Selecteer een pagina

De derde editie van de Halve Marathon des Sables start aankomende zondag op Fuertaventura. De halve MdS is de enige Europese dochterrace van de Sables organisatie. Deze race (tocht) wordt gehouden tussen 22 en 29 september en zal in totaal 450 deelnemers uit 34 landen over de hele wereld bij elkaar brengen…

Onderweg ervaren ze de dorre en prachtige woestijnen van het eiland Fuerteventura: duinen, rotsachtige heuvels en uitgestorven vulkanen. Een uitdaging die is verdeeld in 3 etappes van respectievelijk 30, 54 en 24 kilometer.

De deelnemers zijn zelfvoorzienend met voedsel en dienen alle benodigde materialen in hun rugzak mee te dragen om vier dagen woestijnavontuur te overleven: naast voedsel ook de kleding, slaapzak en matras… De organisatie zal deelnemer alleen 5 liter water verstrekken per dag. Overnachten wordt tijdens dit avontuur gedaan in de bivaktenten. Een plek om uit te rusten en waar de ervaringen en emoties van de dag worden uitgewisseld. De temperatuurveranderingen zijn ongeveer vergelijkbaar met die in de woestijn, overdag mogelijk meer dan 30 graden en ‘s nachts rond de 10 graden.


Meer informatie over de Halve Marathon des Sables

Splash this around