Selecteer een pagina

Goed nieuws komt er uit de landen om ons heen met betrekking tot het reizen en de mogelijkheden om in de bergen actief te zijn. Zwitserland is daarbij vooruitstrevend en gaat ook weer wat kleinschalige evenementen toestaan. Hier zitten nog wel wat restricties aan, zodat de Eiger Ultra Trail organisatie nog geen evenement, in welke vorm dan ook, kan draaien. In ieder geval gaan op 6 juli de grenzen open. En zijn we in samenwerking met de organisatie van de Eiger Ultra Trail gaan kijken naar de mogelijkheden om, kleinschalig, de Eiger Ultra Trail dit jaar nog te organiseren. En hier hebben we een tof concept voor gevonden!

Eiger Trail 35km of Eiger Ultra Trail 51km
Op vrijdag 17 juli organiseren we voor deelnemers de Eiger 35km Trail. Op zaterdag 18 juli organiseren we de Eiger Ultra 51 km Trail. Op beide afstanden is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

Programma
We treffen elkaar op donderdagmiddag 16 juli in Grindelwald. We maken een verkennende bergwandeling en verzorgen, in samenwerking met de Eiger Ultra Trail organisatie, jullie racebriefing. Daarbij krijg je uitleg over het parcours, de verzorging onderweg (deels vanuit MudSweatTrails en deels vanuit de berghutten), veiligheidsinstructies en ontvang je van ons ook de tracker en startnummer die je gebruikt tijdens je ‘race’.
Op vrijdag 17 juli starten de 35 km lopers. De 51 km lopers genieten een rust dag en kunnen de 35 km lopers support onderweg geven of de Zwitserse bergen verder te ontdekken.

Zaterdag 18 juli zijn de rollen omgedraaid. De 51 km lopers staan aan de startlijn en de 35 km lopers hebben nu de mogelijkheid te herstellen, te supporten of nog een keer zelf de bergen in te trekken.

Bij beiden afstanden kun je op onze support rekenen op een aantal punten op het parcours. Je ontvangt een tracker van ons zodat we (en het thuisfront) je gedurende de race kunnen volgen. Aan de finish (in het dorp van Grindelwald) ontvang je van ons een unieke finishersmedaille.
Zondag 19 juli sluiten we met elkaar af met een gezellige brunch (in de buitenlucht).

Kleinschalig, maar wel een groepsgevoel
Met deze opzet is het mogelijk om het originele parcours van de Eiger Trail 35 km en de Eiger Ultra Trail 51km te lopen. Het gezamenlijke gevoel van aan de startlijn staan te ervaren. En de finishervaring met elkaar te delen!

Op de camping onderaan het dorp (Gletscherdorf) bieden we ook de mogelijkheid tot massage of bij pijntjes de fysio te raadplegen (in een buitensetting). Ons team van begeleiders bestaat die dagen uit Judith, Charissa, Diederick, Peter, Ruud, Remko en Marc.

Geïnteresseerd om mee te doen?
Geen tijd te verliezen! Over 6 weken sta je dan namelijk al aan de startlijn. De kosten voor deelname zijn 225 euro. Vervoer en accommodatie boek je zelf. De rest van het programma verzorgen wij. Het is aan jezelf wat voor een locatie je wil boeken en hoe lang je verblijf in Grindelwald wil laten zijn.


Voor vragen, mail ons via trailreizen@mudsweattrails.nl of stel ze via 06-151 29 560 (Marc).

Om direct in te schrijven, klik door naar onze website voor trailreizen. Inschrijven kan t/m maandag 8 juni 12.00 uur. 

Splash this around