten zien hoe mooi onze natuur is. De samenwerking krijgt vorm in de Kusttrail IJmuiden en in andere natuurgebieden in het land.”
Marc Weening van MudSweatTrails: “De samenwerking met Natuurmonumenten geeft ons de mogelijkheid om onze boodschap “Only leave footprints” breder te delen. Het biedt ons de kans om samen met de boswachters de mooiste trails van Nederland te vinden.”

Natuursport beschermt de natuur

Natuurmonumenten verwelkomt jaarlijks miljoenen natuursporters, want het beschermen van natuur begint bij beleven. Oprichter Jac P Thijsse wist dat al, toen hij met schoolkinderen op Texel de duinen introk. Hij was het die de term natuursport bedacht, het ervaren en beleven van natuur. Jakko Mur: “Natuur is belangrijk voor evenwicht, geluk, en gezondheid in het dagelijks bestaan. Natuurmonumenten wil graag dat sporters in de natuur ook natuurbeschermers worden en vraagt de deelnemers aan de Kusttrail IJmuiden daarom een bijdrage. Zo kunnen wij ons belangrijke werk, het beschermen en versterken van de natuur in Nederland, blijven doen.”

Meer info

Aanmelden kan via https://www.mudsweattrails.nl/ijmuiden_kust_trail
Meer weten over trailrunning in de natuur? Ga naar https://www.natuurmonumenten.nl/trailrunnen-bij-natuurmonumenten

Splash this around