Selecteer een pagina

High Trail Vanoise – EK Skyrunning

door | jul 11, 2017 | Nieuws, Trailen in het nieuws

Ragna Debats presteert tijdens de High Trail Vanoise het onmogelijke… Ze pakt namelijk met haar tweede plaats in de race, op 6 minuten van de Amerikaanse winnares Megan Kimmel, de Europese titel Skyrunning!!!

Een ongelooflijke prestatie van de in Spanje woonachtige Nederlandse. Een vlaklander wordt Europees Kampioen Skyrunning, hoe sterk wil je het hebben?
Deze titel komt voor de insiders niet zo maar uit de lucht vallen. Ragna bouwt al jaren met een team specialisten rond zich heen aan haar prestaties. En dat heeft haar zeker geen windeieren gelegd.
Tijdens het IAU WK Trail in het najaar van 2016 in Portugal pakte de toploopster al een bronzen plak tijdens een WK. Dit jaar belandde ze met haar 4e plaats tijdens hetzelfde IAU WK Trail (ditmaal in Italie) net buiten het podium. Maar in de Skyrunner Worldseries zet ze dit jaar een meer dan indrukwekkende serie neer. 2e in de Yading Skyrun (China), 4e in de Transvulcania (Spanje) en ook nog eens winst in de Olympus Marathon (Griekenland).
Zeer indrukwekkend en de winst vandaag is een prachtige kroon op haar seizoen!
Achter Debats gaat het zilver naar de Zweedse Mimmi Kotka. Winnares van de CCC van 2016 en een aantal weken geleden won zij nog de 80 km du Mont-Blanc. Of ze hier helemaal van hersteld is is nog maar de vraag, maar dat Ragna haar achter zich laat is imponerend!
De herentitel ging trouwens naar, hoe kan het ook anders want deze man wint de laatste jaren al WK’s en EK’s van de IAU en de Skyrunning Associaton, Louis Alberto Hernando Alzaga.
Bij deze tippen wij hem als één van de topfavorieten voor de UTMB. Die goede 100 mijler moet er toch een keer uitkomen…

Splash this around