Selecteer een pagina

Eerste krachtclinic smaakt naar meer

door | dec 13, 2016 | Nieuws

Vorige week stonden 10 deelnemers klaar om mee te doen aan deel 1 van een krachtclinic tweeluik.

Stap 1

Van tube to speedladder

Gekozen is voor in totaal 4 eenvoudig te gebruiken trainingsattributen die zowel te vinden zijn in veel fitnesscentra, maar ook goed thuis en buiten in de vrije natuur: de excercise ball, speedladder, resistance tube en het balance board. Daarnaast vullen de vier items elkaar mooi aan, zodat er een grote trainings variëteit ontstaat gericht op kracht, coördinatie, agility (behendigheid) en balans.
Er is in deze eerste sessie met veel inzet en plezier gewerkt met de Exercise ball en Speedladder. De positieve reacties steunen het gevoel dat er behoefte bestaat aan gerichte aandacht voor krachttraining binnen de trailsport, veelal toch het ondergeschoven kindje binnen de trainingen.

Daarom zien we ook erg uit naar 11 februari, wanneer de 2e clinic plaatsvindt, ditmaal met de Resistance tube en Balance board. Voor deze sessie zijn nog plaatsen beschikbaar:

Klaar voor stap 2?

Toch kijken we ook met een schuin oog naar de wat langere termijn en hoe een vervolg te geven aan deze clinics, niveau 2 zeg maar. Noem bovengenoemde clinics niveau 1 en je ziet dat deze een mooie basis leggen om op verder te borduren. Met name het laten wennen van de banden, pezen en gewrichten aan werken met weerstand, sprong / hop varianten en basistechnieken creëren de gelegenheid om langzaam de stap te maken naar “het smijten met oud ijzer”. Zwaarder, pittiger, nóg uitdagender en uiteindelijk in al zijn facetten de manier om een completere trailrunner te worden.

We smeden het oude ijzer dan ook nu het heet is door onze eerste Kettlebell clinic te introduceren. Deze past qua tijdsplanning mooi in het laatste deel van vele voorbereidingen richting voorjaars -en zomertrails (in de bergen?).

Zet dus hiervoor 8 april in je agenda! ​

De krachttraining clinics worden uitgevoerd door MudSweatTrails in samenwerking met Sportfocus 040. En uitgevoerd in de Store in Zoetermeer.

Splash this around