Selecteer een pagina

Het zuidelijke deel van het Centraal Massief in Frankrijk bestaat uit grillig kalksteen gebergte. Logisch dat daar in het voorjaar prachtige trails georganiseerd worden. Een goede reden voor een sportieve mini-vakantie. Ik heb 3 evenementen geselecteerd die er voor mij uitspringen en die ik kort zal beschrijven.
Deze trails hebben het volgende gemeen:
Warm: dus hier weinig ‘mud’ maar veel ‘sweat’.
Technisch: veel single-tracks met rotsachtige ondergrond.
Hoogtemeters; de bergen zijn niet hoog maar klimmetjes tot 700 hoogtemeters zijn geen uitzondering. Eten: dat is in Frankrijk altijd goed, bij de langste routes zit dit vaak bij de prijs in. Zowel voor als na de Trail. De ‘ravitos’ onderweg zijn in Frankrijk altijd uitgebreid.

1) De 6666 Ocitane
Vailhan, departement Herault op 22 april 2011
118 km met 6.666 D+ solo of als estafette met z’n 2-en of 3-en lopen kan ook.
Georganiseerd door Antoine Guillon, één van Frankrijks beste en meest sympathieke ultra-trailers .Prachtig parcours met een start in de avond. Hoogvlaktes, eeuwenoude dorpjes, bergkloven, en paadjes die zelfs de wilde zwijnen nog niet ontdekt hebben wisselen elkaar af. Alle finishers van de editie 2010 waren unaniem enthousiast over organisatie en parcours.
Een ideale voorbereiding voor mensen met UTMB ambities, qua start-tijd, s’nachts lopen en profiel, maar aanzienlijk technischer!
Een mooie video impressie van deze trail is hier te zien.

2) Festa Trail Pic St Loup
St Mathieu de Tréviers, departement Herault op 20 mei 2011
Keuze uit 12 km 300mD+ / 17km met 800mD+ / 42km met 1.800mD+ of 120km 6000mD+
De eerste editie van dit evenement ziet er al veelbelovend uit, check de fotoserie op hun website (button linksboven aan pagina). Op het programma staan technische single-tracks, veel ‘maquis’ (bush), en prachtige landschappen.

3) Verdon Canyon Challenge
op 11 juni 2011
Keuze uit 8 km 500 mD+, 17km 1.235 mD+, 50 km 3.125 mD+ of de 100 km met 6.530 m D+
De Gorge du Verdon is Europa’s smalste en diepste canyon. Het parcours gaat de canyon in en uit is zeer technisch, voert over dorre hoogvlaktes en gaat door ruige tunnels. Het lange parcours kent door de hitte altijd een groot aantal uitvallers. Het landschap is hier bijzonder indrukwekkend! Dat blijkt wel uit de schitterende foto’s.

Ik heb zin in deze schitterende avonturen en houd jullie op de hoogte van mijn ervaringen!

Splash this around