Selecteer een pagina

Innsbruck Alpine Trailrunning Festival

door | jun 1, 2017 | Nieuws, Trailen in het nieuws

Eind april een trailrunevent in de bergen? Dat is best vroeg in het seizoen! Maar he, waarom niet? Met een beetje geluk is het voorjaar al diep in het landschap doorgedrongen. Met een beetje pech ligt er nog te veel sneeuw.

Dit jaar hadden we overduidelijk de sneeuwvariant. In één dag, de dag voor de race, ongeveer 50 cm sneeuwval op 1.200 meter hoogte, met voor ons de consequentie dat we niet meer met onze eigen auto (net de winterbanden eraf) naar beneden konden, laat staan de berg op. Reuze charmant, dat onderkomen boven op de Alm, maar wel een beetje onhandig in deze omstandigheden. Gelukkig zijn Oostenrijkers vriendelijke mensen die alles doen om het hun gasten naar de zin te maken, dus uiteindelijk hebben we het hier over klein leed.

Voor de race had de sneeuw wel stevige consequenties: de 85 km ging over het parcours van de 65km, en ook alle andere parcoursen waren veranderd en bovendien leken tijdslimieten te zijn losgelaten. Mijn dochter en ik deden beiden mee, zij de 25km en ik de 42km, in voorbereiding op de Zugspitz Ultratrail half juni.
Wat opvalt bij deze trail is dat het terrein in het algemeen erg vriendelijk is. Veel goede, eenvoudige looppaden, en een vriendelijk glooiend landschap. Boerderij hier, mooi omzoomd weiland daar, veel kapelletjes, door kleine dorpjes met grappige dorpspleintjes en trappetjes, en vooral op heel veel plaatsen een fantastisch uitzicht op besneeuwde bergtoppen. Echt super mooi. Goed georganiseerd, hoewel hier en daar wel een parcoursaanduiding meer had mogen hangen. Misschien een beetje teveel asfalt, maar daardoor wel het gevoel dat je als een toerist een rondje rondom Innsbruck aan het rennen bent. Prima posten, goede parcourswachten, zoals je dat ook verwacht in een land dat begrijpt hoe onvoorspelbaar bergen zijn. Mooie locatie als start- en finishgebied: midden in het oude Innsbruck met een gezellige sfeer.

Kortom

 

 

 

 

Kortom: eigenlijk wel een aanrader vroeg in het seizoen. Ook wel een aanrader om deze Trail als eerste bergervaring te pakken omdat deze trail wel het gevoel geeft van in de bergen te lopen maar in het aantal hoogtemeters en in de ondergrond behoorlijk wat vriendelijker is dan bijvoorbeeld een Eigertrail of de Zugspitz Ultratrail. Het geeft mij voor dit moment een goede training en vertrouwen. O ja.. en passant eigenlijk vrij eenvoudig nog wat UTMB-punten bij elkaar gescharreld, ook niet weg…

In het programma van het Innsbruck Alpine Trailrunning Festival zijn de afstanden 15 – 25 – 42 – 65 en 85km opgenomen.

Meer info op de website van het Innsbruck Alpine Trailrunning Festival

Splash this around