Selecteer een pagina

MudSweatTrails Materiaalmateriaal

Esprit Montagne Invitational 2016 – inleiding

door | jun 30, 2016 | Voorbeschouwing

In december viel de uitnodiging van Alke Staal in de elektronische brievenbus: kom je een week logeren in Hotel Esprit Montagne, met als hoogtepunt het lopen van een 87 km lange route met 9000D+?

“Steile klimmen, afgewisseld met schitterende graat-overschrijdingen, vergezichten, Alpenweides, bloemen en heldere beekjes”. En dat met een groep gelijkgezinden, als wedstrijd, maar in de eerste plaats rennend met elkaar, door prachtige bergen. In feite ook urenlang, door de nacht heen, vermoeid, zoeken naar de niet gemarkeerde, zogenaamde “Alke”-paadjes…. Het was een onweerstaanbaar aanbod. 24 man en vrouw zijn ingegaan op zijn aanbod. We lopen vanaf donderdag 7 juli vanaf 00:00 met GPS-trackers door Alke’s achtertuin en zijn LIVE te volgen via deze website.

Om iedereen meer tekst en kleur mee te geven dan een nummertje, is hieronder een kleine introductie van alle deelnemers aan de EMI.

Finish bereikt in 2015

Kaj Derks

Eerste bergwedstrijd: Mijn eerste bergtrail was de 51km Eigertrail, die ik als 2e Nederlander (1e was de toen nog voor mij onbekende Jasper van de Reep) eindigde op een verrassende 16e plek overall, 8e in mijn categorie. Dit blijf ik altijd vol trots herhalen aan ieder die het wil horen. Nee! het was de Retezat Trail Race! 28km door Roemenië, tijdens een gaaf trailweekend in de middle of nowhere. Daar heb ik leren afdalen, denk ik. Of het in ieder geval goed afgekeken. Laatste bergwedstrijd: De laatste die ik uit heb gelopen was de Esprit Montagne Invitational 2015 en hoe dat ging weet je wel. Ik heb nog wel pogingen gedaan iets anders te lopen, maar die waren vrij triest.
Welke sporten deed je als kind? In mijn jeugd heb ik eerst even geturnd, daarna heel even getennist, ettelijke jaren gehockeyd en sport geklommen/geboulderd. Daarna ben ik geëindigd op een skateboard, alwaar ik geleerd heb wat het is om te vallen en je enkelbanden te scheuren. Iets wat nu goed van pas komt. Ik heb altijd in de bergen gewandeld en geklommen. Met hardlopen ben ik op mijn 16e begonnen, om de conditie op peil te houden voor als we in de bergen gingen wandelen.
Wat eet je liever niet? Ik eet alles, tenminste wat eetbaar is. Ik sluit niet graag dingen uit, als het op voedsel aankomt. Behalve als ik er traumatische ervaringen mee heb gehad, zoals het dodelijke pruimenbrouwsel dat ze in Roemenië met de liter drinken, waar ik nu niks meer van af weet. En de rat die ik at op een Thaise rubberplantage.
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Daarover niks, want dat is een gebed zonder eind.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Aangezien ik een grote drek-bende verwacht, start ik de EMI op Salomon Speedcross, met de mogelijkheid halverwege mijn schoenen te wisselen naar de schoenen waarop vorig jaar de 2e helft af vloog: waarschijnlijk het laatste paar North Face Ultra Cardiac die te krijgen was in Nederland. Heb je verder nog races gepland? Nee, eerst eens afwachten hoe het herstel verloopt. Maar ik hoop wel weer eens wat kunnen rondbaggeren in de Ardennen dit najaar.
Leeftijd: 32
Geboorteplaats: Nijmegen

Thomas Dunkerbeck

Eerste bergwedstrijd: Montagn’hard, St Gervais, 2013, 108km Laatste bergwedstrijd: Emmona, Vall de Nuria, 2016, 129km
Liever dalen, of liever klimmen? Na lang dalen liever klimmen, na lang klimmen liever dalen. Feeling strong Climb, feeling weak fall down!
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Als er iets te winnen is, wil ik winnen, maar uiteindelijk zoek ik al vanaf jongs af aan avontuur. Lang voordat ik wist wat UltraTrail betekende liep ik, terugrekenend moet ik 12 of 13 jaar zijn geweest, in de zomervakantie met een rugzak vol met eten en een kaart in mijn hand 90km in Bretagne langs de kust. Bij gebrek aan een hoofdlamp wachtte ik totdat de horizon licht werd en eind van de middag stond mijn vader me ergens op te wachten.
Welke sporten deed je als kind? Na een paar maanden tennisles op woensdagmiddag riep mijn tennistrainer me bij het net. Hij vroeg me mijn tennisracket aan hem te geven. Nadat ik dat deed wees hij naar de naastgelegen atletiekbaan: “Als jij nou eens een uurtje rondjes gaat lopen, dan bespreken we na de les wel met je ouders dat je stopt met tennis”. Die man had kijk op bewegen 🙂 Vanaf dat moment heb ik nooit meer iets anders dan duursport gedaan.
Wat eet je liever niet? Fruit en groente zijn niet mijn meest favo foods. Groente ga ik niet uit de weg. Fruit wel.
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Het einde, in vele gedaantes.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Altra Lonepeak Favoriete piek in EMI? Haute sex of sex de Coeur, Haute sex of sex de Coeur… ik kan niet kiezen.
Leeftijd: 39
Geboorteplaats: Wageningen, zoals wel meer goede ultratrailers.

Roman Packbier

Eerste bergwedstrijd: Zugspitztrail, Grainau, 2011, 70 km
Laatste bergwedstrijd: Emonnatrail, Sant Joan de les Abadesses, 2016,130 km (gestopt na een miserabele 60 km).
Liever dalen, of liever klimmen? Klimmen.
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Avontuur komt op de eerste plaats, maar een sportief randje mag er wel aan zitten.
Welke sporten deed je als kind? Voetbal en vissen.
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Als een race maar lang genoeg is, dan passeren op enig moment alle aardse geneugten de revue.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? La Sportiva Bushido of Altra Lone Peak.
Denk je dat dit jaar weer mensen fout lopen? Dat mag ik wel hopen. En daar zou ik zelf weleens een van kunnen zijn.
Leeftijd: 44
Geboorteplaats:Eygelshoven

Susan van Duijl

Eerste bergwedstrijd: Cortina trail 2012, Cortina d’Ampezzo. 46 km
Laatste bergwedstrijd: BVG trail, Limone sul Garda, 2016. 55 km
Liever dalen, of liever klimmen? Dalen, more fun and excitement!
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Ik zoek zeker het avontuur als het om lopen in de bergen gaat. Maar als ik een wedstrijd doe, gaat het wel echt om de sportieve prestatie. Voor mij zijn dat eigenlijk twee aparte dingen. Bij allebei is het opzoeken van mijn grenzen het belangrijkste motief, of dat nou gaat over door de nacht lopen, alleen in een bivakzak onder de Dent d’Oche slapen of zo lang lopen als je nog nooit gelopen hebt. Bij de EMI komt dat allemaal heel mooi samen!
Welke sporten deed je als kind? Korfbal, turnen, langlaufen, rolskiën.
Wat eet je liever niet? Gelletjes tijdens een race (of überhaupt eigenlijk) en sommige lokale specialiteiten, die ik tijdens mijn werk in het buitenland wel eens voorgeschoteld krijg (zoals een koeienmaag voor ontbijt).
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? De finishlijn!
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Saucony Xodus. Als het droog is ook Nike Zoom Wildhorse in de eerste helft. Als het erg nat is ook Salomon Speedcross.
Denk je dat er nog veel sneeuw ligt? Meer dan vorig jaar in ieder geval! Ik ben maandag en dinsdag op grote delen van het parcours geweest en er ligt nog best veel! Welk deel vond je vorig jaar het zwaarst? Het stuk van ongeveer 40 tot 60 kilometer. Een vreselijk steile klim naar Sémy, het niet kunnen vinden van de Pointe Bénévente en de afdaling naar Refuges de Bise.
Leeftijd: 37
Geboorteplaats: Rotterdam

Mark Groeneweg

Eerste bergwedstrijd: Transalpine Run (ca 300 km in 8 dagen), 2010. Ik heb mij over laten halen door Adriaan.
Laatste bergwedstrijd: Limone Skyrunning, november 2015.
Liever dalen, of liever klimmen? Klimmen. Ik ben ooit derde geworden in het NK vertical.
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Een combinatie, maar nu ga ik voor avontuur.
Welke sporten deed je als kind? Motorcross zijspan, ATB. Hardlopen een beetje voor de conditie.
Wat eet je liever niet? Spruiten.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Inov8 Terraclaw 220.
Hoe lang ga je erover doen? Minder dan de 30 uur van vorig jaar, hoop ik. Maar in ieder geval voor de BBQ binnen.
Leeftijd: van 1971
Geboorteplaats: Dieren, Veluwe Posbank.

Ja, dit is een indrukwekkende hoeveelheid goodies die je zonder probleem mee kunt zeulen

Finish niet bereikt in 2015

Of via een kortere route gelopen.

Anne Kirschenmann

Eerste bergwedstrijd: Transalpine Run, 2008. Ca 300 km in 8 dagen.
Laatste bergwedstrijd: Traversa Integral de Picos d’Europe, 74 km, Juni 2016.
Liever dalen, of liever klimmen? Ik ben altijd blij als het weer bergaf gaat. Dan voel ik mij nog enigszins atletisch.
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? De EMI wordt, o.a.vanwege het ontbreken van markering (en een reglement), een avontuur. Niet omdat ik het spannend vind, maar omdat het een verhaal wordt. Geen idee wat er gaat gebeuren, die dag en wie ik onderweg nog tegenkom. Hopelijk wel iemand…….
Welke sporten deed je als kind? Hockey en softball. Vanaf mijn 17e, wegens een verliefdheid, triathlon. Voor de grap heb ik twee weken terug een 1/8ste gedaan. Lopen is nog steeds mijn slechtste onderdeel.
Wat eet je liever niet? Alles waar ik allergisch voor ben. En de combinatie van chocola en iets fruitigs vind ik vies. Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Watermeloen en een ijsbad voor mijn voeten.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Altra Olympus.
Leeftijd: 46
Geboorteplaats: Detroit.

Siebrig Scheeres

Eerste bergwedstrijd: 100km ‘Fuego y Agua’ op het eiland Omotepe in Nicaragua, met 2 vulkanen erin. In 2013. Nogal impulsief aan begonnen, want ik had nog nooit meer dan een halve marathon gelopen, maar blij kunnen finishen 😀
Laatste bergwedstrijd: Transgrancanaria 125km in maart dit jaar.
Liever dalen, of liever klimmen? Ik vind de afwisseling tussen klimmen en dalen vooral leuk.
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Ik zoek voornamelijk avontuur en genieten van een loop staat bij mij op nummer 1
Welke sporten deed je als kind? Als kind heb ik geturnd…….en gekorfbald. Een blauwe maandag gevoetbald en vooral ook aan atletiek/lopen gedaan. Mijn vader liep marathons en nam mij vaak mee op 10km loopjes.
Wat eet je liever niet? ‘k ben niet zon fan van Venkel
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Ik verlang heel vaak naar een grote beker thee met melk en suiker 🙂
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Ik loop EMI waarschijnlijk op Scotts, als m’n speedcrossjes nog op tijd komen en het is nog zo’n modderboel dan wordt het Salomons.
Dit jaar finishen? Ga er vanuit dat m’n wond dan dicht zit dus ik ga voor de Finish:-D
Leeftijd: 31
Geboorteplaats: Groningen

Jeroen Krosse

Eerste bergwedstrijd: Gran Trail Valdigne, Courmayeur, 2009, 45 km.
Laatste bergwedstrijd: Transgrancanaria, Gran Canaria, 2016, 125 km
Liever dalen, of liever klimmen? Dalen. Klimmen is een noodzakelijk kwaad voor mooie uitzichten en downhills.
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Avontuurlijke prestatie.
Welke sporten deed je als kind? Alles met een bal, met voetbal als grote liefde.
Wat eet je liever niet? Verse tomaten.
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Naar liters citroenijs en op mijn donkerste momenten een blessure, ernstig genoeg om te mogen stoppen.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? La Sportiva Mutants of Akasha.
Hoe ga je navigeren tijdens de race? Pijnlijke vraag, ik vaar blindelings op Adriaan van den Eelaart.
Leeftijd: 40
Geboorteplaats: Zevenaar

Timo de Boer

Eerste bergwedstrijd: La Bouillonnante, Belgische Ardennen, 2008, 45 km
Laatste bergwedstrijd: Tor de Geants, Aosta, 2015, 170 km (van de 330)
Liever dalen, of liever klimmen? Bij voorkeur een mooie mix. Te veel van allebei is nooit leuk.
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Deelnemen aan een georganiseerde wedstrijd is geen avontuur, die loop ik voor prestatie. Voor avontuur trek ik er zelf graag op uit.
Welke sporten deed je als kind? Ik had al snel door dat bergsport -klimmen, trektochten maken, mountainbike, paragliden- de mooiste en breedste sport is die er bestaat.
Wat eet je liever niet? Na een uur of 5 trainen is mijn eetlust sowieso wel verdwenen.
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? De Finish.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Salomon XT Wings of La Sportiva Raptor.
Hoe graag wil je dit jaar finishen? Niet finishen is dit jaar geen optie, wil ik mijn reputatie as spoorzoeker een beetje opkrikken.
Leeftijd: 44
Geboorteplaats: Amsterdam

Adriaan van den Eelaart

Eerste bergwedstrijd: Jungfrau marathon, Interlaken, 2002, 42 km.
Laatste bergwedstrijd: Traversa Integral de Picos d’Europe, 74 km, juni 2016
Liever dalen, of liever klimmen? Ligt eraan, welke het minste pijn doet op dat moment.
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Beide
Welke sporten deed je als kind? Hockey, voetbal, loop onderdelen atletiek
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Dat ik iets leukers was gaan doen als sport.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Ik twijfel nog.
Hoe ga je navigeren tijdens de race? Niet teveel naar Jeroen luisteren.
Leeftijd: 41
Geboorteplaats: Wageningen, Nederland

“Ik heb de Nathan Journey gebruikt op meerdere dagtochten en tijdens een driedaagse tocht en kan niet anders zeggen dat ik hem met veel plezier heb gedragen.”

Debutanten

Huub van Noorden

Eerste bergwedstrijd: Trans d’Havet 2013, Italie, 85 km
Laatste bergwedstrijd: Scenic Trail 2016, Zwitserland, 54 km
Liever dalen, of liever klimmen? Wanneer ik aan het dalen ben, wil ik vaak weer snel gaan klimmen. En wanneer ik aan het klimmen ben, kijk ik uit naar de afdaling. Dus geen voorkeur 🙂
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? De prestatie in combinatie met het avontuur.
Ben je van plan de hele EMI mee te lopen, met het oog op de rest van het seizoen? Ik loop de EMI om een basis te creëren voor de grotere wedstrijden in het naseizoen. De CCC in Chamonix en het WK Trail in Portugal zullen het bewijs moeten worden of dit daadwerkelijk is gelukt.
Welke sporten deed je als kind? Judo en voetbal.
Wat eet je liever niet? Insecten.
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Een stoel.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Salomon S-lab Sense 5 Ultra
Leeftijd: 27
Geboorteplaats: Yerseke

Björn Verduijn

Eerste bergwedstrijd: Meall a Buachaille, Schotland 2011, 13 km/ 720 D+
Laatste bergwedstrijd: V3K Skyrunning Race Wales, 58 km/ 4200 D+, 2e plaats.
Liever dalen, of liever klimmen? Liever klimmen, maar ik vind allebei fijn.
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Voornamelijk avontuur, maar het is leuk af en toe je prestatie af te meten aan anderen.
Welke sporten deed je als kind? Turnen en tennis.
Wat eet je liever niet? Veel vlees.
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Lekker zwemmen in een bergmeertje. Helaas is daar nooit tijd voor tijdens een race.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Waarschijnlijk Inov8 X-Talon.
Leeftijd: 37
Geboorteplaats: Texel

Steven Pauwels

Eerste bergwedstrijd: Trail de l’Ourthe, Sprimont, 2012, 36 km
Laatste bergwedstrijd: Vertical dels Isards, Canio, Andorra, juni 2016, 4.85 km
Liever dalen, of liever klimmen? Klimmen! Zeker na mijn verbrijzelde voet in 2015.
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Voorlopig eerder sportieve prestatie, maar avontuur is onlosmakelijk verbonden aan deze sport. Welke sporten deed je als kind? Ik heb meer aanleg voor tennis en voetbal dan voor atletiek. Maar omdat ik graag op de armoedegrens wou leven, heb ik de rest opgegeven en ben ik blijven lopen. Daarnaast speelde ik badminton, reed ik BMX en behaalde ik grootste prestaties in het treiteren van andere kinderen.
Wat eet je liever niet? Ik heb in mijn leven genoeg in het zand gebeten om nooit meer aarde te willen eten.
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Winnen enzo, maar dat blijkt best moeilijk.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Dat zijn zaken die ik mij gewoonlijk een kwartier voor de race afvraag. Gewoonlijk ben ik het schoeisel wat ik denk te gebruiken ergens vergeten 1000 km verder, of zijn ze nog soaked van de dag voordien. In de Asics Fuji-serie zitten echter heel wat nuttige exemplaren, dus ik vind wel iets.
Welke andere races heb je op het programma? Het zag er lang naar uit dat ik in 2016 geen wedstrijden ging betwisten na mijn accident in Frankrijk exact een jaar geleden (04/07/15). Ik ben dus erg gemotiveerd om juist die dag, de dag van de “montee seche” van het EMI-festival, de gas open te trekken. De EMI zelf is een soort test voor mij om te zien of mijn bot de (ultra-) belasting aan kan, slechts een jaar na mijn horror finish in Font-Romeu. Hierna hoop ik te kunnen starten op het WK Sky 23/07 in Spanje. Daarna passeer ik nog over Tromso, om af te sluiten met de Ultra-Pirineau dan wel het WK (IAU) in Portugal.
Leeftijd: 26
Geboorteplaats: Brussels

Gerrit Koops

Eerste bergwedstrijd: Swiss Alpine marathon Davos, 2011, 42 km/ 1800D+
Laatste bergwedstrijd: Trail des Allobroges Bellevaux, 2016, 65 km/ 4770D+
Liever dalen, of liever klimmen? Liever Klimmen.
Wat is de langste race die je hebt gelopen? Trail des Allebroges.
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Ontdekking en verlegging van mentale grenzen.
Welke sporten deed je als kind? Voetbal, fietsen, volleybal, hardlopen.
Wat eet je liever niet? Vet vlees.
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Zonneschijn.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Altra Superior 2.0
Leeftijd: 43
Geboorteplaats: Dokkum

Rogier Wouters

Eerste bergwedstrijd: Volgens mij de “Trail de Allobreges” in 2013. Op mijn tandvlees gefinisht, omdat ik nog 2 UTMB punten moest halen om te mogen starten in de CCC dat jaar. (Was een soort van dispensatie).
Laatste bergwedstrijd: Helaas veel te lang geleden: dat was Echappee Belle eind augustus 2015. Prachtige trail, maar helaas niet kunnen finishen. Zoals je ziet ook veel te lang geleden dat ik in de bergen heb gelopen. Liever dalen, of liever klimmen? Ik klim liever dan ik daal.
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Trailen is voor mij deels avontuur, maar zeker ook prestatie.
Welke sporten deed je als kind? Als kind speelde ik hockey en tennis.
Wat eet je liever niet? Er zijn weinig dingen die ik liever niet eet. Koriander ben ik geen fan van.
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Tijdens wedstrijden eet en drink ik meestal zoetigheden, met name het drinken. Na verloop van tijd kan ik me daarom altijd al erg verheugen op een koud (niet zoet) biertje bij de finish. Die zijn gelukkig ook bijna altijd wel aanwezig.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Waarschijnlijk Salomon S-Lab XT6
Leeftijd: 40
Geboorteplaats: Hardenberg

Kim Beerhorst

Eerste bergwedstrijd:Jungfrau marathon 2011, Interlaken. (Detail: aanvankelijk was het maar de vraag of ik überhaupt aan deze marathon mee zou kunnen doen, nadat ik begin augustus 2011 vijf bevroren tenen had opgelopen tijdens de beklimming van Peak Lenin in Kirgizië).
Laatste bergwedstrijd: Skyrace Limone Sul Garda 2015, 24 km
Liever dalen, of liever klimmen? Klimmen!
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Avontuur. Welke sporten deed je als kind? Judo (zwarte band).
Wat eet je liever niet? Boekweit. Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Cola en drop.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Salomon Speedcross
Leeftijd: 37
Geboorteplaats: Seoul

Heleen Plaatzer

Eerste bergwedstrijd:18-06-2016 Zugspitze Basetrail XL, 40 km
Laatste bergwedstrijd: Zie vraag 1. Dan vraag je je af: Wat gaat ze daar doen op die EMI? Nou, dat vraag ik mij ook af. Het is en eer dat ik ben uitgenodigd, maar ik voel mij een beetje misplaatst. Als ik al die races zie die iedereen heeft gedaan, voel ik mij net een kleuter die mag komen kijken bij ouderen kinderen. En ondertussen nog over de benen struikelend.
Liever dalen, of liever klimmen? Liever klimmen.
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Ik zoek het avontuur. De sportieve uitdaging heb ik al gehad bij mijn carrière als weg-atleet. Ik moet natuurlijk ook kijken wat het lijf aan kan. Maar meer: hoe ga je met dingen om bij lange tochten, hoe herstel je tijdens het lopen etc. Lopen in het donker vind ik echt een avontuur.
Welke sporten deed je als kind? Handbal, badminton, gymnastiek, zwemmen, korfbal, jazzballet, etc. Ik was nergens goed in, dus deed alles.
Wat eet je liever niet? Ik eet alles. Rode kool zou ik niet als eerste kiezen, maar ik eet het wel.
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? De finish.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Salomon Speedcross. De enige fijne trailschoenen die ik heb, dus weinig keus.
Leeftijd: 36
Woonplaats: Nijmegen

Tim Pleijte

Eerste bergwedstrijd: Ergens in 2013 ben ik begonnen in de Ardennen. In 2014 Tenerife Trail 0-4-0, ca 50km/ 4000D+. Die wedstrijd kon ik helaas niet finishen vanwege een blessure.
Laatste bergwedstrijd: Maxi-race Annecy, 85 km/ 5000D+/ 11e plaats overall. Ticket voor Nederlandse selectie WK Trail IAU behaald.
Liever dalen, of liever klimmen? Dalen en Klimmen, allebei fantastisch!
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? De ene wedstrijd is de andere niet. Soms gaat het om de sportieve prestatie, zoals bij de Maxi-race en wedstrijden als het NK trail. Later dit jaar loop ik de Glen Coe Skyline, daar zal het meer om het avontuur gaan. Hoewel het ook allemaal hand in hand kan gaan. Wat eet je liever niet? Ik eet geen vlees. Verder lust ik vrijwel alles. Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Pfff…cola, verder van alles… de finish, een paar nieuwe benen, verkoeling.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Afhankelijk van het weer en de ondergrond ga ik de EMI lopen op Salomon S-Lab Speed, Salomon Sense Ultra of Salomon Sense Ultra Softground.
Leeftijd: 30
Geboorteplaats: Vlissingen

Wouter Hamelinck

Eerste bergwedstrijd: Juniorenwedstrijd van de WMRT 2001, Arta Terme, Italie
Laatste bergwedstrijd: Dit weekend start ik nog in de Pierra Menta d’Ete
Liever dalen, of liever klimmen? Hangt een beetje af van dag tot dag.
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Avontuur. Mijn competitieve dagen liggen achter mij.
Welke sporten deed je als kind? Als 10-jarige met atletiek begonnen. Daarvoor speelde ik basket.
Wat eet je liever niet? Olijven en paprika.
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? De aankomst.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Als ik start (hoegenaamd niet zeker want ik ben al een kleine twee maand zwaar met achillespezen aan het sukkelen) waarschijnlijk Brooks. “Den som ikke tror på seg selv kommer ingen vei.” – Thor Heyerdahl
Leeftijd: 34
Geboorteplaats: Gent

Vincent Siringo

Eerste bergwedstrijd: Madeira Island Ultra trail, Madeira, 2016, 115 km/ 7500D+
Laatste bergwedstrijd: Laveredo Ultra Trail ,Italië, 2016, 120 km/ 6850D+
Liever dalen, of liever klimmen? Klimmen!
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Combinatie van beiden, dit zorgt ervoor dat ik het volhou! 🙂
Welke sporten deed je als kind? Voetbal, gevechtssporten, atletiek.
Wat eet je liever niet? Boter en andere vetstoffen. En Paardenvlees.
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Een pizza, een pita, en andere vettige dingen.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Scott Kinabalu, as usual!
Leeftijd: 27
Geboorteplaats: Ronse

Mirjam Steunebrink

Eerste bergwedstrijd: Liechtenstein Marathon, Vaduz, juni 2012, 42,2 km en ca 1870D+
Laatste bergwedstrijd: Cape Wrath Ultra Trail,  Fort William–>Cape Wrath van 22-29 mei 2016, 400km en 11.200 hm in 8 dagen, zelf oriënteren door hele stukken totaal onbegaanbaar terrein zonder wegen en paden.
Liever dalen, of liever klimmen? Liever dansend omlaag 🙂 dan zwoegend omhoog.
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Altijd in voor avontuur en een beetje prestatie. Ik ben een echte vrouw als het om kaartlezen gaat, kansloos dus.. Maar met gedrevenheid, mentale hardheid en een sterk lijf kom ik doorgaans een heel eind…
Welke sporten deed je als kind? Alles behalve hardlopen (tennis, handbal , turnen..).
Wat eet je liever niet? VEGAN (na thuiskomst vd VEGAN style Cape Wrath bleek ik een dramatisch laag Hb te hebben).
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Een dik stuk heerlijk mals gekruid vlees met een zalig speciaal-biertje.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Tecnica Inferno X-Lite 3.0
Leeftijd: 38
Geboorteplaats: Paterswolde.

Martine Hofstede

Eerste bergwedstrijd: Jungfrau marathon 2006 , Swiss , 42.2km
Laatste bergwedstrijd: Hochkonigman, Maria Alm, Oostenrijk 2016, 86 km
Liever dalen, of liever klimmen? Dalen. Ik hou ervan!
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Avontuur met een vleugje sportieve prestatie.
Welke sporten deed je als kind? Voetbal, mijn lust en leven tot ik kniebanden afscheurde van beide knieën.
Wat eet je liever niet? Ik eet alles, drink liever geen gewoon biertje maar een speciaal bier.
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Koude cola of een koud biertje en een bed.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? La sportive Akasha
Leeftijd: 52
Geboorteplaats: Rotterdam

Lander Debrabandere

Eerste bergwedstrijd: Als het om echte bergen gaat, maar 1: De Ubaye-trail in Frankrijk 2014, 42km/ 2700D+
Laatste bergwedstrijd: GTLC, 105 km/ 2800D+, Ardennen.
Liever dalen, of liever klimmen? Klimmen doe ik liever, maar ik kan ook wel stevig dalen.
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Tijdens de training geniet ik van het lopen weg van de wereld en op ruig terrein. In en wedstrijd loop ik meestal bij de beste 10%, dus ga ik wel voor de prestatie.
Welke sporten deed je als kind? Lopen en karate. Wat eet je liever niet? Rauwe tomaten.
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Een warm bad.
Op welke schoenen ga je de EMI lopen? Salomon Speedcross.
Leeftijd: 41
Geboorteplaats: Oostende

Henri Simoen

Eerste bergwedstrijd: Dit moest normaal de EMI worden 🙂 Na een virusinfectie zal deelname aan de wedstrijd donderdag er nog niet inzitten. Nu wordt dit wellicht de Ultra Trail de Vercors op 10/09/2016 (84 km). Een wedstrijd die ik al gelopen heb en het dichtst in de buurt komt van een bergwedstrijd was de Grand Défi des Vosges. Deze wedstrijd heb ik gelopen op 19/04/2015 en ik was toen 2de op de lange afstand (57 km met zo’n 2000 m D+).
Liever dalen, of liever klimmen? Ik zou zeggen: geen dalen zonder klimmen, maar als ik echt moet kiezen ga ik voor klimmen (met het dalen als een mooi extraatje 🙂 )
Zoek je avontuur, of gaat het om sportieve prestatie? Meer en meer het avontuurlijke maar het competitiebeest in mijzelf zal altijd op de loer liggen.
Welke sporten deed je als kind? In club- en competitieverband: atletiek en tennis. Met vrienden: voetbal, MTB, beachvolley.
Wat eet je liever niet? Orgaanvlees.
Waar heb je wel eens naar verlangd tijdens een race? Een knuffel van mijn vrouw, een frisse douche, absolute stilte.
Op welke schoenen zou je de EMI gaan lopen? Saucony Peregrine 5
Leeftijd: 31
Geboorteplaats: Brugge

Splash this around