Selecteer een pagina

Afgelopen jaar voegde de Eiger Ultra Trail organisatie een nieuw onderdeel toe aan het programma. Langer in afstand en anders in opzet (een teamrace die grotendeels zelfvoorzienend door wat technischer terrein als de andere afstanden beweegt). De Eiger 250km (E250) neemt je mee naar imposante bergketens, rustieke valleien en het grootste aaneengesloten gletsjergebied in de Alpen. De Eiger Ultra Trail komt op dit moment weer met de aankondiging dat volgend jaar in juli weer in teams van 2 of 3 aan de start van de E250 kunt staan en je het UNESCO-werelderfgoed Jungfrau-Aletsch kunt ontdekken…

Met 250 kilometer en 20.000 hoogtemeters wordt de E250-route beschouwd als een zware test voor alle deelnemers. Ze passeren Sefinafurgga, Hohtürli (naast Blüemlisalphütte), Gasterental en Lötschepass, Suonenwege im Wallis, Blatten-Belalp, Aletschgletscher, Fieschergletscher, Goms, Grimselpass, Haslital en Rosenlaui. Deze tocht vindt plaats in semi-autonomie, wat betekent dat elke atleet de mogelijkheid heeft om tussen controleposten zichzelf moet voorzien van voedsel, uitrusting, navigatie en veiligheid. Om veiligheidsredenen wordt dan ook in teams van 2 of 3 gelopen (de gehele route). Het vormen van een team is dan ook een belangrijk onderdeel van je voorbereidingen.

Op het parcours zijn Life-bases, waar deelnemers eten en rust kunnen krijgen. Daarnaast zullen er langs het parcours een (beperkt) aantal verzorgingsposten zijn.


  • Alle race info van de E250 is hier terug te vinden (startdatum: woensdag 12 juli).
  • Bekijk ook de video van de E250
  • Meedoen aan de Eiger 101km / 51km of E35km? Klik door naar ons reisaanbod.

 

Splash this around